dinti din zirconiu

Dinti din zirconiu – de ce coroanele dentare din zirconiu sunt alegerea potrivita pentru tine


Atașarea unui material străin pe suprafața dentară poate provoca anxietate pacienților; iar din acest motiv, mulți amână vizita la stomatolog. Specialiștii Green Dental doresc să clarifice gradul de siguranță pe care îl oferă zirconiul, un material folosit la realizarea de coroane dentare și alte lucrări protetice executate în clinica Green Dental.

Mai exact, vom evidenția beneficiile alegerii coroanelor dentare din zirconiu datorită caracteristicilor de care se bucură oxidul de zirconiu (zirconia), folosit în stomatologia și implantologia modernă.

Zircon, zirconiu, zirconia – care sunt diferențele

Cu o istorie de peste 200 de ani de la momentul descoperirii de către oamenii de știință, zirconiul este un metal rar cu întrebuințări în diverse domenii și o popularitate crescută datorată versatilității sale.

Pentru a înțelege cum acest material a revoluționat industria fabricării de coroane dentare și de ce este o idee bună să alegi dinti din zirconiu, este important să evidențiem diferența dintre zircon, zirconiu și zirconia.

dinti din zirconiu

Zirconul este cel mai frecvent mineral din scoarța pământului și cel mai vechi cunoscut de om. Poate fi utilizat sub formă de nisip sau pulbere fină, jumătate din producția de zircon la nivel mondial fiind folosită în industria ceramicii.

Zirconiul este un metal care face parte din structura chimică a zirconului, elementul chimic fiind identificat în 1789 în zircon de către chimistul german Martin Heinrich Klaproth.

Zirconia este, de fapt, oxidul de zirconiu, care se folosește pe scară largă în stomatologie, la realizarea de coroane dentare din zirconiu, dar și în industria bijuteriilor, deoarece imită foarte bine diamantul.

Dinti din zirconiu, rezistenți și biocompatibili

Atunci când alegi ​coroane din zirconiu, vei opta de fapt pentru calitățile care au transformat acest tip de coroane dentare în alegerea numărul unu la nivel mondial.

Coroane dentare din zirconiu – Rezistență superioară

Coroanele din zirconiu oferă o rezistență considerabil superioară altor tipuri de coroane dentare utilizate pentru lucrări protetice într-o clinică stomatologică

Mai exact, rezistența lor mecanică poate fi tradusă de fapt prin rezistență crescută la îndoire și compresie; ambele asigurate datorită durității zirconiului.

Deoarece este un material termoizolant, zirconiul și, implicit, coroanele dentare din zirconiu au o proprietate esențială: rezistență ridicată la variațiile de temperatură. Acestea nu vor afecta pulpa dentară în timpul consumului de alimente reci sau fierbinți. Altfel spus, zirconiul te scapă de disconfortul inițial la prima înghițitură dintr-o supă proaspăt gătită sau dintr-o înghețată abia cumpărată.

Coroane dentare din zirconiu – Estetică

Un avantaj major al coroanelor dentare din zirconiu este aspectul natural al dinților din zirconiu. Spre deosebire de alte materiale dentare care prezintă nuanțe de gri sau galben, zirconiul este alb și imită perfect dintele natural.

Ținând cont de acest aspect, coroana dentară din zirconiu este alegerea oricărui pacient care își dorește un zâmbet nou și strălucitor.

Coroane dentare din zirconiu – Biocompatibilitate

Însă avantajul care convinge de cele mai multe ori pacientul de eficiența și siguranța zirconiului este biocompatibilitatea acestuia.

Zirconiul nu se va face niciodată vinovat de reacții alergice întrucât este 100% biocompatibil cu organismul uman; iar riscul de respingere al materialului este extrem de redus. În acest fel, coroanele dentare din zirconiu sunt alegerea perfectă pentru pacienții care suferă de alergii la metal sau pentru cei care preferă, pur și simplu, ca lucrările lor protetice să nu conțină metal.

De asemenea, pacientul cu coroană dentară din zirconiu nu se va confrunta cu modificarea culorii în zona gingivală și nici cu pericolul expunerii marginilor în cazul retracției gingivale, așa cum se întâmplă în cazul coroanei metalo-ceramice.

Un alt avantaj major este faptul că suprafața coroanei din zirconiu reduce semnificativ acumularea de placă bacteriană, contribuind la menținerea unei bune sănătăți orale, în cazul respectării periajului dentar zilnic și a ședințelor de profilaxie realizate în cadrul cabinetului stomatologic.

Dezavantajele, nesemnificative în comparație cu beneficiile

Desigur o situație utopică în care materialul fără de cusur era găsit ar fi fost de preferat, dar, oricât de mult am lăuda avantajele zirconiului, nu putem trece cu vederea și micile sale dezavantaje.

Pentru dinții frontali devitali, exista posibilitatea ca zirconiul să nu fie alegerea potrivită. În astfel de cazuri, recomandăm apelarea la alte materiale care s-ar apropia mai mult de rezultatul estetic dorit./p>

Deoarece dintele natural este cel mai bun material, profilaxia trebuie prioritizată înaintea tratamentului. Însă, dacă dantura ta necesită coroane dentare, vei fi bucuros să afli că zirconiul poate replica în proporții mari funcționalitatea naturală.

De asemenea, trebuie să menționăm că zirconiul are un preț cu 20-25% mai ridicat decât ceramica, o altă opțiune populară printre pacienți. Însă calitatea acestui material cu siguranță va justifica prețul. Pentru a te convinge de superioritatea sa și pentru a-ți facilita accesul către zâmbetul dorit, clinica Green Dental desfășoară uneori diferite promoții pentru coroane dentare din zirconiu, asa cum a fost si Zirconia Smile Pack. Urmărește în continuare promoțiile Green Dental!

coroane dentare premium

În concluzie, sperăm că am explicat suficient de clar și de concis motivul pentru care încurajam pacienții Green Dental să aleagă dinti din zirconiu ​pentru rezultatele cele mai satisfăcătoare. Stabilește acum o programare la clinica noastră din București!