mini implant dentar

Mini-implantul: soluția rapidă pentru un zâmbet complet


Implantul dentar înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă, reușind să imite perfect structura sa naturală, protejând dinții vecini. Insă în anumite cazuri este de preferat să apelam doar la un mini implant dentar.

mini implant dentar

Când se recomandă mini-implanturile?

Acestea sunt folosite în cazul pacienților edentați de o perioadă lungă de timp, cu densitatea masei osoase scăzută, în tratamentele ortodontice (înlocuiește dinții lipsă și oferă ancoraj osos pe parcursul tratamentului cu aparat dentar) sau cele protetice. Mini-implanturile sunt din titan, la jumătate din mărimea implanturilor dentare obișnuite, bio-estetice și bio-compatibile cu gingia și structura osoasă. Au aceleași caracteristici, doar mărimea este diferită și sunt funcționale în cazurile în care implantul dentar nu este potrivit.

4 motive pentru a alege un mini implant dentar:

  1. Simplu de inserat
  2. Biocompatibil
  3. Potrivit pentru mai multe tratamente (protetică, ortodonție)
  4. Au o formă mică, dar oferă o calitate superioară!

Implant dentar vs mini-implantul

Tratamentul cu mini-implant este opțional, implantul dentar clasic fiind cel mai potrivit pentru înlocuirea dintelui. Mini-implantul se folosește doar în cazuri deosebite, când tratarea afecțiunii este eficientă cu acest tip de tratament (pacienți edentați cu atrofiere osoasă, lipsa unui dinte în tratamentul ortodontic sau la susținerea lucrării protetice).

Care este rolul mini-implantului?

Mini-implantul are mărimea unei scobitori și este potrivit pentru orice pacient, indiferent de vârstă. Este folosit cel mai adesea la pacienții care au fost edentați o perioadă îndelungată de timp. Din cauza atrofierii osului, în gingie nu mai există loc pentru un implant dentar tradițional, tocmai de aceea un nou zâmbet necesită inserarea mini-implanturilor, fiind singurul accesoriu potrivit locului redus din gingie. O procedură non-invazivă, fără durere în timpul intervenției și recuperare rapidă (spre exemplu, puteți relua activitățile zilnice la doar câteva ore după intervenție). Rolul mini-implantului este de a înlocui dintele lipsă și de a oferi o susținere cât mai eficientă pentru coroanele dentare.

Procedura de inserare a implantului dentar vs mini-implantul:

Pentru inserarea implantului dentar tradițional este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a forma cavitatea necesară. După această etapă, pacientul așteaptă o perioadă de timp (în jur de șase luni) moment în care implantul fuzionează cu osul și țesuturile, abia apoi se continuă etapele tratamentului protetic. Mulțumită dimensiunilor reduse, pentru inserarea unui mini-implant este suficientă realizarea unei puncții. Nu necesită tăierea gingiei și intervenția durează între 30 de minute – o oră.

Avantaj: Lucrarea protetică poate fi finalizată mult mai repede față de implantul dentar obișnuit.

Imediat după inserarea unui mini implant dentar, pacientul își poate continua activitatea și poate consuma alimente. Sfaturile primite din partea medicului specialist implantolog imediat după intervenție, trebuie urmate cu rigurozitate. Pentru păstrarea rezultatelor pe termen lung, medicul specialist în estetică dentară recomandă:

  • Control de cel puțin două ori/an
  • Efectuarea periajului dentar de cel puțin 2-3 ori/zi, îndeosebi dimineața și seara
  • Efectuarea detartrajului o dată la șase luni
  • Folosirea apei de gură și a dușului bucal
  • Periuța interdentară – special creată pentru întreținerea igienei orale după finalizarea tratamentului cu implant dentar. Este de dimensiuni mici și elimină resturile alimentare pe care periuța de dinți nu a reușit să le îndepărteze.