Proteza dentara vs. implant dentar


Dacă săptămâna trecută discutam despre profilaxie, în acest articol vom discuta despre cea mai bună tehnologie stomatologică: proteza dentara sau implant dentar? Așa cum un zâmbet strălucitor este un boost al stimei de sine; e de la sine înțeles că defectele dentare pot afecta încrederea fiecăruia. Fie că discutăm despre pierderea dinților odată ce înaintăm în vârstă, fie că se întâmplă din cauza unui accident; efectele pe care defectele dentare le lasă în urmă pot avea repercursiuni psihologice. Vestea cea bună? Progresele tehnologice și medicale sunt acum capabile să repare aproximativ orice leziune; iar specialiștii Green Dental se concentrează întotdeauna pe cele mai noi descoperiri și tehnici dentare. Diverși factori vor influența decizia finală: implant sau proteza dentara. Dar înainte de a intra în detaliile care le deosebesc, vom începe prin a defini tehnicile și materialele necesare ambelor metode.

proteza dentara

Despre proteza dentara

Ultimii 10-20 de ani au adus progrese imense în acest domeniu, imaginea aceea cu proteza bunicii din pahar s-a șters din actualitate de mult timp. Proteza dentara de azi e confecționată din materiale maleabile care pot fi ajustate ușor în așa fel încât exprimarea ta să rămână neschimbată.

Potrivirea perfectă se face prin mulaje care mai apoi sunt trimise unui laborator dentar și utilizate pentru crearea protezei perfecte, cu măsurile individuale. Specialiștii Green Dental se vor ocupa de instalarea protezei și de asigurarea confortului tău.

Avantajele și dezavantajele protezei

Sunt ușor de utilizat, nu implică durere și sunt mai accesibile ca preț față de alte proceduri cosmetice.

De asemenea, medicii Green Dental colaborează cu profesioniști care crează mulaje verosimile iar procesul complex de instalare al protezelor nu va dezvălui dantura artificială.

La capitolul dezavantaje intră mobilitatea lor; unii pacienți doresc danturi permanente și evită grija în plus de a îngriji o proteză. În plus, oricât de naturală ar părea proteza, dinții naturali nu sunt mobili, ci fixați. Astfel că unii pacienți apelează la implanturi în căutarea naturaleței pe care proteza nu o deține. Fiind o alternativă mai accesibilă decât implantul dentar, proteza primește adesea ori eticheta de metodă ieftină și, prin consecință, inferioară.

Implantul dentar, soluția ideală

Spre deosebire de proteză, implantul este fixat în gingia pacientului; fapt ce atrage acei clienți care nu-și doresc o soluție de tip pansament, ci o soluție permanentă. Dacă aceștia au suferit modificări ale vorbirii din cauza pierderii unui dinte/dinților, atunci un implant ar reda fluența speech-ului de odinioară. În plus, există cazuri în care pacienții cu un dinte lipsă suferă modificări la nivel facial; colapsul feței pe partea afectată. Implantul te poate scăpa de această consecință nedorită.

Despre procesul de instalare

Rădăcina dentară este înlocuită de șuruburi biocompatibile prin care implantul e fixat. După perioada recomandată de vindecare (3-6 luni), integrarea osoasă a șuruburilor se va finaliza; urmând instalarea coroanelor dentare definitive. Desigur, în acea perioadă de vindecare, medicii Green Dental îți vor instala coroane temporare pentru a nu te priva de bucuria de a zâmbi pe durata tratamentului.

Dacă ești curios să afli mai multe detalii despre proteze și implanturi, verifică pagina noastră de Tratamente sau pur și simplu, contactează-ne cu o întrebare. Știm cât de important e research-ul pentru o astfel de investiție și, din acest motiv, dorim să îți lămurim toate neclaritățile legate de alegerea cea bună pentru tine.