CUI ÎI ESTE FRICĂ DE IMPLANTUL DENTAR?


Pentru majoritatea, ideea de a ne programa la o clinica stomatologica Bucuresti pentru un implant dentar este însoțită de teamă. Ca atare, amânăm tratamentul şi mergem la medic când deja este prea târziu. Şi este de înţeles! Orice intervenție este un motiv de stres, dacă nu ne informăm corect asupra riscurilor şi beneficiilor acesteia.

Academia Americană de Parodontologie ne spune că al doilea motiv important pentru care pacienţii refuză tratamentul cu implant dentar este frica de dentist.

Procedura de implant dentar intr-o clinica stomatologica Bucuresti în sine nu este complicată, iar pacienţii înţeleg asta de la prima vizită la medicul specialist în implantologie dentară care îi oferă toate detaliile importante pentru ca operaţia să devină o experienţă sigură şi confortabilă pentru pacient.

Ştim că decizia poate fi una dificilă, însă este important să ştii la ce riscuri te expui dacă alegi să NU beneficiezi de implantul dentar, pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi care îţi lipsesc.

7 efecte negative ale amânării tratamentului cu implant dentar:

  • Afecţiuni digestive. Atunci când îţi lipseşte un dinte, masticaţia nu mai poate fi efectuată corect.
  • Încrederea în sine. Lipsa unuia sau a mai multor dinţi te poate face să îţi pierzi încrederea în sine. Aceasta poate conduce chiar la evitarea interacţiunii cu familia, colegii sau prietenii.
  • Imaginea pe care ţi-o creezi. O persoană care nu zâmbeşte niciodată este percepută de ceilalţi ca fiind închisă.
  • Riscuri crescute pentru sănătatea orală. Resturile alimentare și bacteriile sunt agregate în locul dintelui lipsă și astfel se dezvoltă diverse probleme. Acestea sunt: carii, infecţii gingivale, dinţii vecini migrează, muşcătura se modifică, se poate pierde și alt dinte.
  • Probleme în vorbire. Lipsa unuia sau a mai multor dinţi afectează pronunţia corectă.
  • Pierderea ţesutului osos. Dintele este fixat în os şi odată pierdut, va permite ţesutului osos de susţinere să se subţieze şi să influenţeze în mod negativ structurile dentare vecine.
  • Costuri mai mari şi timp îndelungat de tratament. Atunci când amâni sau refuzi complet ideea unui tratament cu implant dentar trebuie să te aştepţi la programări mai întinse ca durată, mai dese şi la tratamente complexe ce implică şi costuri mai mari.

Dacă ai întrebări despre acesta procedură, sau vrei să mai discuţi o dată cu medicul dentist implantolog, te rugăm să ne contactezi.

Programează-te acum în această clinica stomatologica Bucuresti și zâmbește cu încredere în orice moment! 🙂