Invisalign – Beneficiile unui aparat dentar invizibil


Când vine vorba de sănătatea, funcționalitatea sau estetica dinților, ortodonția a făcut loc unui nou tip de tratament pe care orice pacient, începând de la o vârstă mică, îl poate alege pentru a corecta anumite anomalii dentare. Este vorba despre aparatul dentar Invisalign, unul dintre cele mai moderne tratamente de îndreptare a dinților.

Invisalign este un aparat dentar inovator, invizibil, care ajută pacientul să își poate redobândi estetica și funcționalitatea zâmbetului. Fie că este vorba despre malocluzii, spațieri sau înghesuiri dentare, aparatul dentar Invisalign poate reprezenta soluția optimă, fiind o alternativă la aparatele dentare cu brackeți.

Care sunt beneficiile incontestabile ale aparatului dentar Invisalign îți vom prezenta în articolul următor.

Ce este Invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este realizat cu ajutorul unei tehnologii de imagistică 3D, care realizează 6.000 de imagini pe secundă și care calculează forța corectă ce trebuie aplicată asupra dinților.

Amprenta dentară realizată digital, împreună cu fotografiile și radiografiile pacientului sunt folosite de specialiști pentru a crea modele virtuale și planuri de tratament personalizate. Astfel, se pleacă de la poziția inițială a dinților, iar treptat se ajunge la poziția finală dorită de pacient și care, din punct de vedere estetic și funcțional îndeplinește toate condițiile necesare finalizării tratamentului.

Odată realizat diagnosticul ortodontic 100% digital, unul dintre medicii noștri specialiști în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială va coordona întregul tratament ortodontic; indiferent de durata acestuia.

Cum funcționează Invisalign și care sunt avantajele

După ce medicul a luat mulajele danturii pacientului, acestea sunt trimise în Statele Unite, la singurul laborator specializat în tehnica Invisalign. Acolo, specialiștii creează cu ajutorul unui software performant un set personalizat de gutiere transparente și moi care vor fi aplicate direct pe dinți.

Există mai multe seturi de gutiere, în funcție de evoluția tratamentului și ele vor fi schimbate de către pacient la un interval de timp determinat de medic pe baza patologiei dentare ce trebuie tratată. Fiecare gutieră preia poziția dinților care a fost pregătită de gutiera anterioară, forțând astfel dinții să se așeze în poziția dorită la finalul perioadei de tratament.

Pe parcursul tratamentului cu aparat dentar invizibil Invisalign, pacientul își va schimba singur gutierele, de regulă, o dată la 2-4 săptămâni, în funcție de progres, până când dinții ajung în poziția corectă. Acesta este unul dintre avantajele majore ale aparatului dentar invizibil Invisalign. În acest fel, vizitele la medicul ortodont vor fi mai rare, dar este nevoie de monitorizarea tratamentului cu invisalign de către acesta.

În plus, aparatul dentar Invisalign este atât de evoluat încât îți indică singur dacă l-ai purtat suficient de mult pe parcursul unei zile.

Un alt beneficiu incontestabil al aparatului dentar Invisalign® este că nu îți afectează deloc calitatea vieții, gutierele trecând neobservate, ceea ce înseamnă că zâmbetul tău se va transforma fără să-ți dai seama.

Mobilitatea este încă un avantaj al acestui aparat dentar invizibil. Fiecare gutieră trebuie scoasă înainte de masă, dar și pentru fiecare periaj dentar. Este confortabil, nu va provoca iritații și îl poți scoate oricând ai nevoie sau pentru orice eveniment important. Totuși, el trebuie purtat cel puțin 22 de ore pe zi.

“Imaginează-ți cea mai bună versiune a ta pe care o poți transforma în realitate cu Invisalign®.

Invisalign® este o soluție de redresare ortodontică potrivită la orice vârstă. Cel mai mare avantaj pentru adolescenți, de exemplu, îl reprezintă durata mult mai redusă de tratament decât în cazul purtării unui aparat dentar cu brackets.”, spune dr. Ana Maria Croitoru, medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială, care deține certificare în tehnica de tratament cu ajutorul alignerelor Invisalign.

Ce afecțiuni dentare pot fi tratate cu Invisalign

Tratamentul de redresare ortodontică cu gutieră transparentă (aligner) Invisalign pentru o arcadă dentară poate fi o soluție optimă pentru o serie de afecțiuni ortodontice, incluzând treme și diasteme (spații interdentare mari), înghesuiri dentare și ocluzie adâncă, ocluzie inversă, ocluzie încrucișată și ocluzie deschisă.

De asemenea, aparatul dentar Invisalign este folosit în scop preprotetic sau atunci când arcada superioară are deja reconstrucții protetice de tip fațete dentare.

Durata tratamentului cu Invisalign variază între 12 și 18 luni, dar rezultatele sunt vizibile după numai șase luni.

Dacă vrei să optezi pentru un astfel de aparat dentar invizibil și eficient de la Invisalign, nu ezita să ne contactezi pentru o consultație de specialitate la medicul ortodont sau să consulți oferta noastră apăsând click aici.