Invisalign – Beneficiile unui aparat dentar invizibil


Când vine vorba de sănătatea, funcționalitatea sau estetica dinților, ortodonția a făcut loc unui nou tip de tratament pe care orice pacient, începând de la o vârstă mică, îl poate alege pentru a corecta anumite anomalii dentare. Este vorba despre aparatul dentar Invisalign. Un aparat dentar invizibil, tip gutieră mobilă, care este, în acest moment, cel mai confortabil mod prin care pacientul își poate redobândi estetica și funcționalitatea zâmbetului. Fie că este vorba despre malocluzii, spațieri sau înghesuiri dentare, aparatul dentar invizibil Invisalign poate reprezenta soluția optimă. Care sunt beneficiile incontestabile ale aparatului dentar Invisalign îți vom prezenta în articolul următor.

invisalign

Ce este Invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este realizat cu ajutorul unei tehnologii de imagistică 3D. Pe baza acesteia se va întocmi dosarul ortodontic al pacientului și va fi realizat planul de tratament. Astfel, se pleacă de la poziția inițială a dinților, iar treptat se ajunge la poziția finală dorită de pacient și care, din punct de vedere estetic și funcțional îndeplinește toate condițiile necesare finalizării tratamentului

Se va folosi un software dedicat care, pe baza amprentei dentare realizată digital, împreună cu fotografiile și radiografiile pacientul, specialiștii vor crea modele virtuale și planuri de tratament personalizate pentru fiecare pacient. Odată realizat dosarul ortodontic, unul dintre medicii noștri specialiști în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială va coordona întregul tratament ortodontic; indiferent de durata acestuia.

Etapele tratamentului și cum îți va schimba viața de zi cu zi

Aparatul dentar invizibil Invisalign constă în gutiere transparente și moi care sunt aplicate direct pe dinți. Există mai multe seturi, în funcție de evoluția tratamentului și ele vor fi schimbate de către pacient la un interval de timp exact determinat de medic pe baza patologiei dentare ce trebuie tratată. Fiecare gutieră preia poziția dinților care a fost pregătită de gutiera anterioară; forțând astfel dinții să se așeze în poziția pe care ne dorim să o obținem la final.

Pe tot parcursul tratamentului cu aparat dentar invizibil Invisalign, pacientul își va schimba singur gutierele, de regulă, o dată la 2-3 săptămâni. Acesta este unul dintre avantajele majore ale aparatului dentar invizibil Invisalign. Datorită faptului că orice pacient de oriunde din țară își poate schimba singur gutierele, vizitele la medicul ortodont pot fi mai rare. Cu toate acestea, este nevoie să fii monitorizat în permanență

Un alt beneficiu este că gutierele sunt transparente și trec neobservate. Astfel, vei putea zâmbi în continuare fără a fi stânjenit și în același timp, zâmbetul tău să se îndrepte. Nici starea ta socială nu va fi afectată, din contra, purtând un aparat dentar modern îți va crește încrederea în tine.

Mobilitatea este încă un avantaj al acestui aparat dentar invizibil. Fiecare gutieră trebuie scoasă înainte de masă, dar și pentru fiecare periaj dentar. Este confortabil, nu va provoca iritații și îl poți scoate oricând ai nevoie sau pentru orice eveniment important. Totuși, el trebuie purtat cel puțin 22 de ore pe zi.

Dacă vrei să optezi pentru un astfel de aparat dentar invizibil și eficient de la Invisalign, nu ezita să ne contactezi pentru o consultație de specialitate la medicul ortodont sau să consulți oferta noastră apăsând click aici.

aparat dentar transparent