detartraj ultrasunete

Detartraj cu ultrasunete, un cadou bine-meritat de Crăciun


Vinul fiert poate că este cel mai bun prieten al Moșului, dar nu e cel mai bun prieten al danturii tale. Nici cafeaua cu scorțișoară, cozonacii plini de ciocolată sau turta dulce nu sunt tocmai aliații tăi împotriva discolorării danturii și apariției cariilor. Pentru a te asigura că zâmbetul tău va fi curat și fără de cusur în perioada sărbătorilor, specialiștii Green Dental recomandă un detartraj ultrasunete. În ceea ce privește estetica umană, este considerat normal ca, în perioada sărbătorilor, pielea, tenul și părul să primească atenție specială. Cadourile populare sunt creme pentru hidratarea feței, măști pentru păr, parfumuri, aftershave. Dar zâmbetul de ce nu ar merita să se bucure de un răsfăț? În fond, un zâmbet atrăgător poate eclipsa lipsa machiajului sau a unei coafuri elaborate.

detartraj ultrasunete

O sesiune de detartraj cu ultrasunete de două ori pe an

Detartrajul este acea manoperă prin care sunt îndepărtate tartrul şi placa bacteriană de pe dinți; mai exact acele depuneri observabile din cauza culorii lor galben-maronii. Această procedură îndepărtează atât depozitele subgingivale şi supragingivale şi se continuă cu un periaj dentar şi de procedura de air-flow; acea presiune a jetului de apă ce conține bicarbonat de sodiu acționează ca o ultimă lustruire a dinților.

De ce merită investiția în sesiuni regulate de detartraj

Detartrajul periodic este acel scut care ferește dantura de modificările negative pe care le aduc placa bacteriană şi tartrul. Dacă gingia ta este iritată și sângerează la periaj sau la contactul cu alimente dure; atunci e posibil ca anumite carii să fie mascate iar ca bacteriile și toxinele să-și fi făcut loc în cavitatea ta bucală. Acest lucru nu e nociv doar pentru zonele îngălbenite, ci în timp, poate dăuna întregului organism.

Efectele vizibile ale detartrajului pot fi observate imediat după efectuarea detartrajului. Chiar în plus, detartrajul poate ajuta la descoperirea unor carii şi tratarea lor dar si la reducerea șanselor de apariție a gingivitei şi a parodontozei.

Detartraj cu ultrasunete, varianta moderna a detartrajului manual

Îndepărtarea manuală a tartrului se face cu ajutorul unor instrumente manuale ascuţite. Singurul risc ar fi zgârierea smalțului în acele zone subțiri ce mărginesc gingia. Însă, pentru o metodă mai eficientă recomandăm procedura de detartraj cu ultrasunete.

Dispozitivul de detartraj cu ultrasunete elimină placa bacteriană prin intermediul unor vibraţii. Aceste vibrații generate de ultrasunete desprind tartrul de smalț, fără a afecta însă suprafața sănătoasă a dinților.

În concluzie, Crăciunul acesta nu ai de ce să îți faci griji pentru zâmbetul tău. Cu excepția unui minim disconfort de scurtă durată, aceasta procedură îți va permite să te bucuri de toate bunătățile festive fără prea multe mustrări de conștiință.