Periaj dentar – Tehnica recomandată de specialiști


Importanța periajului dentar este incontestabilă. Pe lângă efectele vizibile asupra aspectului dinților, periajul protejează suprafața dentară de viitoare complicații. Scopul său este îndepărtarea plăcii microbiene formată din resturile alimentare care aderă la suprafața dentară. Însă, potrivit specialiștilor Green Dental, mulți pacienți care sunt încrezători în tehnica lor de periaj dentar nu execută corect acest proces de curățare. Iată care sunt clarificările din partea medicilor stomatologi Green Dental cu ajutorul cărora îți vei îmbunătăți igiena orală considerabil.

periaj dentar

Ce trebuie să știi despre periaj dentar

Întrucât dieta noastră este formată preponderent din glucide, resturile alimentare din cavitatea noastră bucală vor include la rândul lor multe glucide – adevărați magneți pentru microbi. Transformați în acizi, microbii vor distruge smalțul în timp și vor pătrunde în profunzimea dinților, cauzând carii dentare. Astfel, dacă nu sunt îndepărtate la timp, glucidele din placa bacteriană vor hrăni microbii, determinând complicații pe termen lung.
De asemenea, acumularea de placă bacteriană la împreunarea gingiei cu suprafața dentară se va acoperi cu substanțe minerale din salivă și se va transforma în tartru. La rândul său, tartrul dentar va atrage noi microbi și va determina apariția gingivitei.

Din acest motiv, periajul are o cronologie ideală pe care specialiștii Green Dental vă recomandă să o respectați. Periați dantura o dată dimineața înainte de micul dejun și o dată seara înainte de culcare. Nu este indicat ca dinții să fie periați după micul dejun întrucât glucidele din alimentele ingerate ar hrăni microbii.

Sfaturi despre periaj dentar

Menționăm că puteți verifica eficiența periajului dentar cu revelator de placă dentară. Acesta este o substanta colorata fie sub forma de tablete care se dizolvă în apa, fie sub forma de apa de gura. După clătirea cu revelator, veți observa că zonele care necesită periaj atent vor fi colorate.

Mișcările potrivite de periaj sunt următoarele:

  • Periuta se poziționează la aproximativ 45 grade fata de dinte.
  • Cu mișcări de pendulare dinspre gingie se începe curățarea dinților.
  • Pentru suprafețele orizontale, periajul se realizeaza cu ajutorul unor mișcări circulare.
  • Dacă utilizați periuta electrică, ea nu trebuie ținută în aceeași poziție pe tot timpul periajului dentar pentru a nu provoca sensibilitatea gingiilor.
  • Acordați o mare atenție igienizării limbii fie cu o perie specială, fie cu spatele periuței de dinți destinat să fie folosit în acest scop.

Happy Hour Smile Pack – Detartraj, periaj dentar profesional, air-flow, fluorizare

Pentru că știm cât de important este un zâmbet fericit pentru încrederea de sine, pacienții clinicii Green Dental pot beneficia de Happy Hour Smile Pack. Această ofertă este recomandată tuturor celor care doresc să împrospăteze aspectul danturii și să prevină complicații viitoare, beneficiind de 40% reducere la pachetul de preventie Happy Hour Smile Pack. Mai multe detalii puteți citi accesând acest link.

Vă recomandăm să apelați la serviciile Green Dental cel puțin de două ori pe an pentru a verifica eficiența periajului dentar de acasă și pentru a îndepărta tartrul care se formează inevitabil. Un periaj dentar făcut acasă se complementează perfect cu un periaj profesional realizat în cabinet și viceversa. Dacă zâmbetul tău nu e la fel de curat precum ți-ai dori, fă o programare acum la cabinetul nostru!