albire dentara

4 soluții potrivite pentru un zâmbet perfect cu ajutorul esteticii dentare


O dantură frumoasă ne ajută să fim mai încrezători în propriile forțe, să zâmbim mai des și să fim admirați de cei din jurul nostru. Estetica dentară face parte tot mai des în ultimul timp din procesul nostru de înfrumusețare. Medicul dentist nu mai este doar cel care ne scapă de durere sau ne ajută să avem dinți sănătoși. Acesta este stilistul nostru când vine vorba despre zâmbet. Soluțiile propuse de Green Dental pentru un zâmbet perfect sunt: albire dentara, fațete dentare, aparat dentar și implant dentar.

Mai mult, un studiu de specialitate realizat în SUA evidențiază că 25% dintre procedurile stomatologice realizate în clinicile de medicină dentară reprezintă diverse metode de înfrumusețare a zâmbetului. Deși procentul femeilor care apelează la estetică dentară este mai mare decât cel al bărbaților, numărul pacienților de sex masculin care vizitează medicii dentiști esteticieni este unul semnificativ. Așadar, estetica dentară se adresează tuturor pacienților.

Care sunt cele mai des întâlnite metode de înfrumusețare a zâmbetului?

1.Albire dentara

albire dentara

Albirea dentară presupune utilizarea unui gel special ce poate deschide culoarea dinților cu câteva nuanțe. Există mai multe tipuri de albire dentara, care pot fi realizate atât acasă, cât și în cabinetul stomatologic.

Pentru rezultate de durată și pentru a nu afecta smalțul dinților, este recomandat să alegeți albirea dentară profesională. Aceasta este realizată în cabinet de către un medic specialist sau un asistent de profilaxie, în urma unei consultații. Specialistul în albire dentara va ști ce tip de albire este indicat și care este numărul de ședințe necesare pentru obținerea efectului dorit fără a afecta smalțul dinților. Mai mult, ADA (Asociația Americană a Medicilor Dentiști) recomandă utilizarea lampei cu plasmă în procesul de albire dentara în defavoarea lampei acceleratoare. Un astfel de sistem este ZOOM® Advanced Power. Acesta reprezintă numărul unu pe piața aparatelor de albire profesională din SUA. De asemenea, este cel mai sigur aparat din punct de vedere al calității și eficienței procesului de albire.

În ciuda numeroaselor mituri dezvoltate în ultimii ani în jurul albirii dentare, această metoda de înfrumusețare a zâmbetului nu afectează dinții dacă este realizată sub îndrumarea unui specialist și dacă se aplică un gel fluorizant la finalul procedurii. Este un tratament sigur, nedureros, iar efectul său durează chiar și 2-3 ani.

2.Fațetele dentare ceramice

albire dentara

Fațetele dentare ceramice s-au bucurat mereu de atenția pacienților pentru care aspectul zâmbetului joacă un rol important în viața lor. Aspectul natural și posibilitatea de a masca defecte minore și imperfecțiuni ale dinților, dar și zâmbetele hollywoodiene atât de promovate de mass-media i-a determinat pe mulți pacienți să opteze pentru această procedură estetică.

Marele avantaj al fațetelor dentare este că îi pot asigura pacientului o formă și o culoare a dinților potrivite cu întreaga sa fizionomie. Adica, nu se observă diferența dintre dintele fals și cel natural. Cu toate acestea, dacă decideți ca fațetele dentare sunt metoda de înfrumusețare a zâmbetului pe care o doriți, trebuie să știți că specialistul în protetică și estetică dentară joacă un rol esențial în reușita tratamentului. Acesta trebuie să analizeze în timpul consultației toate aspectele estetice ale chipului, stilul de viață, alimentația, tratamentele sau lucrările dentare vechi.

3.Aparatul dentar

albire dentara

Aparatul dentar este o soluție ortodontică ce are efecte estetice de durată. Acesta este recomandat în primul rând pentru a împiedica dezvoltarea anumitor afecțiuni dentare, insă rolul său estetic reprezintă principalul motiv pentru care este ales de pacienții adulți.

Pentru ca soluția estetică să fie completă, puteți opta pentru tratamentul ortodontic realizat cu aparatul dentar INCOGNITO®. Acest aparat este denumit după principala sa caracteristică, și anume faptul că este complet invizibil din exterior. Montat pe fața interioară a danturii, aparatul este imposibil de observat de către cei din jur. În plus, este 100% personalizat, ușor de purtat, iar rezultatele sunt vizibile după doar 2 săptămâni.

4.Implantul dentar

albire dentara

Pierderea unui dinte poate ridica mari probleme estetice, de dicție și de funcționalitate. Deasmenea, contribuie la dezvoltarea unui sentiment de neîncredere în propria persoană. Medicina dentară modernă a găsit o soluție de reconstituire a aspectului și funcțiilor rădăcinii dintelui natural: implantul dentar.

Datorită structurii sale și a modului în care este realizată procedura, implantul se integrează perfect în maxilar. Acesta îmbunătațește aspectul zâmbetului și, implicit, al întregului chip. Mai mult, are un aspect natural și reproduce în proporție de 95% capacitatea naturală de a mușca și de a mesteca.

Vă doriți o schimbare? Includeți și consultația estetică dentară în procesul de înfrumusețare! Un zâmbet frumos va fi întotdeauna admirat de către cei din jur. Programează-te acum pentru o consultație la medicul specialist în Estetica Dentara.

Articolul publicat în www.jurnalul.ro.