aparat de contentie

Retainer-ul – Accesoriul perfect post tratament ortodontic pentru efecte de durată


aparat de contentie

Îți dorești un zâmbet estetic și funcțional care să îți redea încrederea în tine? În urma unui consult în cabinetul medicului specialist ortodont, acesta îți poate recomanda tratamentul corespunzător nevoilor tale și tipul de aparat dentar potrivit, extrem de estetic, fie transparent pe exteriorul dinților sau complet invizibil din exterior (INCOGNITO). Astfel, zâmbetul tău se transformă în fiecare zi fără !

Rezultatele unui tratament ortodontic realizat corect sunt benefice atât pe plan profesional cât și personal, oferă un zâmbet perfect și îmbunătățește relaționarea cu cei din jur. Rezultatele estetice se observă din primele luni de tratament, dinții devin mai drepți, problemele estetice se remediază iar tu poți zâmbi din nou cu încredere.

Păstrează-ți dinții drepți pentru toată viața cu ajutorul unui aparat de contentie!

Ce este retainer-ul?

Un aparat de contentie (retainer) este accesoriul folosit în urma aparatului dentar care are grijă de dinții tăi minim 6 luni de la finalizarea tratamentului ortodontic, îți menține estetica zâmbetului și definitivează aspectul noilor dinți îndreptați.

7 avantaje ale unui aparat de contentie:

  • Completează tratamentul ortodontic cu aparat dentar
  • Menține dinții drepți pentru toată viața
  • Îți oferă un zâmbet complet pentru timp îndelungat deoarece are grijă ca dinții tăi să rămână aliniați
  • Complet invizibil din exterior – daca ai ales un retainer fix
  • Îmbunătățește aspectul facial și estetica zâmbetului
  • Poate fi purtat doar în timpul nopții, fără să îți afecteze activitățile zilnice –  retainer-ul mobil
  • Este ușor de curățat (periaj de minim 2ori/zi) și nu necesită îngrijire suplimentară

Retainer-ul fix: este un fir subțire (de sârmă), poziționat în spatele dinților inferiori, fiind invizibil în timpul vorbirii.

Retainer-ul mobil: În primele luni este indicat să fie purtat zi/noapte, dar la indicațiile medicului ortodont acesta poate fi purtat doar în timpul nopții.

Igienizarea retainer-ului:

O igienă orală corespunzătoare este necesară pentru un zâmbet impecabil de durată. Ambele tipuri de retainere pot fi curățate cu ajutorul periuței de dinți potrivite pentru tine, apă de gură sau cu ajutorul ședințelor de profilaxie efectuate de două ori pe an în cabinetul medicului specialist.

Pentru un tratament corect și rezultate benefice, aparatul de contenție trebuie să fie în perfectă stare de funcționare zi de zi.

Un aparat de contentie necesită înlocuirea în următoarele cazuri:

  • Anumite părți ale aparatului s-au rupt
  • Firele sunt slăbite și nu reușesc să își îndeplinească principalele funcții
  • Dinții s-au mișcat iar retainer-ul nu mai este potrivit

Pentru rezultate de durată și dinți aliniați perfect, ascultă sfaturile și indicațiile medicului ortodont Green Dental din București, respectă programările la consultație și rezultatele benefice pentru zâmbetul tău nu vor întârzia să apară!