Igiena orala: bijuteriile și hainele scumpe vor fi nule combinate cu o dantură neîngrijită


Branding și identitate vizuală sunt buzzwords pe care îi auzim foarte des în întâlniri și strategii de marketing. Toată activitatea, istoricul și viitorul unei firme trebuie să fie în concordanță cu identitatea vizuală. Dar strategiile pentru propria noastră identitate vizuală ce conțin? Magazinele ar dori să conțină haine noi, produse de make-up, saloanele de înfrumusețare ar dori să conțină tratamente faciale, masaje anti-celulită și tot tacâmul. Însă studiile arată că secretul pentru o imagine impecabilă este mai simplu și mai accesibil decât ai crede: zâmbetul. Evident, zâmbetul se află în legătură strânsă cu o igiena orala corespunzătoare, care de preferat să nu fie urmată de un baton de ciocolată și un somn de 10 ore. Iată mai jos de ce încrederea de sine nu are legătură cu obiectele materiale pe care le deții, ci cu igiena orala efectuată corect.

igiena orala

Pentru un boost al încrederii de sine, investește în igiena orala

Conform celor mai recente studii, nu cremele de anti-aging vor reduce ani de pe chip, ci zâmbetul. Oral B a efectuat un studiu în Marea Britanie prin care au arătat participanților două fotografii: una cu o femeie cu un zâmbet imaculat și una cu o femeie cu o dantură îngălbenită. In mod unanim, participanții au îmbătrânit femeia cu dantură neîngrijită, estimând că vârsta ei este cu 13 ani mai mare decât vârsta ei reală.

De asemenea, există o corelație importantă intre zambet și endorfine. Cum, mai exact? O dantură curată înseamnă și o predispoziție mai mare la zâmbet, iar zâmbetul este responsabil pentru generarea hormonului fericirii. Încă un bonus este faptul că zâmbetul este contagios. Sunt șanse mari ca interlocutorul tău să zâmbească și el dacă te vede pe tine făcând acest lucru.

Ponturi pentru a-ți îmbunătăți igiena orala

1.Folosește tehnica corectă

Recomandăm să țineți întâi peria la un unghi de 45 de grade cu gingiile și să utilizați mișcări scurte înainte și înapoi. Apoi, țineți peria în poziție verticală și concentrați-vă pe spatele dinților, unde se formează adesea plăcile.

2.Periază dinții pentru suficient timp

Te întrebi de ce ai dantura galbenă deși te speli pe dinți de 3 ori pe zi? Este posibil ca procesul de curățare să nu dureze destul. Medicii Green Dental recomandă minim 2 minute.

3.Cumpără periuța potrivită pentru tine

Așa cum cremele de față sunt făcute pentru diferite tipuri de ten, și periuța de dinți e concepută pentru diferite nevoi. Orice ar fi, asigură-te că periuța ta atinge spațiul din spatele măselor, unde se acumulează bacterii.

4.Folosește apă de gură și ață dentară

Igiena orala proprie îți va mulțumi pentru aceste adăugiri. Apa de gură va fi perfectă pentru gingiile sensibile, iar ața dentară va ajunge în spațiile interdentare, cel mai greu de accesat cu o simplă periuță.

5.Spală și schimbă frecvent periuța de dinți

E de preferat să lași periuța de dinți să se usuce natural. Dacă o acoperi în capsule protectoare, s-ar putea să permiți bacteriilor să se înmulțească de fapt. De asemenea, recomandăm să schimbi periuța de dinți o dată la 3-4 luni.

6.Evită gustările după ce te-ai pregătit de culcare

Dacă te speli seara pe dinți și apoi mănânci un baton de ciocolată, anulezi toate efectele curățării. Particulele de mâncare și zahăr vor rămâne pe dinții tăi prea mult timp și vor reprezenta hrană pentru bacteriile deja existente în cavitatea bucală.

7.Ultimul dar nu cel din urmă sfat: vizite bi-anuale la dentist

Profilaxia dentară nu ar trebui pierdută din vedere, oricât de grijuliu/e ești cu dantura ta. Cu siguranță bei măcar ocazional cafea, vin, sucuri carbogazoase și cu siguranță factorul alimentar va determina apariția tartrului și a plăcii bacteriene la nivele diferite în funcție de stilul fiecăruia de viață. Așa că te sfătuim să ne faci o vizită în cabinetul Green Dental o dată la 6 luni pentru a te asigura de sănătatea danturii tale.

Sperăm că aceste ponturi au picat la țanc pentru începutul noului an. Dacă tot suntem în luna rezoluțiilor, specialiștii Green Dental recomandă ca prima pe listă să figureze igiena orala!