detartraj Bucuresti

De ce dantura ta necesită detartraj profesionist ?


Dacă ai insecurități pentru că zâmbetul tău și-a pierdut din strălucire, dacă observi un contur inestetic al dinților când te privești în oglindă și cauți o soluție sigură și rapidă, noi îți oferim răspunsul mult dorit: detartraj Bucuresti (neapărat București deoarece momentan aceasta este sfera locală în care activăm). Știm cât de mult poate afecta încrederea de sine o dantură plină de tartru. Astfel, îți oferim puterea informației pentru a putem preveni sau îndepărta acest detaliu inestetic de pe dantură. Ce este tartrul, cum îl poți elimina și care sunt factorii de risc care duc la apariția lui ?

Ce este tartrul?

detartraj Bucuresti

În terminologia stomatologică, tartrul este acea depunere calcaroasă aderentă care afectează coroana dinților. În terminologia informală, tartrul este ghimpele dintre dinți care te împiedică să zâmbești în fața fotografului.

Cum îl poți îndepărta?

Detartrajul este o tehnică mai veche decât ai crede, ea datând de acum 100 de ani – într-o versiune rudimentară, desigur. Pentru îndepărtarea tartrului, opțiunile s-au diversificat și poți alege între:

Detartraj Bucuresti manual

Trebuie menționat că toate metodele de detartraj necesită un specialist în profilaxie dentară care are cunoștințele și tehnica necesară de a îndepărta tartrul corect, fără leziuni. Detartraj Bucuresti manual, în special, este o manoperă sângerândă care depinde de alegerea instrumentului corect (secere, chiurete sau pile), igienizarea acestuia și mânuirea lui de către un specialist.

Detartraj cu ultrasunete

În 1957 își face apariția în cabinetele stomatologice o nouă modalitate de curățare a tartrului: detartraj cu ultrasunete, și din acel moment, tehnica de îndepărtare a pietrei gingivale este revoluționată. Această metodă cu ultrasunete este în mod special recomandată împotriva tartrului supragingival, pentru îndepărtarea petelor de pe smalț și pentru depunerile din șanțul gingival. De asemenea, fiind o metodă ergonomică și mai puțin invazivă decât cea manuală, e recomandată pentru bolnavii hemofilici.

Factorii de risc care conduc la apariția tartrului

Există acei factori arhicunoscuți și chiar evidenți care afectează dantura și determină apariția tartrului: alimentația, fumatul, cafeaua. Cel din urmă factor influențează masiv culoarea acelor depuneri de piatră, acestea fiind galbene la început și transformându-se într-o nuanță maronie cauzată de consumul de cafea și alte băuturi colorate.
Însă factorii mai puțin cunoscuți sunt aceia care determină apariția timpurie a tartrului, în unele cazuri chiar de la 9 ani: modul în care mestecăm, poziția dinților și chiar saliva fiecăruia. Da, da. Saliva poate conduce la apariția tartrului, de aceea hidratarea corespunzătoare este esențială unui zâmbet sănătos!

Sperăm că misiunea ta împotriva tartrului va fi îndeplinită cu succes. Accentuăm faptul că prevenția e cea mai bună metodă de îndepărtarea a tartrului! Dacă, însă, zâmbetul tău este deja afectat de acele depuneri nefericite. atunci poți apela cu încredere la serviciile noastre profesionale de detartraj București. Echipa Green Dental e gata să-ți readucă zâmbetul pe buze și în toate fotografiile pe care le vei face.

Designed by Freepik