cat costa un implant dentar

Cât costă un implant dentar și cum se împart costurile

Ultima modificare pe 23 iunie, 2022


Cat costa un implant dentar? – întrebarea pe care stomatologii o primesc cel mai des cu privire la înlocuirea unui dinte pierdut. Cu toții aspirăm la acel zâmbet imaculat care să întoarcă priviri dar de multe ori, între această aspirație și realitate se află costurile ridicate care ne țin la distanță. Cu toate acestea, specialiștii Green Dental doresc să vă reamintească faptul că, în funcție de longevitatea și de materialul din care este confecționat implantul, costurile variază. Astfel, în marja de 1200 – 1300 de Euro, poți găsi implantul potrivit ție. Cu toate acestea, noi te sfătuim să nu alegi prețul în defavoarea calității pentru că de multe ori, implantul cel mai ieftin nu va răspunde cerințelor tale. Iată factorii care cântăresc cel mai mult în alegerea implantului potrivit:

cat costa un implant dentar

Factorii care determină cat costa un implant dentar

Cât costă un implant dentar în funcție de experiența stomatologului

Un profesionist cu experiență vastă în implantologie și chirurgie orală cu siguranță justifică prețul. În portofoliul acestuia, acordă atenție la numărul de implanturi inserate și la rata de succes a acestora.

Colegul nostru Dr. Vasile Brănici specializat în Implantologie, Endodonție și Stomatologie Generală a absolvit Universitatea de Medicină Dentară și Farmacie “Gr.T. Popa ” Iași și programul de Rezidențiat în Endodonție, iar mai apoi a obținut diploma de Competență în Implantologie în cadrul UMF “Carol Davila” București.

Cât costă un implant dentar în funcție de producatorul implantului dentar

Marca implantului este al doilea factor care influențează cat costa un implant dentar. În funcție de tehnologia utilizată la crearea implantului și de materialul din care e confecționat, acestea pot fi premium sau standard, cu diferențele de preț aferente. Un implant dentar cu garanție pe viață de la producător cu siguranță este de preferat.

Cât costă un implant dentar în funcție de investigațiile suplimentare

Radiografia dentară sau computerul tomograf sunt adesea necesare pentru a determina stadiul osului maxilar și al mandibulei înainte de începerea implantării. Această investigație radiologică contribuie la alegerea potrivită a geometriei implantului.

Cât costă un implant dentar în funcție de suplimentarea consumabilelor

La acest capitol am putea scrie un articol separat, dar ne vom rezuma la câteva observații simple. Realizarea adiției osoase este una din situațiile speciale când suportul osos deficitar necesită corecție sau îmbunătățire. Din acest motiv, uneori costul unui implant dentar poate suferi modificări.

Cât costă un implant dentar în funcție de auxiliare

Pe lângă echipamentele clasice regăsite într-un cabinet dentar (scaun, instrumente), dentistul necesită o trusa de implant și un fiziodispens cu răcire.

Știm că timpul și banii sunt prețioși pentru pacienții noștri. Politica Green Dental prioritizează nevoile tale și impactul unei schimbări dentare asupra calității vieții. Implanturile noastre sunt îmbinarea perfectă intre calitate și accesibilitate, așa că nu amâna acum programarea care îți poate schimba semnificativ starea de bine și confortul personal. În plus, te așteptăm cu soluții financiare avantajoase astfel încât să te poți bucura de un zâmbet nou fără griji.