clinica implant dentar

Clinică implant dentar – Întrebări frecvente despre implantul dentar


Implantul dentar este un tratament de reabilitare orală și reprezintă singura soluție estetică și funcțională de înlocuire a unui dinte lipsă. În acest articol vom răspunde la câteva dintre cele mai frecvente întrebări adresate de pacienți; referitor la tratamentele desfășurate într-o clinică de implant dentar.

Clinică implant dentar. Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este construit în proporție de 99% din titan. În general poate fi identificat ca având o formă de pivot sau șurub. Scopul unui implant dentar este de a înlocui funcțiile unei rădăcini dentare naturale. Acesta este introdus în osul maxilar, în locurile unde lipsesc dinți naturali.

Cum poate un implant dentar să arate ca un dinte natural?

Componenta care este implantată în osul maxilar este doar o parte a întregului tratament. În afară de funcția de substituire a rădăcinii, tot pe implant se ancorează o coroană dentară din ceramică sau din zirconiu. Astfel, implantul dentar împreună cu bontul protetic și coroana dentară vor avea aspectul și funcționalitatea unui dinte natural. Datorită tehnologiilor de ultimă oră, pacientul nu simte nicio diferență între dintele natural care a fost extras și noul dinte.

Ce se întâmplă dacă amânăm înlocuiea unui dinte lipsă cu implant dentar?

În cazul pacienților care au pierdut cel puțin un dinte, apar efecte secundare legate de estetică, funcționalitate, dar și la nivel social. Din punct de vedere estetic, pacientul are de suferit. În același timp este afectată și încrederea de sine, limitând adesea interacțiunea socială. La nivel funcțional procesul de masticație suferă modificări, putând afecta sistemul digestiv.

De asemenea, atunci când avem un dinte lipsă, inclusiv igienizarea dinților poate fi afectată; spațiul liber favorizând acumularea de resturi alimentare.
Tot la nivel funcțional, prin existența unui spațiu liber, dinții se pot destabiliza pe arcadă, având tendința de a migra către spațiul liber pentru a-l umple.
Amânarea realizării procedurii de implant dentar poate duce și la resorbția osului maxilar; lucru care va adăuga tratamentului cu implant dentar și alte tratamente corective (adiție osoasă) pentru a asigura stabilitatea implantului în os.

clinica implant dentar

Clinică implant dentar. Care este rezultatul unui implant dentar eficient? Cât rezista un implant dentar?

Pe piață există disponibile mai multe tipuri de implant dentar. Garanția lor poate fi de la 10 ani la garanție pe viață, în funcție de tipul implantului ales și de producător. În clinica Green Dental medicii specializați în implantologie dentară utilizează doar implanturi realizate de producători cu tradiție la nivel mondial. Aceștia au în spate numeroase studii clinice, ceea ce oferă siguranță lucrării și o rezistență pe termen lung a implantului.
Tipurile de implant dentar disponibile în clinica stomatologică Green Dental sunt: implant dentar Alpha Bio (Israel), implant dentar Straumann (Elveția), implant dentar Straumann ȘL Active cu integrare rapidă (Elveția), implant dentar Bredent (Germania), implant dentar Nobel Biocare (SUA).

Implantul dentar provoacă dureri?

Într-o clinică specializată și dotată cu ultimele tehnologii ca cea de la Green Dental, durerea este un subiect de domeniul tecutului. Folosind metode moderne de tratament pain free și tehnologii care scurtează durata de vindecare post-intervenție (tehnologia PRGF), implantul dentar nu ar trebui să provoace un disconfort mai mare decât extracția unui molar de minte obișnuit.

Cât durează tratamentul într-o clinică specializata in tratamente cu implant dentar?

Atunci când pacientul optează pentru un tratament cu implant dentar, de cazul lui se ocupă o comisie medicală sub atenta îndrumare a unui medic coordonator. În funcție de complexitatea cazului, protezarea finală pe implant (coroana dentară) se poate face chiar și în ziua următoare intervenției chirurgicale.

În cazurile de reabilitare orală completă pacientul are nevoie de o perioadă de timp în care zona implantată să se vindece. Protezarea finală pe implant se va realiza la 3-6 luni de la inserarea implantului dentar.

Implant dentar în 24 de ore

Metodă de implantare Fast & Fixed este un concept modern care asigură pacientul că își va putea restaura dintele pierdut în mai puțin de 24 de ore. Procedura folosită pentru acest tip de tratament presupune înserarea unor implanturi speciale, angulate, care ocolesc formațiunile anatomice de la acest nivel (sinusuri, maxilare, canal mandibular). Procedura este nedureroasă, pacientul fiind sub anestezie conștientă și sub supravegherea unui medic pe tot parcursul acesteia.

Acum poți profita de oferta noastră cu Implant Dentar Rapid. Mai multe detalii poți afla accesând acest link.