Zirconiu sau ceramic… Alege tipul de coroane dentare potrivit zâmbetului tău!


Zâmbetul poate fi complet estetic și funcțional cu ajutorul coroanelor din ceramică sau prin aplicarea de coroane dentare zirconiu. Acestea oferă un aspect plăcut, armonizează trăsăturile feței și imită structura dintelui natural.

coroane dentare zirconiu

3 avantaje estetice pentru care să alegi coroane dentare zirconiu sau ceramice:

  • Restaurează complet zâmbetul
  • Armonizează trăsăturile feței
  • Nu vor fi observate de cei din jur pentru că imită perfect culoarea și textura dintelui natural

În timpul consultației, medicul specialist în estetică dentară va realiza un plan de tratament personalizat și poți alege cea mai bună opțiune pentru tratarea afecțiunii dentare.

Ce tip de material să aleg pentru reconstrucția zâmbetului prin coroane dentare?

O coroană dentară este o lucrare protetică folosită în tratamentele de restaurare a dinților pentru corectarea imperfecțiunilor zâmbetului.

Coroanele dentare din ceramică și cele din zirconiu sunt diferite, cel din urmă fiind preferat de medicii specialiști în tratarea diferitelor probleme estetice pentru caracteristicile biocompatibile, rezistență și estetică.

Coroanele dentare din ceramică oferă un aspect plăcut zâmbetului dar nu sunt la fel de rezistente, acestea fiind recomandate mai ales pentru reabilitările orale pe incisivii centrali și laterali. Nu sunt recomandate pentru dinții laterali (premolari sau molari) deoarece presiunea din procesul de masticație este mai mare pe acești dinți și poate afecta calitatea estetica si funcțională a lucrării.

Zirconiul, materialul cel mai recomandat pentru zâmbete perfecte și rezistente pentru că:

  • Materialul folosit pentru zâmbetele perfecte este translucid (lumina poate trece prin el, oferind un aspect natural)
  • Durabilitate
  • Imită perfect funcționalitatea dintelui natural, culoarea coroanei dentare este identică dinților tăi naturali și este insesizabil

Bucură-te de un zâmbet perfect, fără griji!

Menține-ți zâmbetul pe termen lung!
Este necesar să ai o igienă orală corespunzătoare după aplicarea coroanelor dentare, iar medicii îți recomandă să ai o îngrijire zilnică, cu un periaj de minim două ori pe zi:

  • Evită rănirea gingiei din jurul coroanei dentare
  • Folosește o periuță de dinti cu perii moi
  • Pentru a-ți proteja coroanele, nu apăsa în timpul periajului

Echipa profesionistă de medici specialiști în estetică dentară din cadrul clinicii îți pot oferi zâmbetul mult dorit! Programează-te acum la o consultație și bucură-te de beneficiile estetice și funcționale ale tratamentului de coroane dentare!