implanturi dentare

Implanturi dentare pentru un zâmbet de invidiat


Oricât de multe articole am dedica implanturilor dentare, suntem siguri că tot ne-ar mai rămâne material informativ neexplorat. Tematica implant dentar este atât de vastă și dinamică încât putem fi siguri că mereu apar conferințe noi la care să participăm și informații noi pe care trebuie să le învățăm. Prin acest articol, dorim să detaliem procesul de implantare cât și factorii de risc care pot influența rata sa de succes.

implanturi dentare

Când e necesar să apelezi la implanturi dentare

Implantul dentar e compus dintr-un șurub al cărui scop este să înlocuiască rădăcina lipsă a dintelui.
Această intervenție este recomandată tuturor pacienţilor care se confruntă cu lipsa rădăcinei (sau rădăcinilor) dentare și care pot suporta o intervenţie chirurgicală generală sau la nivelul osului dentar.
Înlocuirea dinților care lipsesc este foarte importantă din cauza complicațiilor ce pot surveni. Dintre complicațiile posibile ce pot afecta dinții vecini enumerăm: pierderea osului, deplasarea dinților învecinați, care vor încerca să acopere lipsa etc.

Procesul de implantare

În timpul acestei proceduri, vă asigurăm că pacientul nu va resimți dureri, ci doar firele de sutură acționate de stomatolog. Singurul disconfort care poate afecta pacientul apare atunci când anestezia își pierde efectul.
Durata intervenției este de aproximativ o oră, dar timpul poate varia de la caz la caz.
Perioada următoare de vindecare, durează de la 3 până la 6 luni, timp în care se finalizează procesul de osteointegrare. Apoi urmează atașarea bontul protetic și protezarea cu ajutorul coroanelor sau punților.
Menționăm că există mai multe tipuri de implant dentar disponibile pe piață; ale căror prețuri variază în funcție de materialele din care sunt realizate și brandul producător. Medicii dentiști aleg responsabilitatea anumitor branduri de implant dentar deoarece acestea au o rezistență mai mare, o calitate incontestabilă și se remarcă prin rezultate foarte bune în utilizarea lor.

După cum am menționat și în alte articole, implanturile dentare se împart în 2 categorii:

  • cu încărcare imediată
  • cu încărcare in 2 timpi

Întrucât cel dintâi este un tratament preferat de majoritatea clienților, ne vom concentra pe implanturile cu încărcare imediată.

Factori de risc pentru implanturi dentare

Implanturile dentare reprezintă o intervenție medicală complexă care, asemenea altor proceduri la fel de complexe, prezintă anumiți factori de risc care pot influența succesul final. De la intervenția propriu zisă la durata de viață a implanturilor; iată care sunt cei mai importanți factori de risc de care trebuie să ții cont:

Bruxismul este cel mai mare dușman al osteointegrării, mai ales din cauza forţelor exercitate direct asupra implantului. Dacă te confrunți cu probleme precum bruxismul, specialiștii Green Dental te sfătuiesc să consulţi medicul stomatolog pentru a te ajuta să corectezi acest obicei dăunător printr-o protecție specială purtată în timpul somnului și de asemenea să iți reglezi ocluzia cât mai repede.

Fumatul, de asemenea, este dușman al implantului, fiind cauza multor complicații post-intervenție: influență dăunătoare asupra circulaţiei sângelui și a oxigenării ţesuturilor, prelungirea procesului de vindecare. În plus, fumatul afectează inserarea și durata de viața a implantului; depunând nicotină și gudron pe formațiunile intraorale și îngreunând procesul de implantare.

Știm cât de important este zâmbetul pentru încrederea de sine. Din acest motiv te încurajăm să faci o programare la clinica Green Dental pentru a soluționa acea sursă de disconfort pentru tine. Progresele tehnologice permit specialiștilor să finalizeze un implant chiar în aceeași ședință. Nu trebuie decât să-ți dorești schimbarea iar noi te ajutăm să o finalizezi cu profesionalism.