Profilaxia dentară: primul pas în sănătatea și frumusețea zâmbetului!

Home / Tratamente dentare / Profilaxia dentară: primul pas în sănătatea și frumusețea zâmbetului!
 profilaxie dentară

profilaxie dentară

Profilaxie Dentară

Sănătatea și frumusețea dinților tăi sunt strâns legate de o igienă orală corectă și de vizite periodice la medicul stomatolog, iar aceste lucruri au un impact major asupra sănătății tale generale.

Chiar dacă realizezi o curățare corectă acasă, ce implică periaj de minim 2 ori pe zi, suplimentat de folosirea apei de gură și a aței dentare, vizita de 2 ori pe an la medicul stomatolog este obligatorie. Acest lucru ajută, în primul rând, la monitorizarea evoluției situației tale dentare, dar și la prevenirea afecțiunilor conexe.

Profilaxia dentară reprezintă un cumul de proceduri ce au ca scop prevenția apariției cariilor dentare, cât și a bolilor asociate. În sens larg, profilaxia implică și rutina zilnică de îngrijire dentară, pe care pacienții o realizează acasă, dar și tratamentele din cabinetul stomatologic. O ședintă de profilaxie dentară implică 4 proceduri: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare.

Ședința de profilaxie dentară poate fi realizată, în egală măsură, de medicul tău stomatolog sau de un asistent cu specializare în această procedură. Clinica Green Dental se mândrește cu asistenți igieniști, specializați în efectuarea procedurii de profilaxie dentară. Acești colegi vin în sprijinul pacienților atât prin experiența lor profesională, cât și prin eficientizarea acestui tratament.

Beneficiile profilaxiei dentare:

– Gingii sănătoase: efectuate regulat, sedințele de profilaxie dentară elimină tartrul și placa bacteriană, prevenind afecțiunile gingivale. Astfel, gingiile tale își vor menține sănătatea și frumusețea, iar riscul bolilor parodontale este diminuat semnificativ.

– Dinți sănătoși: atunci când nivelul bacteriilor din cavitatea bucală este crescut, PH-ul salivei scade și astfel se produce procesul de demineralizare, care duce la apariția cariilor. Ședințele regulate de profilaxie dentară te vor ajuta să detectezi din timp problemele dentare sau afecțiunile gingivale.

– Albirea dinților: colorațiile specifice nicotinei sau unor factori alimentari, precum cafeaua, ceaiul negru sau vinul rosu, sunt îndepărtate prin procedura de air-flow, parte din profilaxia dentară. Pentru îmbunătățirea și menținerea aspectului strălucitor al danturii, ședința de profilaxie dentară trebuie efectuată la fiecare 6 luni.

– Respirație proaspătă: în 90% din cazuri, halitoza are cauze de origine orală, cea mai frecventă dintre acestea fiind lipsa unei igiene corespunzătoare. Ședința de profilaxie dentară te ajută să eviți astfel de probleme și să ai o respirație proaspătă.

– Restaurări protetice de durată: prin igienizarea profesională a lucrărilor protetice, acestea se integrează în mediul oral, devin funcționale și estetice pentru o perioadă îndelungată de timp.

Cui se adresează

Sedințele de profilaxie dentară sunt non-invazive și se adresează tuturor categoriilor de pacienți. În ceea ce privește copiii, această procedură este recomandată după vârsta de 6 ani.

De asemenea, profilaxia dentară este ideală pentru persoanele care poartă aparate ortodontice fixe, dar și pentru cei care suferă de sensibilitate dentară sau la stimuli.

Profilaxia dentară se adresează și persoanelor cu disfuncții salivare și persoanelor care își doresc albire profesională, ca procedeu pre și post tratament.

Criterii importante în alegerea specialistului în profilaxie dentară:

– La Green Dental, ședința de profilaxie dentară poate fi realizată cu medicul stomatolog sau cu unul din asistenții noștri specializați în igienizare dentară

– Utilizarea celor mai calitative materiale

– Transparența actului medical

Programare rapidă

Întreabă-ne sau programează-te