Mit demontat: albirea dintilor acasa nu e la fel de eficientă precum cea din cabinet


Știm că vânătoarea pentru un zâmbet strălucitor nu este la fel de ușoară pentru toți, din diferite considerente: fie costurile, fie genetica. Este destul de complicat să obții zâmbetul perfect fără a fi pregătit să investești în el; indiferent de metoda pe care o alegi. Însă de cele mai multe ori albirea dintilor acasa nu amortizează nici măcar acele cheltuieli scăzute, întrucât rezultatul este insesizabil sau, chiar mai rău, dăunător pentru dantură. Specialiștii Green Dental doresc să accentueze importanța unui tratament de albire realizat de către profesioniști în condiții optime utilizând aparatură modernă cu rezultate testate. Este posibil ca bicarbonatul de sodiu, lămâia și benzile de albire care promit rezultate miraculoase să reprezinte doar atât și nimic mai mult… niște promisiuni. Citește mai jos miturile despre albirea dintilor acasa pe care stomatologii noștri doresc să le demonteze.

albirea dintilor acasa

Trucuri înșelătoare despre albirea dintilor acasa

1.Dinții frumoși sunt albiți cu bicarbonat de sodiu
Acest ingredient minune din bucătăria oricărei gospodine este un ingredient minune doar în teorie; căci în practică face mai mult rău decât bine. Mai exact, bicarbonatul deranjează echilibrul bacterian din cavitatea bucala. Mai degrabă spuneți pas acestei soluții homemade.

2. Pastele speciale pentru albire sunt la fel de eficiente precum tratamentul profesionist
Aceste paste și benzi pentru albire sunt doar niște promisiuni – albirea dentară nu poate fi obținută cu o pastă. Deși pastele din comerț conțin ingrediente cu efecte benefice pentru dantură; cantitatea lor și expunerea noastră la acele ingrediente nu sunt suficiente. Ați putea, de exemplu, să stați 30 de minute în fața oglinzii la fiecare spălare a dinților pentru a vă asigura că pasta de dinți are efect?

3. Fructe precum căpșuni și lămâi ajută la albirea dinților
Factorul care ar trebui să te preocupe și să te îngrijoreze cu adevărat este faptul că acizii din aceste fructe contribuie masiv la corodarea smalțului.

4. Poți albi implanturile sau coroanele dentare moderne
Implanturile sau coroanele nu sunt țesuturi vii care pot fi modificate de factori externi precum un tratament pentru albirea dintilor acasa. Răspunsul cel mai simplu pentru albirea implanturilor este o nouă lucrare.

5. Albirea dentară nu are limită de vârstă
Există doar cazuri excepționale în care copii au permisiunea stomatologului pentru albire dentară. Luând în considerare sensibilitatea dinților tineri, albirea dentară poate afecta țesutul viu permanent.

Albirea dentară în cabinet

Albirea dentară profesională în cabinetul Green Dental se realizează cu ajutorul Lampii ZOOM Advanced Power care activează peroxidul de oxigen prin emiterea ultravioletelor. De asemenea, recomandam Laserul stomatologic Epic Biolase pentru o albire a dinților rapidă, eficientă și minim invazivă cu rezultate pe termen lung. Menționam ca deși rezultatele albirii pot dura până la 2 ani, acesta nu este un proces permanent, necesitând reîmprospătare periodică.

Sperăm că argumentele de mai sus te-au convins cu privire la eficiența benzilor miraculoase și a bicarbonatului de neînlocuit. Dacă ești de părere că zâmbetul tău necesită un tratament de albire, clinica stomatologică Green Dental din București îți stă la dispoziție, înarmată cu aparatură performantă, modernă și profesioniști dedicați esteticii dentare!