Aparat dentar transparent


În procesul obținerii zâmbetului perfect, pacienții își doresc o cale de tratament cât mai discretă și mai comodă. Astfel, popularitatea tratamentului ortodontic cu aparat dentar transparent (invizibil) e în continuă creștere. Adevăratul beneficiu al tratamentului ortodontic cu aparat dentar nu se referă doar la funcționalitatea zâmbetului, ci și la aspectul general al feței, redându-i simetria și estetica. Clinica Green Dental București dispune de o gamă diversă de aparate ortodontice, diferențiate pe baza criteriilor de performanță și accesibilitate. Însă, numitorul comun al acestora este funcția de corecție a anomaliilor precum înghesuiri ale dinților pe arcadă, spații interdentare mari. Informații despre modalitățile de corectare a acestor anomalii, fie cu un aparat dentar transparent, fie cu un aparat vizibil, veți găsi în acest articol.

aparat dentar transparent

Aparat dentar transparent sau vizibil? Iată care sunt opțiunile tale:

Green Dental îți oferă o gamă variată de aparate dentare dintre care poți alege împreună cu medicul specialist. Noi îți vom recomanda soluția optimă în funcție de criteriile tale.

Aparat Dentar Invisalign

 • Acest aparat dentar invizibil, transparent, este confecționat sub formă de gutieră;
 • Aliniatorii nu pot fi detectați cu ochiul liber, sunt detașabili și confortabili;
 • Aliniatorii sunt personalizați, astfel încat să se potrivească nevoilor fiecărui pacient;
 • Aliniatorii sunt confecţionaţi dintr-un material termoplastic durabil;
 • Aliniatorii se schimbă bi-lunar, deplasând treptat dinţii către poziţia proiectată;

Aparat Dentar Safir

 • Acest aparat fix se aplică pe partea vestibulară (frontală) a dinţilor.
 • Brackeții sunt transparenți și nu își modifică opacitatea pe parcursul tratamentului;
 • Suprafețele sunt șlefuite iar marginile rotunjite pentru a spori confortul purtătorului.

Etapele tratamentului ortodontic

 1. Consultația de specialitate este prima etapă, în urma căruia medicul ortodont Green Dental va determina starea curentă a danturii și va recomanda un set de investigații medicale.
 2. Planul de tratament va fi concretizat în colaborare cu pacientul în urma aflării rezultatelor investigațiilor. Înștiințat de toate metodele, pașii și căile cele mai accesibil de tratament, pacientul va determina alegerea potrivită pentru sine, urmând ca medicul ortodont să pună în aplicare planul.
 3. Profilaxia este necesară înaintea montării aparatului dentar. Aceasta implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare, toate necesare pentru buna funcționare a tratamentului.
 4. Aplicarea aparatului
  Aplicarea propriu-zisă a aparatului poate depinde de anumite proceduri extra, precum amprentarea digitală.
 5. Consultațiile periodice
  Pentru a asigura rezultatul dorit, medicii Green Dental recomandă respectarea consultațiilor periodice la intervalul stabilit.
 6. Aparatul de contenție
  Împiedicarea dinților de a reveni la forma inițială depinde de purtarea unui aparat de contenție. În funcție de gravitatea cazului, unii pacienți trebuie să poarte un aparat de contenție pe timpul nopții pentru a asigura succesul tratamentului.

Acuratețea și transparența tratamentelor ortodontice în clinica stomatologică Green Dental București sunt de necontestat. Indiferent de modelul pe care îl vei alege, noi ne vom asigura că succesul tratamentului este obținut fără a compromite confortul tău și siguranța ta. Dr. Liana Andruseac, absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, a urmat rezidenţiatul în Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Facială și deține certificare în aparatele dentare de tip Invisalign. În clinica noastră stomatologică ești tratat de cei mai pricepuți specialiști!

aparat dentar transparent

Te așteptăm în clinica Green Dental București!