Periaj dentar – Tehnica recomandată de specialiști


Importanța periajului dentar este incontestabilă. Pe lângă efectele vizibile asupra aspectului dinților, periajul protejează suprafața dentară de viitoare complicații. Scopul său este îndepărtarea plăcii microbiene formată din resturile alimentare care aderă la suprafața dentară. Însă, potrivit specialiștilor Green Dental, mulți pacienți care sunt încrezători în tehnica lor de periaj dentar nu execută corect procesul de igienizare a dinților, fie din cauza mișcărilor incorecte ale periuțe pe suprafața dintelui, fie durata periajul dentar este scurtă – sub 2 minute/periaj, sau nu este realizat întregul ritual de curățare a dinților (periaj, folosirea aței dentare, folosirea apei de gură și a dușului bucal).

Iată care sunt clarificările din partea medicilor stomatologi Green Dental care te vor ajuta să îți îmbunătăți igiena orală considerabil.

periaj dentar

Ce trebuie să știi despre periajul dentar

Întrucât dieta noastră este formată preponderent din glucide, resturile alimentare din cavitatea noastră bucală vor include la rândul lor multe glucide – adevărați magneți pentru microbi. Transformați în acizi, microbii vor distruge smalțul în timp și vor pătrunde în profunzimea dinților, cauzând carii dentare. Astfel, dacă nu sunt îndepărtate la timp, glucidele din placa bacteriană vor hrăni microbii, determinând complicații pe termen lung.
De asemenea, acumularea de placă bacteriană la împreunarea gingiei cu suprafața dentară se va acoperi cu substanțe minerale din salivă și se va transforma în tartru. La rândul său, tartrul dentar va atrage noi microbi și va determina apariția gingivitei.

Din acest motiv, ritualul de igienizare a dinților acasă are o cronologie ideală pe care specialiștii Green Dental vă recomandă să o respectați. Periați dinții o dată dimineața înainte de micul dejun, minimum 2 minute,  și obligatoriu, o dată seara înainte de culcare, minimum aceeași durată de timp. Nu este indicat ca dinții să fie periați după micul dejun întrucât glucidele din alimentele ingerate ar hrăni microbii.  NU SĂRIȚI PESTE PERIAJUL DE SEARĂ!

Sfaturi pentru un periaj dentar corect

Menționăm că puteți verifica eficiența periajului dentar cu revelator de placă dentară. Acesta este o substanță colorată, fie sub forma de tablete care se dizolvă în apă, fie sub formă de apă de gură. După clătirea cu revelator, veți observa că zonele care necesită periaj atent vor fi colorate.

 

Mișcările corecte de periaj sunt următoarele:

  • Periuța se poziționează la aproximativ 45 grade față de dinte.
  • Cu mișcări de pendulare, dinspre gingie spre exteriorul dintelui, se începe curățarea dinților.
  • Pentru suprafețele orizontale, periajul se realizează cu ajutorul unor mișcări circulare.
  • Dacă utilizați periuță electrică, ea nu trebuie ținută în aceeași poziție pe tot timpul periajului dentar pentru a nu provoca sensibilitatea gingiilor.
  • Acordați o mare atenție igienizării limbii fie cu o perie specială, fie cu spatele periuței de dinți destinat să fie folosit în acest scop.

 

Pentru ca ritualul de igienizare a dinților să fie complet, folosiți și ața dentară pentru curățarea suprafețelor interdentare, apa de gură (la recomandarea medicului) și dușul bucal. Acest ritual de igienizare acasă vă protejează de apariția cariilor și a urgențelor dentare!

 

De asemenea, alege o periuță dentară corespunzătoare, cu peri care să nu îți sensibilizeze gingiile, electrică sau manuală… important este să o folosești de cel puțin 2 ori pe zi, în fiecare zi, minimum 2 minute/periaj.

Vă recomandăm să apelați la serviciile Green Dental de două ori pe an pentru a îndepărta tartrul care se formează inevitabil și a asigura sănătatea dinților pe termen lung.

Un periaj dentar realizat acasă se complementează perfect cu un periaj profesional realizat în cabinet și viceversa. Dacă zâmbetul tău nu e la fel de curat precum ți-ai dori, fă o programare acum la cabinetul nostru!

Happy Hour Smile Pack – Detartraj, periaj dentar profesional, air-flow, fluorizare

Pentru că știm cât de important este un zâmbet fericit pentru încrederea de sine, pacienții clinicii Green Dental pot beneficia de Happy Hour Smile Pack. Această ofertă este recomandată tuturor celor care doresc să împrospăteze aspectul danturii și să prevină complicații viitoare, beneficiind de 40% reducere la pachetul de preventie Happy Hour Smile Pack. Mai multe detalii puteți citi accesând acest link.