Medici stomatologi pentru o zi


  1. Toți avem idei preconcepute legate de orice meșter și profesia sa. Profesorul predă și corectează lucrări, bucătarul combină ingredientele și le servește în farfurii elegante, medicul operează și tratează pacienții. Însă aceste presupuneri sunt adesea incomplete și nu reușesc să surprindă decât un sfert din activitatea reală a acelor meserii. Viața medicilor stomatologi nu face excepție în acest caz. Ceea ce credem că se întâmplă într-un cabinet medical vs. ceea ce se întâmplă de fapt sunt două lucruri diferite. Ce implică activitatea zilnică a unor medici stomatologi vom detalia în acest articol.

medici stomatologi

O zi de lucru tradusă de către medici stomatologi

Ziua unor medici stomatologi debutează normal cu alarma deșteptătoare de la ora 7 și cu un reminder mental al taskurilor necesare în ziua respectivă. “Bun, azi este Marți. Extracție dentară la ora 9, două tratamente de albire dinți și un implant până în ora prânzului.” Apoi, totul continuă, nesurprinzător, cu igiena dentară. Da, medicii dentiști nu sunt doar teorie fără practică. După 2 minute de periaj, apă de gură și ață dentară, medicul dentist își începe ziua.

9 fără un sfert. Ajunge la cabinet, salută colegii și începe să organizeze ziua în curs. Extracția dentară necesită o manoperă impecabiă din partea dentistului pentru a evita alte operații și complicații. Dacă dintele nu e extras corect și bucăți din rădăcină rămân fixate, atunci pacientul va trebui operat. Medicul Green Dental își tratează fiecare pacient cu respectul cuvenit și ține cont de bunăstarea fiecăruia. Astfel că extracția care începe de la ora 9 e o combinație de taskuri pe care un stomatolog bun trebuie să le bifeze: săvârșirea extracției conform celor mai moderne tehnici, acordarea tratamentului personalizat și atenția la fiecare mic detaliu la nivel dentar, respectarea timpului de o oră acordat acestei programări, relaxarea pacientului neliniștit și comunicarea eficientă cu acesta atât înainte cât și după tratament.

La ora 10 începe tratamentul de profilaxie. Deși poate părea un task dificil și neplăcut, detartrajul aduce de fapt mari satisfacții stomatologului.
Este o sarcină care necesită precizie dar aduce cu sine și o recompensă vizuală, întrucât medicul dentist poate vedea cum placa este eliminată; dezvelind un dinte curat și sănătos. Zâmbetul satisfăcut al clientului după ce observă că nuanța cafenie care îi afecta spatele dinților și marginile dentare a dispărut complet.

La ora 11 alt tratament de estetică dentară. Albire dinți cu lampa Zoom Advanced Power. Tratamentul începe cu liniștirea pacientei vis-a-vis de efectele secundare ale unei asemenea proceduri și stabilirea așteptărilor corecte.

Implantul de dinaintea prânzului. Începe procedura înainte de a se asigura de confortul pacientului, de a comunica și de a-i insufla relaxarea de care acesta are nevoie. O conversație despre vremea de afară, despre timp, despre sărbătorile care se apropie, orice subiect care ar putea să relaxeze clientul. Toate joburile au părți mai delicate, iar pentru specialistul Green Dental prioritatea siguranța clientului și găsirea tratamentului ideal pentru acesta. Munca sa e recompensată de clienții fidelizați; care ajung o dată la cabinet și se întorc și a doua, a treia, a patra oară pentru alte tratamente.

Concluzii

Acestea nu reprezintă decât câteva ore din activitatea zilnică a unui medic stomatolog Green Dental. Pe lângă felia aceasta de viață adăugăm și Congresele, conferințele și research-ul de specialitate care ocupă la rândul lor o porție semnificativă din timpul medicului. Toată această acumulare de informație are la bază, desigur, satisfacția pacienților și încrederea vizibilă de sine atunci când aceștia zâmbesc larg în oglindă.