Aparat dentar ceramic: estetic, accesibil și eficient


Un peștișor de aur care să ne îndeplinească 3 dorințe ar fi perfect… Ne-am tonifia fără să mergem la sală, ne-am detoxifia fără cură cu smoothies și ne-am perfecționa zâmbetul fără să apelăm la aparat dentar și/sau albire dentară. Cumva, în conștiința populară, aparatul dentar este acest monstru mitologic care distruge zâmbetul unei persoane și care trebuie evitat cu orice preț. În realitate, aparatul dentar este chiar corectorul pentru un zâmbet imperfect, deci ar trebui văzut mai degrabă precum Zâna Măseluță decât un monstru fictiv. Aparatele dentare contemporane nu mai sunt asemănătoare unor instrumente de tortură, din contra. Acestea sunt moderne, nedetectabile sau aproape nedetectabile și mult mai confortabile decât cele folosite în decadele trecute. Pe lângă aparatul metalic – clasic, arhicunoscut – mai sunt multe alte opțiuni, printre care se numără: aparat dentar ceramic.

aparat dentar ceramic

Ce este acest aparat dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic este alcătuit din brackeți policristalini ceramici și elastice de culoarea dintelui, fie opace de culoare albă, fie transparente. Spre deosebire de aparatul metalic, cel ceramic este mai discret, fără să sacrifice din eficiența sa. Acest fapt îl recomandă cu precădere celor care doresc să se bucure de rezultate impecabile cu adăugirea unui avantaj estetic în timpul purtării.

Care sunt avantajele care îți recomandă purtarea unui aparat dentar ceramic?

Minusul cu cea mai mare greutate pe care îl prezentau aparatele metalice era materialul din care erau constituite, greu de tolerat și de armonizat cu un zâmbet natural. În schimb, aparatele dentare ceramice se armonizează perfect cu zâmbetul tău, nuanța acestuia putând fi customizată în funcție de nuanța dinților tăi. Iată care sunt celelalte avantaje ale unui astfel de aparat:

  • Pot fi folosite atât de adulți cât și de copii. Pe lângă avantajele de ordin vizual, acest aparat poate corecta atât malocluziile adulților cât și cele ale copiilor.
  • Întreținere simplă. Spre deosebire de echivalentul metalic, aparatul ceramic este mai ușor de curătat și întreținut.
  • Nu favorizează depuneri de tartru. Brackeții ceramici nu conduc la depuneri de tartru și placă, fapt ce nu este valabil și pentru aparatele ortodontice fixe.
  • Rezultate performante în timp scurt. Acest aparat are un raport optim calitate-preț, durata de tratament este mai scurtă decât în cazul aparatelor metalice, deși prețul e mai ridicat (însă nu la fel de ridicat ca în cazul aparatelor lingual sau safir)

Sfaturi pentru utilizare

  • Din cauza materialului din care aparatul este confecționat, se recomandă o mai mare atenție la consumarea alimentelor tari sau crocante.
  • De asemenea, tot din cauza materialului, aparatele ceramice nu sunt utilizate pentru îndreptarea molarilor.
  • Se recomandă utilizarea unor paste de dinți pentru curățarea și igienizarea atât a dinților cât și a aparatului dentar.

Sperăm că aparatul dentar ceramic a primit un bine-meritat rebranding din partea echipei Green Dental. Desigur, pe lângă acest model de aparat ortodontic, oferim o gamă largă de opțiuni unde poți găsi potrivirea perfectă.