detartraj dentar

Profilaxie dentară: Detartraj, periaj profesional, fluorizare


Îți dorești un zâmbet impecabil în 30 de secunde de periaj – un standard nerealist pentru igiena ta dentară. Dorești zâmbetul de Hollywood, însă de foarte multe ori prioritizezi alte sarcini în defavoarea acelor minute în plus pentru periajul dentar. Cele 5 minute alocate periajului dentar nu reprezintă o veșnicie din timpul tău, dar rezultatul unui zâmbet impecabil cu siguranță te va însoți în permanență. Pentru a te asigura de prospețimea respirației, de sănătatea și de aspectul plăcut al zâmbetului tău, specialiștii Green Dental îți reiterează importanța măsurilor de profilaxie. Un detartraj dentar însoțit de periaj profesional urmat de tratamentul de fluorizare pot face o diferență vizibilă și durabilă pentru tine. La clinica dentara Green Dental Bucuresti, profilaxia este tratamentul recomandat cel mai des de către medicii stomatologi. Ceea ce nu există, nu trebuie tratat – cea mai bună soluție pentru carii, placă bacteriană și tartru este să le împiedicăm din a se forma. Iată care sunt măsurile de profilaxie indicate de specialiști:

detartraj dentar

Detartraj dentar

Detartrajul reprezinta procesul de eliminare a tartrului si a plăcii dentare fie manual, fie utilizând instrumente ultrasonice. Detalii despre când este necesar și cât costă un detartraj dentar.

Placa dentară este responsabilă de apariția cariilor și a gingivitei, varianta sa calcifiată fiind cunoscută drept tartru. Prin detartraj dentar se îndepărtează atat depunerile gingivale cât și cele subgingivale. Pentru a te asigura de curățarea în profunzime a danturii, recomandăm detartrajul ultrasonic.

Periajul profesional

Prin periaj profesional se îndepărtează discolorațiile și petele superficiale de pe suprafața dentară. Periajul profesional se execută cu ajutorul unui instrument mecanic și o pastă cu fluor. Medicul dentist aplică pastă dentară pe întreaga suprafață a dinților cu ajutorul unei cupe din cauciuc atașate la micromotor.

Fluorizare

Fluorizarea are rolul de a întări smaltul si a-l face mai rezistent la depuneri nedorite. De asemenea, fluorul remineralizează cariile incipiente și scade cantitatea de acizi produsă de bacteriile din cavitatea bucală.

Alte măsuri de profilaxie dentară

Controalele periodice regulate sunt esențiale în depistarea problemelor incipiente precum cariile sau bolile gingivale lipsite de simptome inițiale. Recomandăm controale periodice cel puțin de 2 ori pe an sau mai des, în funcție de situație.

Dieta este de asemenea un criteriu esențial în menținerea sănătății danturii. Eliminarea tutunului din rutina zilnică va îmbunătăți considerabil atât aspectul danturii cât și prospețimea respirației. Pentru fumători există un risc crescut de gingivită, paradontoză și cancer oral.

Dacă igiena orală efectuată acasă este corespunzătoare și dacă adopți măsurile de profilaxie de mai sus, sănătatea zâmbetului tău este garantată. În plus, avem și o promoție pentru tine. Te așteptăm în fiecare zi între 12:00 și 15:00 în clinica noastră pentru a beneficia de 40% reducere la pachetul de prevenție Happy Hour Smile Pack (consultatie, plan de tratament, detartraj dentar, periaj profesional, air flow)!

happy hour green dental