implantul dentar

Implantul dentar – Mituri legate de acest tratament


Stomatologia din prezent elimină experiențele negative din trecut, frica de dentist, construind o relație transparentă cu pacientul. Ca în orice altă ramură medicală, și în jurul tratamentului cu implant dentar s-au conturat câteva mituri care pot influența pacienții în a alege corect și informat tratamentul dentar optim pentru ei. De aceea, echipa clinicii Green Dental de medici implantologi discută despre beneficiile implantului dentar și demontează miturile care circulă pe internet în rândul pacienților.

implantul dentar

Mituri despre implantul dentar

1. Corpul meu va respinge implantul dentar

Implantul dentar este biocompatibil cu organismul. Este important ca pacientul să aibă o stare de sănătate optimă pentru ca tratamentul cu implant dentar să fie finalizat cu succes.  Datorită materialelor din care este realizat, este favorizată osteointegrarea rapidă a implantului in os.

2. Intervenția cu implant dentar este dureroasă

Tehnologiile digitale moderne permit realizarea unor tratamente, indiferent e complexitatea cazului, realizate în maxim confort și siguranță pentru pacient.. Da, este vorba despre inserarea unui implant și de protezare, iar totul se realizează sub atenta coordonare a medicului implantolog și asistat de tehnologii digitale de ultimă generație. Astfel, implantul nu doare. Există o perioadă  post-intervenție în care se poate instala inflamația locală, dar aceasta dispare rapid și nu prezintă disconfort pacientului.

3. Vor apărea complicații după implant

Din punct de vedere al complicațiilor, lista acestora se limitează foarte rapid, iar riscurile ca ceva să se întâmple după implantare sunt foarte mici. Cu toate acestea, nu înseamnă că locul s-a infectat.

4. Sunt prea bătrân pentru implant dentar

Sub nicio formă. Singura condiție legată de vârstă care va putea împiedica un pacient să apeleze la un tratament cu implant dentar este neîncheierea perioadei de creștere a oaselor maxilare. Adică nu vei putea face un astfel de implant dentar când ești copil și până la vârsta adolescenței. De asemenea, starea de sănătate poate influența decizia medicală de a insera sau nu un implant dentar unui pacient.

Dacă ai în plan să îți faci un implant dentar care să nu provoace durere, iar viteza de vindecare să fie una rapidă și cu o medicamentație corectă, apelează la Green Dental.

implantul dentar