chirurgie ortognata

Un zâmbet sănătos nu are vârstă: tratamentul ortodontic vs tratamentul de chirurgie ortognată


chirurgie ortognata

Recomandăm pacienților noștri prevenția și tratamentele minim invazive, două dintre direcțiile principale ale stomatologiei verzi pe care o promovăm.

Cazul clinic pe care vi-l prezentăm astăzi este o reprezentare succintă a unui tratament ortodontic minim invaziv, potrivit pentru orice vârstă.

În trecut, tratamentele ortodontice care presupun diagnosticarea și tratarea anomaliilor dentomaxilare se realizau mai mult la copii și adolescenți. Insă în prezent peste 30% din pacienții care optează pentru aceste tratamente sunt adulți.

Este și situația lui Dorian Neguț, pacient Green Dental în vârstă de 26 de ani, care în urma unui tratament ortodontic se bucură de un zâmbet frumos și sănătos. Acum 3 ani, Dorian a fost diagnosticat cu ocluzie inversă totală.

Ocluzia inversă totală sau prognatismul mandibular, numit informal şi „muşcătura inversă”, este o anomalie cu puternic caracter ereditar în care mandibula este mai proeminentă decât maxilarul, determinând o anomalie dentară în care incisivii inferiori sunt plasați înaintea celor superiori. La o dantură normală cu dinți drepți, maxilarul superior circumscrie maxilarul inferior.

Variantele de tratament la pacienții adulți cu ocluzie totală inversă sunt chirurgie ortognata sau tratament ortodontic cu aparat fix pentru o compensare dentară a anomaliei. Dorian a ales tratamentului ortodontic datorită beneficiilor incontestabile.

Beneficiile tratamentului ortodontic in comparatie cu tratamentul de chirurgie ortognata:

  1. Tratament minim invaziv. Aplicarea aparatului dentar este un tratament cu un grad de complexitate mai mic care nu implică operație, perioadă de recuperare, riscuri și complicații imprevizibile.
  2. Tratament fără durere. Purtarea aparatului dentar poate fi incomodă la început însă este nedureroasă.
  3. Costuri reduse. Intervenția de chirurgie ortognata este mai costisitoare decât aplicarea unui aparat dentar.
  4. Durata tratamentului mai mică cu aproximativ 6 luni. După 2 ani și 8 luni, Dorian a obținut zâmbetul pe care și l-a dorit. O intervenție chirurgicală implică alături de operație și o perioadă de recuperare mare care compensează timpul de purtare a aparatului dentar.

Dacă vă recunoașteți în această situație sau ați observat că dinții voștri nu sunt drepți trebuie să știți că, indiferent de vârstă, nu este prea târziu să veniți la o consultație la clinica Green Dental. După identificarea problemei, medicii specialiști în ortodonție  vă vor ajuta să alegeți cea mai bună variantă de tratament. Alături de o estetică deosebită și un zâmbet frumos, dinții drepți vă vor asigura o igienă dentară corectă. Aceasta vă protejează sănătatea generală, nu doar cea dentară.