cat costa fetetele dentare

Cât costă fațetele dentare și când sunt necesare?

Ultima modificare pe 23 iunie, 2022


Preț fațete dentare. Tratament și costuri fațete dentare

Progresul tehnologic are un impact pozitiv și asupra tratamentelor stomatologice, iar fațetarea dinților este una dintre cele mai eficiente soluții atunci când ne dorim un zâmbet perfect. Câte tipuri de fațete există, care e cel mai bun preț pentru fațete dentare și când avem nevoie de un astfel de tratament sunt întrebări la care vei găsi răspunsul citind următorul articol.

Tratamentul cu fațete dentare reprezintă o soluție rapidă și eficientă de restaurare a zâmbetului, deoarece corectează imperfecțiuni estetice precum forma și dimensiunea dinților naturali sau spații interdentare, dar și aspecte de natură medicală, cum ar fi dinți afectați de traumatisme dentare și leziuni carioase.

Specialistul în Estetică dentară este medicul stomatolog care efectuează tratamentul cu fațete dentare și care oferă pacientului toate informațiile de care acesta are nevoie: prețul fațetelor dentare, tipuri de fațete existente, avantajele și dezavantajele fațetării zâmbetului.

Fațete dentare preț, materiale, pregătire

Fațetele dentare sunt lucrări protetice unidentare (fiecare dinte va avea propria fațetă), personalizate să se potrivească perfect cu dinții tăi naturali. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, sub forma unor foițe subțiri de ceramică sau zirconiu, ce imită perfect culoarea smalțului.

Înainte de a fi fixate pe dinte printr-un procedeu de cimentare, medicul specialist în estetică dentară va realiza o previzualizare a rezultatului final al tratamentului cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, existentă în clinica Green Dental, pentru ca rezultatul să fie perfect compatibil cu fizionomia ta.

Atunci când vorbim despre prețul fațetelor dentare, trebuie să luăm în calcul că fațetele de calitate superioară sunt realizate numai în laboratoare de tehnică dentară. Cele mai performante fațete dentare disponibile în clinicii Green Dental sunt fatețele dentare din ceramică pură ASPEN Digital Smile, realizate în laboratorul dentar propriu ASPEN.

Fațetele dentare din ceramică sunt realizate sub formă de foițe extrem de subțiri și cu un aspect similar dintelui natural și pot necesita, în funcție de structura dintelui natural, preparația dintelui sau pot fi aplicate direct pe dinte (no-prep).

cat costa fatetele dentare

Ce presupune tratamentul cu fațete dentare

Indiferent de metoda de aplicare, condiționată de sănătatea dintelui și de structura acestuia, medicul specialist în estetică dentară va realiza un tratament orientat către conservarea dintelui natural.

În procedul de pregătire a fațetării dentare, medicul protetician va îndepărta o cantitate mică de smalț de pe partea frontală și laterală a dinților, pentru a face loc fațetelor, astfel încât dinții să arate naturali.

Pentru a asigura succesul tratamentului cu fațete dentare, medicul va prelua amprenta dinților în mod digital, reducând astfel la minimum eroarea umană și asigurând confortul pacientului. Cu ajutorul tehnologiei CAD – CAM și a laboratorului propriu ASPEN, fațetele dentare pot fi realizate rapid, eficientizând astfel prețul fațetelor dentare, dar și numărul de vizite ale pacientului la cabinetul stomatologic.

Este posibil și ca medicul protetician să îți ofere fațete temporare, pe care le poți folosi în intervalul de timp necesar pentru realizarea celor finale.

La următoarea vizită, specialistul în estetică dentară va fixa fațetele pe dinți pentru a verifica dacă se potrivesc perfect. Apoi, dinții sunt curățați, iar fațetele sunt fixate permanent.

Durabilitatea și întreținerea fațetelor

Indiferent de tipul de fațete dentare pentru care optezi, din Ceramică E-Max, ceramică feldspatică, te vei putea bucura ani de zile de funcționalitatea acestora dacă respecți recomandările dentistului privind întreținerea lor.

Unul dintre sfaturile importante pe care le vei primi de la medicul stomatolog este renunțarea la obiceiurile vicioase, cum ar fi rosul pixului sau al altor materiale dure. Nu este recomandat să deschidem dopul unei sticle cu dinții sau să-i supunem altor forțe puternice deoarece pot apărea fisuri atât în dinții naturali, cât și pe fațete.

Igiena dentară reprezintă, de asemenea, un factor important atunci când vorbim de întreținerea fațetelor și de durabilitatea acestora, deoarece dinții fațetați încă pot fi afectați de tartru și carii. În acest sens, îți recomandăm să mergi de două ori pe an la tratamente de profilaxie care includ, periaj, detartraj cu ultra-sunete, air-flow și la consultațiile periodice.

Când și de ce trebuie să apelezi la un tratament estetic cu fațete dentare?

Cât costă o fațetă dentară, care este durata tratamentului, cum va arăta zâmbetul meu dacă apelez la fațetarea dentară, sunt întrebări la care căutăm răspunsuri atunci când vrem să luăm o decizie.

Fațetarea dentară are multiple avantaje, iar prețul fațetelor și durata tratamentului sunt câteva dintre ele.

După cum spunem, putem apela la fațete dentare dacă dorim să corectăm numeroase imperfecțiuni ale zâmbetului, precum:

• Spații interdentare inestetice
• Înghesuiri dentare minore
• Colorații ale dinților
• Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți
• Traumatisme dentare sau leziuni carioase
• Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți
• Dinți cu textură neomogenă sau asimetrici (dinții scurți pot fi alungiți extrem de ușor)

Un extra beneficiu al reabilitării protetice cu fațete dentare este acela că prin intermediul acestora, medicul poate corecta mai multe aspecte inestetice ale zâmbetului simultan, tratamentul cu fațete dentare având o durată mult mai scurtă și un grad de confort ridicat pentru pacient.

Dacă îți dorești toate acestea pentru tine, fațetele dentare sunt soluția optimă.

Cât costă fațetele dentare?

La Green Dental vei găsi fațete dentare la un preț ce variază între 1700 și 2100 RON. Prețul fațetelor este influențat de calitatea materialului din care sunt realizate aceste lucrări protetice.

Prețul unei fațete ceramice E-Max este de 1700 de lei, în timp ce cele care nu necesită pregătire pentru a fi fixate pe dinți (No-prep) pornesc de la un preț de 2000 de lei.

Pentru a afla prețul fațetelor dentare disponibile în cadrul clinicii Green dental te invităm să accesezi lista de prețuri pentru fațetele dentare de pe site-ul greendental.ro.

Crezi că este timpul să optezi pentru un tratament de fațetare? Contactează-ne și programează o ședință cu unul dintre medicii noștri specialiști în estetică dentară. Vei discuta toate amanuntele legate de prețul fațetelor dentare, alte costuri ale fațetării dentare, dar și informații care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine.