tratament de canal

Tratament de canal – Miturile despre această procedură


Un tratament de canal este o procedură stomatologică realizată de medicul dentist specializat în endodonție; atunci când dintele are o infecție dentară și este afectată pulpa dentară. Un astfel de tratament presupune îndepărtarea a pulpei dentare (țesut conjunctiv care conține fibre nervoase și vase de sânge) din centrul dintelui. Când extracția pulpei a fost finalizată, canalul este curățat, pregătit și obturat, adică umplut și sigilat. Un tratament de canal are loc numai atunci când pulpa dentară este deteriorată sau necrozată. De obicei aceste cauze sunt cariile profunde, traumatismele, loviturile sau fisurile dentare.

Pentru a vă putea forma o idee mai clară asupra a ceea ce presupune un tratament de canal (obturaţie de canal); am ales să explicăm și să combatem câteva dintre cele mai întâlnite mituri despre această procedură. Continuați să citiți articolul!

tratament de canal

Tratamentul canalului radicular este dureros

Un tratament efectuat de un medic endodont specializat care se folosește de ultimele tehnologii din prezent va putea să garanteze pacientului că nu va resimți durere. Senzațiile de disconfort caracteristice unei intervenții la nivel dentar nu vor dispărea, dar dureri profunde sigur nu vor exista.

Tratamentul de canal este invaziv și distruge dintele

Un tratament de canal nu este în niciun caz unul care să provoace traumatisme sau daune dinților. Dimpotrivă, acest tip de tratament are rolul de a salva dintele de la extracție și de a menține cât mai mult din structura lui naturală.

Se face tratament de canal pentru orice tip de carie

Tratamentul de canal nu este prima soluție pentru o carie. Această soluție devine o opțiune numai în cazurile în care cariile sunt foarte profunde; iar pulpa dentară și nervul dentar au fost afectate.

Este scump să faci un tratament de canal

Comparativ cu un cost al unui implant dentar sau al unei punți dentare, costurile pe care le implică un simplu tratament de canal care îți va salva dintele, este foarte mic.

Mai bine extragi un dinte decât să tratezi canalul afectat

În pragul deciziei de a extrage un dinte natural, sfatul medicilor noștri va fi întotdeauna să păstrăm dinții naturali cu orice preț. Cu ajutorul tehnologiilor din prezent, protezele și implanturile dentare pot înlocui în procente foarte mari funcțiile și factorii estetici ai acestora; dar nimic nu se va simți și funcționa 100% ca un dinte natural.

Nu m-a durut nimic în timpul tratamentului, dar sigur durerea se va resimți după

În cazul unei astfel de intervenții la nivelul canalului dentar, după părăsirea cabinetului medicului stomatolog, când începe procesul de vindecare, pacientul poate simți un oarecare disconfort, dar în niciun caz durere.

Orice medic dentist poate realiza un tratament de canal

Foarte important este ca nu orice medic dentist poate realiza un tratament de canal. Succesul unui astfel de tratament depinde foarte mult de experiența medicului endodont care utilizează tehnologii moderne de tratament, cum ar fi microscopul dentar.

În concluzie, tratamentele pentru canalele radiculare devin necesare numai atunci când pacientul fie nu a respectat un regim de igienă orală; fie când acesta a suferit un traumatism dentar în urma unui accident, lovitură sau alte cauze.

Pentru a putea evita ca în viitorul apropiat și îndepărtat, durerile dentare, medicii noștri vă sfătuiesc să adoptați și să respectați un program de igienă orală zilnică care să includă periaje de două ori pe zi, folosirea aței dentare, apei de gură, dar și de a efectua vizite de control la medicul stomatolog de două ori pe an.

Pentru aceste controale, Green Dental îți pune la dispoziție o ofertă personalizată. Pachetul Happy Hour Smile Pack include o Consultație, un Plan de tratament, un Detartraj, un Periaj profesional și un Air-Flow; pentru doar 220 RON. Vezi aici detalii: https://greendental.ro/promotii/happy-hour-smile-pack/

spalatul pe dinti