Pret fatete dentare: ce criterii determina costul final?


Cu toții ne dorim un zâmbet impecabil. De multe ori, pentru a obține acel zâmbet de Hollywood, indiferent de ritualul de îngrijire a dinților pe care îl avem sau reducerea consumului de cafea și alimente care colorează dinții; este nevoie să alegem o transformare a zâmbetului cu ajutorul fațetelor dentare. În articolul de astăzi vom vorbi despre criteriile de pret fatete dentare și vom explica modul în care acestea influențează costul final al tratamentului de estetică dentară.

Fațetele de dentare reprezintă, poate, cel mai căutat și accesat tratament de estetică dentară din lume; ele fiind extrem de populare și în rândul vedetelor. Alegerea tratamentului cu fațete dentare ar trebui făcută în mod responsabil; ținând cont de impactul pe care rezultatul final îl va avea atât asupra armoniei feței, cât și asupra încrederii în sine. De aceea, o decizie bazată îndeosebi pe pret fatete dentare, în defavoarea calității și a rezistenței lucrării, poate afecta rezultatul final al tratamentului, care nu se va alinia așteptărilor pacienților.

Criterii de pret fatete dentare

În primul rând, este important să știi faptul că fațetele dentare pot fi realizate din materiale diferite; fapt ce cu siguranță va determina și o diferență de preț între opțiunile de tratament cu fațete dentare. Fațetele se pot confecționa din material compozit sau din ceramică E-MAX, recomandarea Green Dental București fiind fațetele dentare din ceramică. Ceramica este un material din care se obțin lucrări de reabilitare orală de o calitate superioară compozitului; atât ca durabilitate și rezistență, cât și ca estetică. Aceste lucrări protetice din ceramic E MAX sunt realizate de către ceramiști cu experiență; într-un laborator dentar ce utilizează o tehnică superioară de preparare și șlefuire, care oferă fațetelor un aspect similar dintelui natural.

Pe lângă materialul din care sunt realizate, ceilalți factori care determină fluctuațiile de preț includ: dotările din clinica dentară, pregătirea medicului specialist în estetică dentară, laboratorul dentar care se ocupă de realizarea fațetelor dentare și tehnologiile digitale utilizate în stabilirea corectă a planului de tratament (de la radiografii digitale, la Digital Smile Design – soft care simulează rezultatul final al tratamentului înainte ca pacientul sa îl înceapă efectiv).

Ce trebuie să știi despre fațetele dentare

Credeai că trebuie să îți pui fațete dentare pe toți dinții pentru a obține zâmbetul pe care ți-l dorești? Află că nu! Fațetele dentare pot fi aplicate, de regulă pe minim 2 dinți vecini, pe 4 dinții sau pe toți dinții vizibili pe linia surâsului; în funcție de recomandările medicului specialist din clinica Green Dental București. Aspectul zâmbetului poate fi schimbat și prin aplicarea selectivă a fațetelor; sub condiția ca ceilalți dinți să fie sănătoși și să nu prezinte imperfecțiuni estetice vizibile. Nu vor exista diferențe sesizabile între fațete și dinții naturali deoarece fatetele sunt realizate ca forma, nuanță și dimensiune similar dinților naturali.

Pentru a evita aspectul de dinți falși, cu o nuanță nenaturală, specialiștii analizează foarte bine atât nuanța dinților cât și tonul pielii tale pentru a crea fațete dentare armonios integrate în estetica ta facială.

După stabilirea detaliilor de funcționalitate și estetică, vei putea începe tratamentul. În prima etapă, vei purta fațete dentare temporare. Astfel, medicul stomatolog se va asigura că zâmbetul dorit de tine este obținut; iar după aprobarea ta, îți va lua amprenta și va realiza fațetele dentare durabile.

Longevitatea fațetelor dentare

Deși sunt realizate din materiale cu un înalt grad de rezistență, fațetele dentare nu sunt permanente. Desigur, longevitatea lor poate fi extinsă prin modul în care le îngrijești, respectând recomandările medicului. Trebuie să știi, însă, că durata de viață a unei lucrări protetice de tip fațete dentare este de 15-20 de ani maxim.

Toate aceste detalii de mai sus trebuie luate în considerare atunci când analizezi diferențele de preț. O alegere corectă atunci când vorbim despre sănătate ar trebui să pună în balanță și alte criterii dincolo de cel al prețului. La capitolul pret fatete dentare, calitatea și durabilitatea își spun cuvântul. Pentru mai multe detalii legate de pret fatete dentare, poți contacta pagina noastră de tarife stomatologice, iar apoi putem stabili o consultație împreună, apelând numărul +40 723 60 20 20 sau completând formularul din pagina de contact. Te așteptăm la Green Dental – clinică dentară din Bucuresti!