ortodontie bucuresti

Ortodontie: niciodată nu e prea târziu să-ți corectezi defectele


Ca societate, suntem ghidați de ordine: ne ancorăm în orânduiri armonioase, organizate, iar dezordinea și haosul ne intimidează. Toate reprezentările grafice ale sistemului solar afișează planetele gravitând în jurul soarelui într-o ordine perfectă. Nu există ie românească fără motivele tradiționale cusute într-o ordine stabilită de secole. Această atracție umană pentru ordine se aplică și aspectului fizic: părul pieptănat, coafat, trăsături simetrice,și nu în ultimul rând, dinți aliniați. Cu toții ne dorim acea dantură proporționată corect, aliniată și albă. Pentru obținerea unui astfel de rezultat sunt necesare tratamente de profilaxie și de ortodontie. Pentru a afla importanța tratamentelor de ortodontie, te invităm să citești in continuare acest articol.

ortodontie bucuresti

Ortodontie – ce înseamnă și de ce este important să urmăm tratament ortodontic?

Ortodonţia este o ramură a medicinei dentare destinată corectării anomaliilor dentomaxilare. Medicul ortodont se concentrează pe îndreptarea dinților, fixarea mușcăturii (ocluziei) și a distanței dintre cele două maxilare.Ortodonția este primul pas în adresarea altor probleme stomatologice – de exemplu, inserarea unui implant dentar atunci când dinții sunt migrați poate fi foarte dificilă sau chiar imposibilă fără tratament ortodontic.

Însă problemele care apar în urma unor dinţi nealiniaţi nu țin doar de aspectul estetic. Dinții strâmbi și înghesuiți sunt predispuși cariilor ( deoarece dinții nu pot fi corect periaţi), inflamării gingiilor (gingivita sai boala parodontala) și halitozei (respirație urât mirositoare). De asemenea, pronunția și masticația vor avea de suferit, rezultând în probleme stomacale și chiar de stimă de sine. Iată care sunt cele mai des întâlnite probleme ortodontice:

 • Înghesuire dentară – prea mulți dinți pentru spațiul arcadei dentare
 • Spațiere excesivă – rezultat al dinților care nu acoperă arcada sau a dinților lipsă
 • Ocluzie încrucișată – mușcătura în care dinții superiori nu se potrivesc peste cei inferiori
 • Ocluzie deschisă – existența permanentă a unui spaţiu între suprafeţele dinţilor frontali şi/sau laterali
 • Ocluzie adâncă – dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori
 • Ocluzie inversă- dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă sau cei superiori sunt retraşi mult în spate

Aparatele dentare, cele mai bune măsuri ortodontice

Nu, aparatele dentare nu sunt mai ”uncool” decât o dantură defectuoasă! Din contra, aparatele ortodontice sunt cele mai sigure și eficiente instrumente care readuc armonia zâmbetului tău. Clinica Green Dental Bucuresti îți pune la dispoziție următoarele aparate:

Aparatul dentar lingual “Social 6” tratează înghesuirile și distanțările anormale ale dinților. Acesta este recomandat pacienților cu probleme ortodontice ușoare sau moderate.

Aparatul dentar “Safir” e ideal dacă dorești ca aparatul tau ortodontic sa treaca neobservat. Acesta este discret și puțin vizibil, deoarece brackeții sunt realizati dintr-un cristal transparent.

Aparatul dentar “Incognito” este complet ascuns de privirile celor din jur, fiind aplicat pe spatele dinților, și oferă rezultate mult mai rapide față de aparatele dentare tradiționale. Este realizat dintr-un aliaj de aur și, așa cum am menționat în articolul trecut, se numără printre cele mai performante tehnologii in materie de ortodontie.

Aparatul dentar ceramic este estetic și puțin vizibil, este ușor de curățat și igienizat și oferă un grad de confort ridicat purtătorilor. Numele denotă materialul din care sunt făcuți brackeții: ceramică.

Aparatul dentar “Win” realizat printr-o tehnologie CAD-CAM este aplicat pe interiorul dinților. Acesta este realizat din oțel inoxidabil și personalizat și oferă avantajul unei durate mai scurte a tratamentului.

Însă, pe lângă alegerea tratamentului croit pentru nevoie tale, mai intervine o alegere importantă, aceea a medicului stomatolog, care nu ar trebui influențată decât de următoarele criterii:

 • Experiența medicului ortodont
 • Întrebuințarea materialelor de calitate înaltă
 • Acurtatețea și transparența actului medical
 • Garanția oferită pentru aparatul dentar
 • Oferirea de informații personalizate, specifice nevoilor tale

Dacă mai ai nevoie de motive în plus pentru a acționa în favoarea danturii tale și a zâmbetului perfect, medicii Green Dental îți stă la dispoziție. Cunoaștem importanța ortodonției și a măsurilor de corectare a danturii, așa că nu ezita să ne trimiți orice nelămurire sau curiozitate ai despre acest domeniu. La capitolul ortodontie Bucuresti, suntem experți acreditați!