ortodont bucuresti

Ortodont Bucuresti: alege cel mai bun dentist pentru tine


Despre medicul ortodont si ortodonție

Nimeni nu se mulțumește cu puțin când vine vorba de propria sănătate. La capitolul sănătate dentară, mulți pacienți se confruntă cu neclarități legate de alegerea potrivită a medicului ortodont. Echipa de specialiști Green Dental din București intenționează să explice prin acest articol ce implică această specializare pe ortodonție și care sunt calificările pe baza cărora se construiește un ortodont profesionist. Pentru a te asigura că apelezi la cel mai bun ortodont Bucuresti, iată care sunt criteriile de care trebuie să ții cont.

ortodont bucuresti

Activitatea unui ortodont Bucuresti

În zilele noastre, un medic ortodont nu pot fi rezumat doar la activitatea de a îndrepta dinții; aceasta este o etichetă mult prea injustă pentru complexitatea domeniului ortodontic. Șlefuirea unui zâmbet frumos necesită o atenție specială detaliilor dentare care depășește simpla aliniere a dinților.

Ai crede că ortodonția are efect doar asupra dinților persoanelor tinere, nu? Din fericire, medicii specialiști infirmă această teorie, susținând că singurul factor de care trebuie ținut cont în purtarea aparatului dentar este sănătatea gingiilor și a osului dentar.

Dacă în copilărie fie nu ai avut șansa de a purta aparat dentar, fie nu l-ai purtat suficient timp; astăzi poți urma un tratament ortodontic de efect, indiferent de vârsta. Numărul adulților care apelează la un medic ortodont, a crescut tot mai mult în ultimii ani, reprezentând 30-35% din numărul total al pacienților care apelează la servicii stomatologice.

E adevărat că îndreptarea dinților va dura mai mult, ținând cont că deplasarea lor încetinește pe măsură ce îmbătrânim. Cu toate astea, rezultatele pot fi excelente întrucât adulții tind să fie mai conștiincioși atunci când poartă aparat dentar. Entuziasmul lor în colaborarea cu ortodontul scurtează din timpul estimat pentru atingerea obiectivului.

Durata tratamentului

În funcție de tipul de tratament, programările la medicul ortodont se desfășoară cu o frecvență de 2 până la 8 săptămâni. De regulă, vizitele la medic sunt programate cam la 4 săptămâni.

Durata tratamentului depinde de numărul de intervenții necesare pentru alinierea corectă a dinților; ceea ce ne împiedică să precizăm o durată identică pentru toți pacienții. Pentru unele persoane cu un minim de probleme poate dura chiar între 6 și 8 luni. Pentru altele, care necesită tratamente extinse, elaborate, durata tratamentului poate ajunge la 36 de luni până la completa repoziționare a dinților.

Calificările unui medic ortodont Bucuresti

Specializarea în Ortodonție și Ortopedie Dento-facială se acordă în urma a trei ani de rezidențiat și a tratării unui anumit număr de pacienți. În plus, adaptarea la tehnologii moderne și noi practici trebuie susținută prin participarea la cursuri, congrese și ultraspecializări internaționale.
Medicul ortodont Green Dental dr. Liana Adruseac este specializată în Ortodonție și Ortopedie dento-facială, având certificare internațională Invisalign.

Pentru a te asigura că medicul responsabil de tratament este specialist în Ortodonție și Ortopedie dento-facială, poți cere cazuistica medicului, adică fotografii before & after cu pacienți tratați de medicul respectiv. În plus, iți recomandăm să verifici website-ul clinicii și să cauți testimoniale sau referințe de la alți pacienți. Site-ul Greendental.ro oferă toate aceste informații, cât și alte detalii suplimentare cu privire la echipa noastră și la etica de lucru.

Sănătatea danturii necesită profesionalism, nu compromisuri. Te invităm să faci o programare la clinica Green Dental din București, pentru a primi o consultație profesionistă din partea unui ortodont experimentat sau din partea medicilor noștri stomatologici.