Ce sfaturi are un medic stomatolog din București?


Medicii stomatologi sunt educați să răspundă nevoilor pacienților lor cu răbdare, profesionalism și devotament. Însă experiența acumulată în timp își spune cuvântul. Aceasta dă naștere unor recomandări pe care medicii stomatologi și-ar dori să le transmită pacienților. Întreținerea corespunzătoare a danturii nu ține (doar) de periajul efectuat corect și eliminarea sucurilor colorate și a cafelei din dieta zilnică. În acest articol, specialiștii Green Dental au adunat o serie de greșeli frecvente pe care și-ar dori ca pacienții lor să nu le mai repede:

medic stomatolog bucuresti

1.Un sfat bun al oricărui medic stomatolog, din București sau din alt oraș din țară, este ca pacientul să facă tot ce poate pentru a-și păstra dantura naturală.

Într-adevăr, implanturile dentare sunt foarte populare în cazul în care pacientul are nevoie și specialiștii Green Dental îți vor spune care sunt cele mai potrivite tratamente pentru tine, fie ele implanturi sau altceva. Si da, te vor informa riguros despre beneficii inainte de a incepe tratamentul. Cel mai bun implant dentar este, în fond, însăși rădăcina dintelui afectat. Scopul unei igiene orale bine efectuate este să mențină sănătatea dentară, fără a da naștere unor perspective eronate precum cea conform căreia prevenția nu este importantă atât timp cât există tehnologii avansate care pot repara defectele dentare. Noi recomandăm prioritizarea prevenției și apelarea la tratamente precum implanturi și obturații doar atunci când acestea devin necesare.

2. Antibioticele ar trebui înlocuite cu vizite frecvente (cel puțin bi-anuale) la dentist.

Foarte mulți români se confruntă cu probleme grave când vine vorba de sănătatea orală; multe din acestea fiind cauzate de o igienă orală precară. În România, s-a înregistrat cel mai mic consum de pastă de dinți din Europa. Nu e de mirare atunci că foarte mulți pacienți ajung la stomatolog cu dureri și infecții serioase. Însă medicii Green Dental nu recomandă supra-utilizarea antinevralgicelor și antibioticelor drept tratamentul potrivit afecțiunii lor. Administrarea unui antibiotic nu va elimina infecțiile serioase care au nevoie de intervenția, chirurgicală sau neinvazivă, a stomatologului.

3. Folosirea scobitorilor cu siguranță nu contribuie la realizarea igienei orale.

7 oameni din 10 suferă de parodontoză în România, din cauza igienei precare sau a unor ticuri nocive. Unul dintre aceste ticuri este utilizarea scobitorilor la finalul mesei. Dacă la capitolul pastă de dinți stăm prost spre foarte prost, ai fi mirat să afli că cele mai multe scobitori se vând în România. Scobitoarea este în fapt un instrument de tortură pentru dantură; care construiește spații din ce în ce mai mari între dinţi. Scobitoarea nu folosește la nimic în cazul îndepărtării mâncării din spațiile unde chiar rămâne mâncarea și unde apar placa bacteriană și tartrul. Ața dentară are o precizie mult mai ridicată decât o scobitoare de lemn. Astfel, utilizatorilor de scobitori care se simt protejați de bolile dentare prin utilizarea acestor instrumente le transmitem că fac mai mult rău decât bine. Folosind cu religiozitate scobitorile favorizezi apariția parodontozei.

Sperăm că am reușit să demitizăm anumite obiceiuri glorificate pentru igiena dentară. Oricât de avansate și sigure ar fi tratamentele stomatologice Green Dental, acestea nu vor depăși importanța unui periaj efectuat corect urmat de ață dentară.