Indepartare aparat dentar: zâmbetul după tratament


Deși majoritatea pacienților noștri caută informații despre costurile și întreținerea aparatelor ortodontice, trebuie să recunoaștem că toți se gândesc la îndepărtarea lor, chiar dinainte de a începe tratamentul. Finalitatea purtării unui aparat dentar este, în fond, scopul acestui tratament ortodontic care are ca rezultat un zambet perfect aliniat. Ce presupune însă procedeul de indepartare aparat dentar? Ei bine, îndepărtarea sa propriu-zisă este facila și nedureroasă; însă întreținerea rezultatului obținut necesită puțină implicare și atenție din partea pacientului.

indepartare aparat dentar

Despre indepartare aparat dentar

Indiferent de materialul din care e confecționat, îndepărtarea aparatului durează aproximativ o oră. Acest procedeu nu doare, stați fără grijă. Potrivit specialiștilor Green Dental, veți simți doar o simplă presiune, la îndepărtarea brackeților. În schimb, în ceea ce privește aparatul de contenție, acesta s-ar putea să fie puțin incomod la început.

Pentru indepartare aparat dentar, dentistul utilizează un dispozitiv cu ajutorul căruia îndepărtează brackeții, urmând ca mai apoi să se ocupe de curățarea dinților. După ce adezivul de pe suprafața dinților e îndepărtat, medicul va lua apoi amprenta pentru aparatul de contenție.

Îngrijirea dinților după îndepărtarea aparatului dentar

Dacă ai avut grijă de dinții tăi pe parcursul purtării aparatului, nu ai motive sa te îngrijorezi în legătură cu îndepărtarea sa. O igienă orală corespunzătoare îți va oferi un zâmbet strălucitor și aliniat. Dacă îngrijirea orală a fost defectuoasă pe parcursul tratamentului ortodontic, e posibil să rămâi cu niște depozitări nedorite de tartru și acumulări de placă bacteriană. Însă tratamentele noastre profesionale de albire dentara laser sau folosind lampa Zoom însoțite de o ședință de profilaxie pot remedia imediat această situație.

De asemenea, te sfătuim să-ți înlocuiești periuța clasică cu una cu peri medii. Întrucât purtătorii de aparat dentar sunt mai susceptibili de retracție gingivală, această schimbarea va ajuta la îngrijirea ei. Spală-te pe dinți cu mișcări ample dar ușoare pentru a nu irita gingiile și, implicit, pentru a evita durerea, sângerarea sau chiar retracția gingivală. Dacă dorești să duci recomandarea noastră la un nivel și mai înalt, atunci achiziționează o periuță electrică, aceasta fiind cea mai blândă și eficientă opțiune pentru dantură.

Nu în ultimul rând, nu uita cat este de important retainerul sau aparatul de contenție. Acesta trebuie purtat cu seriozitate, respectând întocmai instrucțiunile. Înțelegem că nu este o componentă plăcută a rutinei cotidiene însă retainerul este de neprețuit pentru eficiența tratamentului. Întrucât dinții vor încerca să revină la poziția lor inițială după îndepărtarea aparatului, aceștia au nevoie de un ajutor în a se adapta la noua poziție. Etapa de contenție a rezultatului este la fel de importantă ca cea în care este purtat aparatul dentar.

Sperăm ca rezultatul final al tratamentului ortodontic să depășească așteptările și să treacă testul timpului. Pentru aceasta, stomatologii Green Dental accentuează din nou importanța igienei orale și a retainerului pentru întreținerea rezultatului obținut. Grija față de zâmbet vă va fi răsplătită cu siguranță!