Aparat lingual: conceput pentru discreție


Pe lângă comportament și intelect, aspectul fizic este o componentă vitală a prezenței noastre în oricare situație. Unele persoane preferă o anume tunsoare drept semnătura lor, altele se bazează pe un ruj roșu sau un obiect vestimentar care să îi individualizeze. Însă un zâmbet inestetic poate eclipsa cu ușurință eforturile noastre de a arăta cât mai prezentabil. Din acest motiv, foarte mulți pacienți își doresc un aparat dentar incognito, care să repare anumite defecte, rămânând însă nedetectabil interlocutorilor. Zis și făcut: specialiștii Green Dental doresc să detalieze avantajele unui aparat lingual incognito.

aparat lingual

Aparat lingual: cum se diferențiază de alte aparate dentare

Dintre toate aparatele ortodontice de care dispunem la clinica Green Dental, ne vom îndrepta atenția asupra modelului lingual. Motivele pentru care ai putea alege acest model abundă, dar cele principale sunt:

  • Bracketii sunt ascunși privirilor din exterior. Spre deosebire de alte opțiuni estetice cu brackeți din ceramică sau safir, acest aparat are brackeții fixați pe spatele dinților ceea ce îl face complet invizibil. În cazurile cu ceramică sau safir, aparatul este încă foarte puțin vizibil.
  • Este indicat copiilor și adolescenților cărora le este greu să respecte ritualul corect de curățare a dinților fixați cu aparat dentar tradițional. Utilizând aparatul lingual, riscul de apariție a cariilor dentare e mult mai mic.
  • Foarte mulți adulți aleg tratamentul ortodontic invizibil pentru că doresc rezultate obiective fără compromis, pe care le pot vizualiza de la început prin modelele de set-up.
  • Tratamentul Incognito este customizat pentru fiecare purtător. Mai exact, brackeții și secvența de arcuri pentru îndreptarea dinților diferă de la pacient la pacient.
  • Brackeții sunt confecționați dintr-un aliaj de aur pentru a împiedica desfășurarea reacțiilor alergice.

Cum este realizat acest aparat lingual

După cum am menționat mai sus, aparatul necesită amprentare pentru a se potrivi exact cerințelor tale. Astfel, un scaner 3D este utilizat pentru a stoca modelul realizat pe baza nevoilor tale. Brackeții sunt apoi confecționați din plăci de aur măsurate și potrivite pentru dinții tăi.
Un dispozitiv digital va folosi datele designului scanat al brackeților pentru a genera forma necesară pentru tratament. Spre deosebire de aparatele standard, acest dispozitiv va afecta limba și mobilitatea sa, fiind poziționat pe partea posterioară a dinților.

Vă asigurăm de succesul unui aparat lingual și puteți fi siguri că perioada de obișnuință cu noutatea instrumentului nu va consuma mult timp. În schimb, menționăm că în funcție de gradul de deplasare al dinților, tratamentul poate dura un an sau doi.