Implantologie pas cu pas: de la riscuri la întreținere


Gândește-te la o imagine care să reprezinte în mod perfect imperfecțiunea: un zid de cărămizi ruinat de o spărtură, un tort cu o felie lipsă în mijloc, un șir de piese domino cu o lacună care întrerupe ordinea. Ochiul nostru este învățat să găsească frumusețe în unitate și armonie. De aceea, un zâmbet ideal este acela perfect aliniat, alb, fără pete de discolorație sau dinți lipsă. Oricât de imaculată ar fi dantura, realitatea ne indică faptul că un dinte lipsă va atrage atenția într-un mod negativ. În cazul în care danturii tale îi lipsește un dinte, Green Dental este opțiunea principală pentru servicii de implantologie București.

implantologie

Deși acest domeniu poate părea terifiant la început, noi știm că procedura stomatologică care îți va reda încrederea de sine poartă numele de implantologie București.

În ultima decadă, serviciile de implantologie au devenit indispensabile societății contemporane care dictează exact cum trebuie să arate zâmbetul perfect. Cu toate acestea, înlocuirea unui dinte pierdut nu este un concept deloc nou. Civilizația maiașă ne-a indicat unul din cele mai timpurii exemple de implanturi dentare. Arheologii au găsit un fragment de mandibulă de origine maiașă din aproximativ 600 d. Hr. cu 3 bucăți de scoică ce erau fixate în locul a 3 dinți lipsă.

Din fericire, implantologia de astăzi nu mai este la fel de rudimentară ca în timpurile maiașe, beneficiile fiind vizibile imediat. Totuși, nu este o procedură lipsită de riscuri, în ciuda progresului galopant al stomatologiei. Atât pacienții care au suferit în trecut de periodontită (afecțiune gravă a gingiilor ce poate duce la lezarea țesuturilor și a oaselor) și de alte afecțiuni similare, cât și fumătorii incorigibili riscă să se confrunte cu eșecul implantului. De aceea, este imperativ să comunici medicului tău stomatolog aceste aspecte. Rata de succes a tratamentului cu implant dentar la nivel global depășește 98%. Insă e mai bine să fii precaut și să-ți informezi medicul stomatolog cu privire la orice factor de risc care ar putea afecta rezultatul intervenției. În schimb, marele avantaj este acela că, dacă se urmează planul de tratament și sfaturile medicului, rata de succes a tratamentului este întotdeauna de aproape 100%.

Clinica Green Dental te sfătuiește să ții cont de următoarele criterii în alegerea clinicii care să îți ofere tratamentul cu implant dentar:

– Experiența medicului specialist în implantologie dentară
– Transparența actului medical – cunoașterea tuturor detaliilor legate de etapele tratamentului
– Utilizarea materialelor de cea mai bună calitate
– Garanția oferită pentru implantul dentar
– Soluțiile de sedare pentru confortul tău și siguranța dumneavoastră
– Întreținere

În ceea ce privește întreținerea, iată regulile pe care echipa Green Dental le consideră vitale pentru implantul dentar:

O igienă orală corespunzătoare scade dramatic riscul de eșec al implantului. De asemenea, se recomandă utilizarea unei paste de dinți pe bază de fluor cel puțin 2 ori pe zi. Ața dentară este și ea utilă pentru spațiile interdentare. În plus, foarte importante sunt și controlul medical periodic pentru a evalua starea de sănătate a gingiei și a implantului, dar și ședința de profilaxie care, realizată o dată la 6 luni, curăță în profunzime dintele și îndepărtează placa bacteriană ce poate favoriza infecțiile.

Sperăm că ți-am dat curajul de care ai nevoie să faci pasul potrivit pentru zâmbetul tău. Dacă ai nevoie de un serviciu impecabil de implantologie București, nu mai amâna, nu te mai îngrijora și nu te mai descuraja. Fii fără grijă, tratamentul este unul minim invaziv iar noi, cei din echipa Green Dental, suntem pe cât de prietenoși pe atât de profesioniști.