clinică dentară

Clinică dentară – Cât de des trebuie să mergem la dentist și de ce?


Vizita la o clinică dentară este în continuare un motiv de stres și anxietate pentru pacienți, deși experiența este lipsită de durere datorită tehnologiilor moderne de tratament disponibile în prezent în clinicile dentare. Din cauza lipsei educației în ceea ce privește igiena orală, încă nu avem deprinderea acțiunilor de prevenție în ceea ce privește sănătatea noastră dentară. Iar în România, mersul la un control de rutină în cabinetul medicului stomatolog este rareori respectată și frecvent amânată. Astfel, atunci când ajungem pe scaunul dentistului, o facem pentru a rezolva o problemă deja gravă.

clinică dentară

De câte ori pe an trebuie să mergem la o clinică dentară

Toți medicii dentiști din toată lumea recomandă, pentru a menține pe termen lung sănătatea dinților, să realizăm o dată la 6 luni ședința periodică de profilaxie și un control de rutină obișnuit. Aceste ședințe de consultație trebuie să includă și un tratament de detartraj, de periaj profesional și de air-flow.

Acest lucru este valabil pentru pacienții a căror dinți se dovedesc a fi sănătoși; dar acest număr de vizite ar trebuie să fie mai mare în cazul celor care:

  • Sunt fumători
  • Sunt diagnosticați cu diabet
  • Sistemul imunitar nu reușește să combată toate bacteriile, iar riscul de formare a tartrului este mai mare
  • Afecțiunile gingivale își fac des apariția

Dacă încă nu ai un medic stomatolog la care mergi pentru statusul dentar periodic există câteva semnale care ar trebui să te trimită direct la el în cabinet, cum ar fi:

Respirația neplăcută – Tratament într-o clinică dentară

Poate a trecut deja ceva timp de când nu te-ai mai simțit în largul tău în jurul prietenilor apropiați sau a colegilor de birou. Pentru că respirația neplăcută persistă chiar și după un periaj dentar efectuat corect, ar trebui să te gândești serios să îi faci o vizită stomatologului pentru a identifica afecțiunea dentară responsabilă de acest fenomen.

De cele mai multe ori, respirația neplăcută poate fi cauzată de o dietă necorespunzătoare, de carii, afecțiuni gingivale sau de o igienă orală deficitară. Ia atitudine și ai grijă de sănătatea ta! Nu lăsa semnele mici să se transforme în afecțiuni costisitoare!

Obiceiuri vicioase – Fumatul

În cazul în care pacientul este fumător sau dacă are obiceiul de a consuma foarte multe alimente ce conțin mult zahăr, atunci este foarte important să știi că aceste vicii sau obiceiuri nesănătoase pot ataca smalțul dinților și pot cauza apariția unor afecțiuni dentare. De aceea, pentru a le ține sub control, consultul periodic și profilaxia sunt obligatorii. De reținut, fumătorii sunt predispuși la dezvoltarea cancerului oral sau bucal. Cel mai adesea, acest tip de cancer apare la nivelul limbii, buzelor sau obrajilor, gingiilor, cerul gurii, amigdalelor sau glandelor salivare. Pe lângă fumat, în această categorie se încadrează și rosul creioanelor sau rosul unghiilor.

Femeile gravide

O sarcină poate veni la pachet cu multe schimbări majore la nivel hormonal. Odată cu toate aceste schimbări, pot apărea și dereglări ale sănătății orale. O vizită la medicul stomatolog este necesară în primul sau al doilea trimestru al sarcinii. Gingiile sensibile, sângerările în timpul periajului sunt simptome obișnuite care apar în timpul sarcinii. Nu trebuie să vă alarmați, dar controlul stomatologic va rezolva situația și va ajuta.

Pentru programările obligatorii bi anuale și pentru detartrajul, periajul profesional și ședința de air-flow, clinica dentară Green Dental are o ofertă specială care este disponibilă chiar acum. Sună-ne și fă o programare! Avem pentru tine o ofertă de nerefuzat pentru a putea identifica și preveni toate afecțiunile la care ești predispus. Oferta noastră Happy Hour îți va oferi o Consultație, un Plan dentar, un Detartraj, un Periaj Profesional și un Air-Flow. Totul la doar 220 RON.