cosmetica dentara

Cosmetica dentară: ce este și cum se diferențiază de estetica dentară?


În afara ariei stomatologice, cu toții cunoaștem ce înseamnă cosmetică. De la produsele de cosmetică pe care le întâlnim în reclame, pe rafturile supermarketurilor și în magazine de specialitate; până la serviciile de înfrumusețare oferite de saloane, cuvântul cosmetică ne trimite cu gândul la farduri, creme și sprâncene perfect pensate. Însă, în domeniul medicinei dentare, cosmetica reprezintă acea ramură a stomatologiei care este menită să înfrumusețeze în mod observabil zâmbetul unui pacient.

cosmetica dentara

Cosmetica dentara vs. Estetică dentară

Cosmetica dentara, spre deosebire de estetica dentară nu se axează pe un look natural, neobservabil. O intervenție cosmetică de succes este observabilă și nu se bazează foarte mult pe nuanța naturală a dintelui, precum o face estetica dentară. Din acest motiv, fațetele și albirea dentară sunt considerate proceduri cosmetice.

Estetica dentară, în schimb combină tehnica medicală cu aspectul vizual, replicând cea mai naturală versiune a dintelui. Spre exemplu, în cazul tratamentului de carii, compozitul poate avea o culoare naturală; dintele poate mima ușoare fisuri, cu vârfurile puțin tocite. La fel în cazul fațetelor, acestea nu trebuie să fie aliniate perfect sau complet egale, tocmai pentru a reda acel aspect natural promis de estetica dentară.

Ce include cosmetica dentara?

În domeniul cosmeticii dentare intră conturarea gingivală, șlefuirea selectivă și egalizarea unor dinți, obturațiile de compozit albe, bijuteriile dentare, rotunjirea formei dinților sau unele tratamente ortodontice.
Aceste tratamente cosmetice nu reprezintă o necesitate ci o alegere, o dorință. Pacienții Green Dental nu trebuie să se simtă obligați să își albească dinții, dar dacă își doresc un asemenea tratament, specialiștii noștri sunt oricând pregătiți cu cele mai sofisticate echipamente. Lampa profesională Zoom® Advanced Power și Scannerul intraoral digital 3shape Trios Real Color sunt doar câteva dintre dispozitivele care îți vor îmbunătăți vizibil aspectul zâmbetului dar și stima de sine.

Un aspect important ce trebuie menționat este faptul că rezultatele obținute prin cosmetică trebuie întreținute în mod constant; cele prin estetică pot fi îngrijite natural. De aici, se deduce că rezultatele obținute prin cosmetică au o durată mai scurtă; iar cele ce țin de estetică dentară au un termen mai lung. Și, atunci, cum putem explica popularitatea în continuă creșterii a cosmeticii dentare? Specialiștii Green Dental doresc să clarifice că ambele opțiuni sunt strict alegerea pacientului. Unii își doresc un zâmbet cât mai natural, alții, din pofida jobului poate, doresc un zâmbet de un alb imaculat. Echipa noastră de medici nu promovează una în defavoarea celeilalte, ci încurajăm să faci alegerea care te încântă pe tine.