implantologie dentara bucuresti

Etapele tratamentului cu implant dentar

Ultima modificare pe 7 iulie, 2022


implantologie dentara bucuresti

”Rezoluție de Anul Nou: Să zâmbesc mai mult!”. Dacă așa a început și lista ta, atunci a venit momentul să acorzi mai multă atenție dorințelor tale și să investești corect în sănătatea ta. De exemplu, dacă te confrunți cu lipsa unuia sau mai multor dinți poți opta pentru tratamentul cu cea mai avansată tehnologie – implantul dentar – pentru a obține un zâmbet estetic și complet funcțional!

Tratamentul poate dura între 3 și 12 luni, în funcție de fiecare caz clinic, și este realizat în 4 etape. Află din articol care sunt acestea pentru a te asigura că alegi în cunoștință de cauză. Și, nu uita să zâmbești, pentru că meriți!

Etapa premergătoare tratamentului de implantologie dentara Bucuresti

Prima etapă o reprezintă consultația cu medicul și stabilirea planului de tratament. Medicul specialist in implantologie dentara Bucuresti se va consulta cu tine pentru a stabili dacă ești candidatul potrivit pentru implantul dentar. Apoi îți va realiza un set de poze pentru a urmări evoluția cazului și pentru o precizie mai mare în diagnosticare. Deasemenea, se realizează un set de analize de sânge și radiografii sau tomografii, în funcție de caz. Ulterior, urmează alegerea implantului dentar și identificarea numărului și poziției necesare.

Tot în această etapă, vei stabili împreună cu un medic specialist în estetică dentară tipul lucrării protetice. Aceasta poate fi o coroană definitivă, o punte dentară pentru dinți învecinați sau o lucrare protetică mobilă.

La sfârșitul acestei etape vei avea un plan complet de tratament cu explicații pentru fiecare etapă, poze, estimarea costurilor dar și a duratei de timp.

Etapa chirurgicală în care se inserează implantul dentar

Urmează etapa chirurgicală în care se inserează implantul dentar. Sub anestezie, procedura fiind minim invazivă și nedureroasă, acesta este introdus în țesutul osos. Firele de sutură se îndepărtează la 7 zile de la intervenție. Perioada de osteo-integrare, în care implantul face legătura cu osul, durează aproximativ 3 luni în cazul celor inserate în mandibulă, și între 4-6 luni, pentru cele inserate în maxilar. După acest timp, implantul este descoperit și i se atașează bontul de vindecare, prin înșurubare.

implantologie dentara bucuresti

Etapa protetică în care se finalizează lucrarea

În colaborare cu laboratorul de tehnică dentară dedicat, se realizează lucrarea protetică (coroane, punți sau proteze) și cimentarea protetică. Această etapă se efectuează după 3 săptămâni de la atașarea bontului de vindecare și constă în aplicarea lucrării finale.

Îngrijirea optimă a implantului dentar

 Ultima etapă constă în controlul post-operator și informarea pacientului. Medicul specialist se va asigura că cunoști toate regulile unei igiene orale potrivite pentru intervenția ta. Iți va înmâna și un flyer informativ pentru a-l consulta și acasă. Dacă dorești mai multe informații despre acest subiect, iată un program de întreținere și îngrijire a implanturilor dentare. Respectarea unui program corect de igienă orală, a controalelor periodice și a ședințelor de profilaxie sunt esențiale pentru ca implanturile dentare să fie o soluție permanentă și o investiție sigură.

Succesul implanturilor dentare este determinat de o serie de factori, începând de la experiența medicului implantolog, calitatea și tipul implantului dentar, tehnologia digitală care asistă procedeele și până la starea de sănătate a pacientului, atât cea generală cât și cea locală, a structurii osoase.

Te așteptăm la clinica Green Dental pentru a afla mai multe informații despre tratamentul de implant dentar direct de la medici implantologi cu o experiență vastă în domeniu.