Coroana integral ceramica vs. coroana metalo-ceramica


Un singur dinte distrus poate conduce la o mulțime de consecințe nefaste (migrări dentare, masticație deficitară, atrofie osoasă) dacă pacientul nu apelează la tratament specializat. Reabilitarea unui dinte distrus este acum posibilă datorită progreselor tehnologice din ultimele decenii. Apelând la un medic priceput care va elimina defectele inestetice; poți reda strălucirea zâmbetului tău și reveni la încrederea de sine anterioară. Lucrările protetice au evoluat extrem de mult, în tandem cu diversitatea materialelor folosite pentru astfel de piese protetice. Ceramica dentară face parte din categoria materialelor inovatoare din stomatologie, cu o evoluție uimitoare în ultimii ani. Acesta este motivul pentru care au devenit un standard premium în protetica dentară. În acest articol vom explica de ce medicii Green Dental București recomandă coroana integral ceramica:

coroana integral ceramica

Ce este coroana integral ceramica

Coroanele integral ceramice reprezinta o lucrare protetica prin care un dinte distrus e reabilitat, în cazul în care acesta nu poate beneficia de obturație de compozit (plomba). Aceste coroane se confecționează prin frezare computerizată în cadrul laboratorului de tehnică dentară. Datorită materialului ceramic integral, lucrarea protetică va fi 100% biocompatibilă cu gingia, dar și cu întreg organismul. Întrucât medicii noștri au acumulat o experiență îndelungată lucrând cu diferite materiale pentru coroane ceramice, noi vă recomandăm ceramica Emax, superioară ca durabilitate și estetică.

Această alternativă de coroana integral ceramică este indicată cand pacientul necesită o soluție pe termen lung pentru restaurarea unui dinte afectat de carie printr-o variantă cu estetică dentară deosebită. Ceramica dentară copiază foarte fidel structurile naturale dentare și se integrează cel mai bine estetic; de aceea acest tip de restaurari sunt preferate pentru dinții din zona frontală, cei din zâmbet.

Top motive pentru a alege o coroana integral ceramica

 1. Nu conține metal
  Metalul interpus între lucrarea protetică și dantură poate, în cazuri rare, să conducă la reacții alergice. Prin coroana integral ceramica, biocompatibilitatea e asigurată.
 2. Nu afectează gingia
  Coroanele metalo-ceramice pot, în anumite cazuri, afecta coloristica gingiei din jurul lucrării. Acest fapt poate deveni suficient de sesizabil încât pacientul necesită inlocuirea coroanei.
 3. Culoarea danturii
  Formată dintr-un singur bloc de ceramică lithium-disilicate, coroana din ceramică integrală este una din cele mai apreciate instrumente de estetică dentară. Nuanța acesteia se integrează perfect în armonia dentară, devenind imposibil de detectat.
 4. Șlefuirea minim invazivă
  Spre deosebire de coroane dentare metalo-ceramice sau alte lucrări protetice, intervenția medicului în șlefuirea dinților e minim-invazivă, urmărindu-se protejarea smaltului şi a dintelui. Înainte de aplicarea coroanei dentare ceramice, se recomandă șlefuirea minim invazivă prin igienizarea dentară, eliminarea cariilor (unde este cazul) și aplicarea unui tratament profilactic (detartraj, periaj profesional).
 5. Investiție durabilă
  Rata de succes a acestui tratament după cum o indică durabilitatea sa este de 93% pentru 10 ani şi 77% pentru 20 de ani. Deși prețul coroanei dentare integral ceramice este mai ridicat decât prețul coroanei metalo-ceramice, calitatea și eficiența acesteia sunt factori suficient de convingători.

Indiferent de tratamentul dentar pe care il cauți, poți afla mai multe informații despre serviciile Green Dental accesând acest link. De la protetică dentară la ortodonție și implantologie, medicii noștri sunt pregătiți să îți ofere diagnosticul corect și planul de tratament cel mai eficient. Pentru o consultație în clinica stomatologica Green Dental București, programează-te acum!