Periaj profesional și air flow – de ce aceste tratamente sunt obligatorii


Te numeri printre persoanele care cred că 30 de secunde de periaj acasă pe zi sunt drumul către un zâmbet de Hollywood? Te miri de ce îți sângerează gingia dar de foarte multe ori ești prea obosit/ă seara să te mai speli pe dinți înainte de culcare? Ești fumător sau bei cafea în fiecare zi? Dacă ai răspuns DA la cel puțin una din aceste întrebări, atunci medicii Green Dental din București îți recomandă urgent un periaj profesional.

periaj profesional
De ce periaj profesional și nu cel făcut la domiciliu? Periajul la domiciliu, oricât de corect este efectuat, nu poate îndepărta cu precizie absolută placa bacteriană de pe suprafețele dentare. În schimb, periajul profesional este o măsură de prevenție obligatorie; care trebuie repetată de 2-3 ori mai ales dacă fumezi sau dacă bei cafea, vin roșu, băuturi carbogazoase, etc. Iată recomandările Green Dental Bucuresti cu privire la un periaj profesional cu impact vizibil și durabil.

Ce implică un periaj profesional

Periajul profesional elimină atât placa bacteriană cât și discromiile dentare apărute în cazul fumătorilor și al băutorilor de cafea. Este un ingredient important în obținerea unei igiene dentare eficiente; mai ales dacă este alăturat unei tehnici corecte de periaj dentar, apei de gură și aței dentare. Nu doar previne apariția cariei, ci îngreunează apariția plăcii bacteriene și a tartrului inestetic. Cu o durată scăzută, acest tratament profesional nu necesită anestezie și nu implică absolut deloc durere.

Cum se îndepărtează tartrul: detartraj și periaj profesional

Tartrul sub și supra gingival trebuie eliminat prin chiurete sau cu ajutorul ultrasunetelor. La fel ca în cazul periajului, detartrajul cu ultrasunete nu este dureros. Dacă totuși, prezentați depuneri problematice de tartru în cantități mari iar disconfortul resimțit devine greu de suportat, puteți opta pentru un gel anestezic.

Specialiștii Green Dental din București vă garantează că rezultatul merită, și că acea suprafață neteda, lustruită care împiedică depunerile nedorite va îmbunătăți vizibil estetica zâmbetului tău.

Despre Airflow

Rezultatul ideal este o combinație de periaj profesional, paste abrazive speciale, detartraj și aparatul de profilaxie Air-flow.

Aparatul Airflow generează un jet de aer, apă și bicarbonat, care, datorită presiunii sale mari poate curăța locurile mai puțin accesibile. Acest tratament e recomandat pentru îndepărtarea resturilor de tartru și a discromiei apărute în urma dietei și a stilului de viață ales. Bicarbonatul de sodiu, pe lângă textura abrazivă ajută la stabilizarea ph-ului și la întârzierea apariției plăcii bacteriene.

În plus,  air-flow-ul oferă și un masaj gingival eficient, stimulant, care vine în completarea detartrajului cu ultrasunete și periajului profesional. Medicii atestă că pentru 98% dintre persoanele care trec printr-un tratament profilactic air-flow sângerarea ginginvală stopează.

Sperăm că în urma acestui articol ați inclus pe listă periajul profesional. La finalul procedurii de igienizare profesională și detratraj se poate aplica un tratament de remineralizare, fluorizare și soluții pentru prevenirea inflamației gingivale.

happy hour green dental