spalatul pe dinti

Spălatul pe dinți și importanța sa pentru sănătate


Rutina zilnică ar trebui să includă obligatoriu și spălatul pe dinți, indiferent de situație. Pentru a asigura o igienă orală adecvată zilnic, medicii stomatologi recomandă periajul dentar de 2 ori pe zi, dimineața și seara; cel puțin 2 minute acordat fiecărui periaj. Spălatul pe dinți este un ritual de igienă care ar trebui învățat și respectat cu strictețe de la vârste mici sau foarte mici. Cu toate acestea, spălatul pe dinți este un obicei pe care deja destui oameni și-l însușesc mai greu. Așadar, în acest articol îți vom spune cât de important este spălatul pe dinți zilnic.

spalatul pe dinti

Spălatul pe dinți efectuat corect

Timpul pe care îl petreci efectuând un periaj al dinților este un factor determinant al eficienței acestuia. Înainte de toate, asigură-te că pasta de dinți pe care o folosești conține fluor. Foarte mulți pacienți, petrec în medie 45 de secunde la un periaj dentar. Acest timp este insuficient pentru ca fluorul din pasta de dinți să își facă efectul.

Cel mai important periaj din zi

Cel mai important periaj din zi este cel de seară. Acest lucru se datorează faptului că în timpul nopții și al somnului, bacteriile din cavitatea bucală sunt la cel mai înalt nivel de activitate. Tocmai din cauza acestui lucru, periajul de seară trebuie efectuat pentru a menține interiorul gurii igienizat pe tot parcursul nopții.

Este foarte important ca periuța să se potrivească dinților tăi. O periuță dentară cu peri tari nu îți va fi de ajutor dacă va provoca sângerări la nivelul gingiilor sau răni în anumite zone ale cavitatii orale. Recomandarea medicilor noștri stomatologi ar fi ca un pacient să opteze pentru o periuță ce dispune de peri mici, dar care prezintă o duritate de nivel mediu. Dacă este vorba de un pacient care suferă de afecțiuni gingivale, perii ar trebui să fie moi pentru a nu agrava afecțiunile.

Sfat: Periajul nu trebuie să aibă loc imediat după masă. În timpul mesei și în special atunci când consumăm alimente care conțin mult zahăr, peretele exterior al dintelui se înmoaie. De aceea recomandăm ca periajul de după masă să aibă loc la un interval de o oră după terminarea mesei.
Medicii recomandă persoanelor care consumă dulciuri să o facă într-o anumită perioada a zilei, adică să concentreze consumul dintr-o anumită zi într-o singură etapă. Astfel încât, atunci cand va realizat periajul dentar să poată fi curățată eficient suprafața dinților.

spalatul pe dinti

Ce îți recomandăm să faci atunci când te speli pe dinți

  • Cel mai important periaj al zilei este cel efectuat înainte de culcare. Bacteriile care afectează sănătatea dinților și al gingiilor acționează foarte mult în timpul somnului.
  • Cantitatea de pastă de dinți care ar trebui folosită pentru un periaj dentar optim nu trebuie să depășească dimensiunea unui bob de năut.
  • Îți recomandăm ca în timpul periajului să acorzi atenție tuturor suprafețelor dinților, inclusiv cele exterioare, interioare și suprafețele folosite pentru mărunțirea și mestecarea alimentelor. Periajul se execută de sus în jos dinspre gingie spre vârful dinților.
  • Pacienții care au dificultăți în a atinge anumite suprafețe ale dinților din cauza spațiului mic dintre dinți ar trebui să folosească periuțe interdentare sau ață dentară.
  • Tot din rutina zilnică nu trebuie să lipsească nici apa de gură; dar vă recomandăm și să utilizați zilnic dușul bucal. De ce este important să facem acest lucru? Dușul bucal este ideal pentru persoanele care își doresc să aibă o dantură sănătoasă, pentru pacienții cu implanturi, coroane, etc. Dușul bucal funcționează pe baza unei tehnologii de pulsare a jeturilor de apă cu foarte mare viteză. Un duș bucal eficient va efectua până la 40.000 de pulsații pe minut. Aceste jeturi dislocă resturile de mâncare și bacterii de pe dinți sau de sub gingii ducând până la capăt, astfel, treaba pe care a început-o periuța.

Dacă ai nevoie de un periaj profesional, profită acum de prețurile excelente din clinică noastră. Programează-ți o ședință de profilaxie la clinica stomatologica Green Dental. Încă poți beneficia de oferta noastră “Happy Hour” în care pentru doar 220 RON vei beneficia de o Consultație, un plan de tratament, un detartraj, un periaj profesional, iar toată ședința la clinica noastră se va termina cu un air-flow.

spalatul pe dinti