aparat dentar metalic

Ce implică tratamentul cu aparat dentar metalic


Aparatul dentar metalic este una dintre soluțiile de tratament ortodontic recomandate în corectarea anomaliilor dentare complexe datorită puterii și rezistenței pe care le are, dar și eficienței de care este capabil în rezolvarea majorității anomaliilor dentare. Acesta contine brackeți din metal care pot fi colorați cu ajutorul elasticelor în funcție de preferințele pacientului. Chiar dacă are brackeți din metal, ceea ce îl face vizibil, rezultatele unui aparat dentar metalic sunt cu adevărat spectaculoase. Forțele cu care acesta acționează îl fac unul dintre cele mai eficiente tratamente ortodontice. Brackeții vor fi componentele care vor fi aplicate direct pe suprafața dinților, iar rolul acestora este de a ține arcul sau firul ortodontic fixe. Aceste aparate sunt confecționate din metale biocompatibile cum ar fi oțelul inoxidabil care nu conține nichel.

aparat dentar metalic

De ce ai nevoie de un aparat dentar metalic?

Este un lucru normal să fim preocupați de aspectul nostru fizic; iar aici zâmbetul cântărește foarte mult în ceea ce privește nivelul de încredere pe care îl avem în propria persoană. Exista numeroase cazuri în care dinții noștri sunt nealiniați, înghesuiți, cu spații interdentare prea largi, sau muscatura noastra este incorecta. În aceste cazuri medicul specialist in Ortodontie și Ortopedie Dento-Faciala ne poate ajuta sa obținem o îmbunătățire semnificativă a zâmbetului nostru.

În afară de rolul estetic, dinții sunt supuși zilnic forțelor masticatorii. În funcție de poziția în os, dinții sunt capabili să suporte aceste forțe mai mult sau mai puțin. Malocluzia dentară poate apărea din motive ereditare, dar există și alți factori care pot influența apariția acestui tip de afecțiune. Încă din primii ani de viață, folosirea unei suzete după vârsta de doi ani sau hrănirea cu biberonul pot duce la malocluzii.

Dacă dinții tăi sunt suprapuși sau înghesuiți, nici igiena dentară nu se va putea realiza corect. Astfel, se va crea mediul favorabil pentru apariția cariilor dentare, a tartrului și a afecțiunilor parodontale. Alegerea unui tratament cu aparat dentar metalic va corecta aceste anomalii dento-maxilare redând astfel sănătatea dinților tăi.

La ce vârstă pot purta aparat dentar metalic?

Nu există o limită de vârstă impusă, un aparat dentar poate fi purtat atat de un copil, cat si de o persoana adultă; iar rezultatele vor fi cu siguranța la fel.

Îți recomandăm ca prima vizită la medicul ortodont să aibă loc incepand cu varsta de 7 ani la copii, iar la adulți oricând sesizează că există o problemă ce poate fi corectată, prin care tu să înțelegi dacă ai nevoie de un astfel de tratament.

Ce implică un tratament cu aparat dentar

Pentru stabilirea unui diagnostic corect medicul ortodont va realiza o consultație de specialitate și va întocmi un dosar ortodontic. Dosarul conține radiografii, fotografii digitale cu mușcătura, set de teleradiografii cu măsurători specifice pentru determinările clinice necesare. După ce dosarul va fi complet, medicul va etapiza tratamentul, vei alege împreună cu acesta, în funcție de tipul de afecțiune dentară, cel mai potrivit aparat dentar și vor fi etapizate vizitele la ortodont. În general, te vei prezenta la control lunar și vei realiza igienizarea profesională pentru purtători de aparat dentar

Avantajele purtării unui aparat dentar metalic

Printre multele avantaje ale acestor aparate dentare se numără eficiența deoarece pot repara orice tip de malocluzie, putand repoziționa dinții implicați; indiferent de gradul de deplasare al acestora.

În ceea ce privește prețul unui aparat dentar metalic, acesta este foarte avantajos ca preț. Costul total al tratamentului depinde de durata purtării aparatului dentar, care poate varia de la 1 an la 2 ani, în funcție de tipul de anomalie dentară ce trebuie corectată.

Îți dorești și tu un zambet perfect aliniat? Te îndemnăm să ne contactezi și să te programezi la o ședință cu medicii noștri specialiști din clinica stomatologică Green Dental București.

aparat dentar metalic