aparat safir

Aparat safir – Alegerea potrivită pentru tine?


Defectele dento-maxilare, din fericire, nu înseamnă o viață întreagă cu zâmbet inestetic. Progresele stomatologice ne permit să corectăm acele probleme ortodontice cu ajutorul aparatelor dentare. Însă gama acestor dispozitive poate fi copleșitoare pentru un pacient care nu știe ce să aleagă. De la aparat ceramic la aparat safir, de la Invisalign la aparat lingual, toate aceste opțiuni pot adânci starea de confuzie a pacientului. Specialistul Green Dental București Dr. Liana Andruseac va explica în acest articol beneficiile aparatelor dentare de safir. Ce este, cum se diferențiază de competiție și pentru cine îl recomandăm noi vei afla din următoarele rânduri.

Istoric aparat safir

În primul rând, trebuie menționat că aparatul dentar cu safir este un dispozitiv ortodontic aproape invizibil, care se integrează perfect cu nuanța dinților tăi atunci când zâmbești. Prevăzut cu brackeți realizați din cristale de safir șlefuite foarte bine, acest aparat safir va imita perfect aspectul danturii tale. În plus, nu se (de)colorează, nu încurajează formarea plăcii bacteriene și este foarte confortabil în timpul purtării.

Aparatul safir nu este prima încercare a stomatologilor de a face brackeții cât mai greu de detectat. În anii 1970 bracketii de plastic au fost introduși ca alternativa estetică a bracketilor de metal. În prezent, brackeții din plastic au fost scoși din uz deoarece se colorau și sufereau modificări ale slotului (santul traversat de sarmulita). În anii 1980, stomatologia este revoluționată de introducerea aparatului de safir monocristalin.

Safirul este al doilea cel mai dur material, surclasat doar de diamant, fapt ce îl face ideal pentru uz stomatologic. Pentru a-l șlefui, tehnicienii au nevoie de temperaturi ridicate ca bracketul să reiasă transparent și durabil.

Avantaje aparat safir

Duritatea safirului monocristalin ajută ca brackeții din acest tip de material să nu se păteze. Un avantaj vizibil este faptul că bracketii se integrează perfect cu zâmbetul tău, indiferent de nuanța sa. În plus, bracketii de safir sunt șlefuiți pentru a avea margini netede și rotunjite, asigurând confortul purtătorului.

Dacă în cazul altor aparate pacientul poate simți un grad de disconfort la masticație, aparatul dentar din safir este foarte confortabil. De asemenea, periajul dentar se poate realiza fără dificultăți. Chiar mai mult, un aparat safir minimizează riscul apariției anumitor afecțiuni precum gingivita sau paradontoza.

Toate aceste avantaje însumate demonstrează de ce raportul calitate-preț pentru acest tip de aparat din safir este ireproșabil. Indiferent de alegerea ta, medicii Green Dental București îți stau la dispoziție cu sfaturi și îndrumări pentru un tratament ortodontic personalizat. Nu trebuie decât să îți faci o programare acum.

aparat dentar transparent