Cât costă fațetele dentare și când sunt necesare?


Preț fațete dentare. Tratament si costuri fațete dentare

Progresul tehnologic are un impact pozitiv și asupra tratamentelor stomatologice, iar când vine vorba de un zâmbet perfect, fațetarea dinților este una dintre cele mai eficiente soluții pentru pacienți. Cât costă fațetele dentare, câte tipuri există și când avem nevoie de un astfel de tratament? Veți observa că fațetarea dinților presupune îmbrăcarea dinților cu pelicule extrem de subțiri și în culoarea dorită de pacient; iar acest lucru poate fi realizat în maxim 2 vizite la cabinetul medicului specialist în Estetică dentară; dacă pacientul nu are alte probleme dentare ce trebuie tratate înainte pentru a nu afecta rezultatul fațetării zâmbetului.

cat costa fatetele dentare

Cât costă fațetele dentare și ce presupune tratamentul cu fațete dentare?

Fațetele dentare sunt caracterizate ca fiind construcții protetice unidentare. Fiecare dinte va avea propria fațetă. Acestea au de obicei în componența lor o foiță de ceramică sau zirconiu. Fațetele dentare de o calitate superioară sunt realizate numai în laboratoare de tehnică dentară, aplicarea acestora pe dinți putând fi realizată prin cimentarea vizibilă a suprafeței dinților.

Fațetele dentare sunt realizate din ceramică sub formă de foițe extrem de subțiri și cu un aspect similar dintelui natural și pot necesita, în funcție de structura dintelui natural, preparația dintelui sau pot fi aplicate direct pe dinte (no-prep). Indiferent de metoda de aplicare, condiționată de materialul biologic al dintelui și de structura inițială a acestuia, medicul specialist în estetică dentară va realiza un tratament orientat către conservarea cât mai mare a dintelui natural.

Durabilitatea și întreținerea fațetelor

Indiferent de tipul de fațete dentare pentru care optezi, din Ceramică E-Max, ceramică feldspatică, acestea îți vor garanta ani de zile de funcționalitate perfectă, dacă respecți recomandările medicului dentist curant. Unul dintre sfaturile importante pe care ți le va da medicul stomatolog este renunțarea la obiceiurile vicioase, cum ar fi: rosul pixului sau a altor materiale dure. Deschiderea sticlei de apă cu dinții sau supunerea acestora la forțe mai mari decât trebuie pot duce atât la fisuri ale dinților naturali, cât și al fațetelor, în cazul în care optezi pentru acest tratament estetic.

Igiena dentară reprezintă un factor la fel de important, deoarece dinții fațetați încă pot fi afectați de tartru și carii. În acest sens, îți recomandăm să mergi de două ori pe an la tratamente de profilaxie care includ, periaj, detartraj cu ultra-sunete, air-flow și la consultațiile periodice

Când și de ce trebuie să apelezi la un tratament estetic cu fațete dentare?

Durata scurtă de tratament și estetica deosebită reprezintă principalele avantaje ale unui tratament cu fațete dentare. Dacă îți dorești toate acestea pentru tine, fațetele dentare sunt soluția optimă.

Cât costă fațetele dentare?

Prețul unei fațete dentare variază între 1700 si 2100 RON. Acesta depinde de materialul din care este realizată fațeta dentară.

Crezi că este timpul să optezi pentru un tratament de fațetare? Contactează-ne și programează o ședință cu unul dintre medicii noștri specialiști în estetică dentară. Vei discuta toate amanuntele legate de prețul fațetelor dentare, costuri aplicate și tratament.