laser stomatologic

Stomatologia laser, viitorul clinicilor dentare. Care sunt beneficiile laserului stomatologic


În clinica Green Dental, siguranța și confortul tău sunt prioritare. Din acest motiv, investim în permanență în tehnologii moderne astfel încât tratamentele să fie nedureroase, eficiente și cu beneficii pe termen lung în ceea ce privește sănătatea dentară. Revoluția digitală a schimbat radical stomatologia, iar laserul dentar reprezintă una dintre cele mai importante metode de tratament în prezent, datorită beneficiilor majore atât pentru pacienți, cât și pentru medici.

Laserul stomatologic permite medicilor dentiști să realizeze tratamente inovatoare, ce oferă siguranță maximă și eficacitate, astfel că experiența pacientului în scanul dentistului este una confortabilă și lipsită de anxietăți.

Ce este laserul dentar?

Laserul dentar reprezintă o tehnologie modernă de tratament, introdusă în stomatologie începând din anul 1989, pentru proceduri atât pe țesuturi moi (gingii, mucoasă), cât și pe țesut dur (dinte, os). Denumirea de LASER înseamnă „Amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiație”. Lumina laserului produce o reacție atunci când atinge țesutul, permițând îndepărtarea sau modelarea acestuia, dar și vindecarea mult mai rapidă.

Pentru că utilizarea laserului stomatologic oferă numai beneficii, tratamentele realizate astfel fiind minim-invazive și având o rată de succes mult mai mare, aplicabilitatea laserului în stomatologia modernă este vastă.

Tratamentele stomatologice cu laser se pot aplica în toate ramurile medicinei dentare, respectiv implantologie, parodontologie, cariologie, estetică dentară, dar și stomatologia pentru copii, cum este cazul frenectomiei, o procedură chirurgicală pentru îndepărtarea frenului din cavitatea bucală.

Laser stomatologic pentru tratamente complexe

De-a lungul timpului, clinica Green Dental a investit constant în cele mai performante tehnologii LASER, pentru ca pacientul să primească tratamente eficiente, realizate de medici supraspecializați, în condiții de maximă siguranță și confort.

Cele mai cunoscute lasere la nivel mondial sunt laserele Biolase, considerate un reper în stomatologie de 25 de ani. Potrivit statisticilor, peste 75% din laserele prezente în lume în acest moment fiind construite de compania americană.

WaterLase® este un laser inovator care combină apa, aerul și energia laser și care se folosește pentru țesuturi dure și moi, ceea ce îl face alegerea ideală pentru tratarea unei game largi de afecțiuni: de la cele mai simple la cele mai complexe. Este un substitut pentru freză, turbină și bisturiu, iar în plus, în timpul oricărei proceduri, menține dintele hidratat datorită unui jet constant de apă.

Dar pe lângă tehnologia Waterlase, mai există și laserul Epic Biolase®, care este extrem de precis, rapid și mai ales nedureros pentru pacienți. Acest laser stomatologic reduce semnificativ sângerarea și perioada de recuperare post-procedură și asigură rate înalte de succes ale tratamentului.

După cum sugerează numele, laserul Biolase poate fi folosit și ca biostimulator, accelerând procesul de vindecare a rănilor și de ameliorare a durerii, de stimulare a producției de colagen. Este un anti-inflamator digital ideal pentru pacienții care se tem de dentist tocmai din cauza durerii. Prin acest laser stomatologic, tratamentele tradiționale devin domeniul trecutului.

Biolase are aprobarea FDA pentru 3 tipuri de tratamente distincte, fiind singurul laser cu diodă capabil de acest lucru: intervenții la nivelul țesutului moale, albirea dinților și biostimulare/terapia durerii. 25 de ani de inginerie și proiecție s-au materializat în acest produs prezent și în clinica dentară Green Dental.

La capitolul albire dentară, eficiența laserului e indubitabilă. Cu ajutorul acestui laser albirea dinților se poate realiza într-o ședință rapidă, de doar 20 de minute. Efectul scontat este de albire cu 4-6 nuanțe, un rezultat mult mai bun și mai rapid față de tratamentul clasic sau făcut în casă.

laser stomatologic

Beneficiile utilizării unui laser stomatologic

Comparativ cu tehnicile tradiționale, laserul reprezintă o alternativă mai eficientă, sigură și rapidă în tratamentele dentare și intervențiile chirurgicale la nivelul cavității bucale.

Principalele beneficii ale unui laser stomatologic sunt:

  • Ameliorarea semnificativă a durerii întrucât procedurile cu laser sunt non-invazive;
  • Sângerările sunt reduse în timpul intervențiilor chirurgicale;
  • Riscul apariției infecțiilor este mai mic datorită faptului că laserul acționează ca un antiseptic, sterilizând țesutul operat;
  • Scurtarea timpului petrecut de pacient pe scaun
  • Rezultate mult mai rapide ale tratamentelor
  • Scurtarea periodei de recuperare post-operatorie
  • În cazul intervențiilor de chirurgie dentară lipsa tumefierii, a durerilor și a sângerărilor masive elimină nevoia de anestezie.

Tipuri de tratamente realizate cu laserul dentar

Așadar, datorită numeroaselor beneficii oferite, laserul stomatologic are aplicabilitate în toate ramurile medicinei dentare.

În tratarea bolii parodontale (parodontologie), WaterLase® este un instrument mai puțin invaziv decât metodele clasice, ajutând la reducerea inflamației și sângerării în pungile parodontale. Laserul îndepărtează ușor țesutul afectat și reduce cantitatea de bacterii, ceea ce ajută vindecarea rapidă.

WaterLase® își găsește aplicabilitatea și în implantologie. Prin funcția Repair Implant, WaterLase® permite accesul la implant subgingival, pentru îndepărtarea de țesuturi afectate și decontaminarea șurubului, atunci când este necesar. Utilizarea apei în momentul intervenției permite ca șurubul implantului să nu fie afectat de temperatura ridicată.

În cazul tratamentelor de canal (endodonție), WaterLase® se folosește pentru curățarea și dezinfectarea canalului radicular. Prin intermediul laserului dentar, se realizează o curățare profundă a dentinei, bacteriile fiind îndepărtate complet, ceea ce facilitează tratarea țesutului afectat.

Este important să menționăm și faptul că laserul stomatologic oferă rezultatele scontate doar atunci când instrumentele sunt manevrate de medici cu certificare în stomatologia laser, așa cum sunt cei din cadrul Green Dental. Indiferent de performanța unui instrument laser, dacă acesta nu este folosit de către specialiști pregătiți special în acest domeniu, atunci laserul poate face mai mult rău decât bine.

Medicii din cadrul echipei Green Dental, cu certificare în stomatologia laser, sunt în măsură să decidă ce tipuri de proceduri sunt necesare pentru tratarea pacienților, dar și frecvența de utilizare în funcție de nevoile acestora.

Pe pacienții care se simt anxiosi pe scaunul dentistului îi asigurăm că tehnologia Green Dental de ultimă generație e menită să deservească tocmai interesele pacientului. Fie că discutăm de Waterlase sau Biolase, un laser stomatologic în arsenalul oricărui dentist îmbunătățește considerabil atât confortul pacientului, cât și durata tratamentului.