anestezie digitala

Anestezie digitala: scapă de anxietate


Simplu cuvânt anestezie e suficient să trimită fiori pe șira spinării… Pe lângă faptul că sugerează existența unei probleme medicale destul de grave ce trebuie rezolvată prin operație, chiar operația de anesteziere în sine este un procedeu ce neliniștește mulți pacienți. O vizită la medicul stomatolog ce va necesita anesteziere adesea implică injectarea gingiei sau a palatului. Însă, specialiștii Green Dental sunt experți în utilizarea unor tehnologii inovatoare, precum tehnologia The Wand pentru anestezie digitala.

anestezie digitala

Cum funcționează această anestezie digitala?

Anestezierea dentară controlată de computer permite stomatologului să amorțească doar un singur dinte; spre deosebire de cea clasică realizată prin seringă, cu efect și asupra limbii, obrazului sau buzei. Prin tehnologia The Wand, anestezia digitală oferă o stare ridicată de confort. Astfel, prin această injectare computerizată, tratamentele mai scurte precum obturațiile, tratamentele de canal sau extracțiile nu vor rezulta în ore de disconfort resimțit atât în zona afectată cât și în zonele vecine.

Cum se utilizează tehnologia The Wand?

Tehnologia The Wand arată ca un calculator căruia îi este atașată o prelungire cu ajutorul căruia medicul identifică și anesteziază cu precizie o anumită zonă. Mai exact, dentistul Green Dental poate alege să amorțească doar un singur dinte; fără a afecta alte zone ale cavității bucale. Astfel pacientul își poate relua activitatea zilnică imediat ce procedura stomatologică s-a finalizat.

The Wand are în componența sa o baghetă (wand) prin care se administrează anestezia iar cu ajutorul computerului, dentistul controlează doza de anestezie necesară pentru a amorți zona afectată, minimizând disconfortul. Cablul de administrare a anesteziei funcționează la o presiune scăzută și la o viteză lentă; așa că nu există motiv de îngrijorare în legătură cu resimțirea durerii. Din contră, beneficiul cel mai consistent este confortul, iar singurul dezavantaj este că acest tip de anestezie e recomandat tratamentelor cu o durată de timp mai mică.

Dacă stăm să ne gândim, această inovație tehnologică și stomatologică în materie de anestezie este prima după inventarea și reformarea seringii clasice hipodermice (Lafarque- 1836, Jayne-1841, Wood-1843, Pravaz-1853). Pentru prima oară in 160 de ani, anestezia locală trece printr-o revoluție datorată tehnologiei The Wand. Medicii Green Dental îmbrățisează această schimbare și recomandă această procedură tuturor pacienților, fiind siguri de eficiența și siguranța acesteia.