Profilaxia dentară: necesară tuturor dar adesea neglijată


Deși ar fi situația perfectă, nu te aștepta ca medicul tău stomatolog să fie o Zână Măseluță feerică ce îți poate rezolva toate problemele dentare, indiferent de gravitatea lor, în câteva minute, fără durere și la un cost scăzut. Activitatea medicului stomatolog și complicațiile care apar în urma tratamentelor depind adesea de îngrijirea dentară . Fie că vorbim despre tratament dentar acasă sau profesional, măsurile de profilaxie dentara Bucuresti sunt absolut necesare sănătății danturii tale. Însă noțiunile de profilaxie dentara sunt adesea interpretate greșit drept perierea dinților de 2 ori pe zi și atât. Deși perierea dinților este vitală sănătății danturii, nu este singura metodă ce trebuie inclusă în rutina de întreținere. Este ca și cum ai spăla rufele la mașina de spălat dar nu le-ai scoate de acolo pentru a le întinde la soare sau a le pune în uscător.

profilaxie dentara bucuresti

Profilaxia dentara rezumată la câteva puncte cheie

Echivalentul uscătorului în situația rufelor spălate este ața dentară în situația igienei orale. Degeaba periezi cu vigurozitate dinții în speranța că vei elimina și preveni tartrul întrucât periuța de dinți nu poate ajunge în zonele mai greu accesibile precum spațiile interdentare. De aceea, folosirea aței dentare și a apei de gură este obligatorie. Profilaxia dentară reprezintă un cumul de proceduri ce au ca scop prevenția apariției cariilor dentare, cât și a bolilor asociate. În sens larg, profilaxia implică și rutina zilnică de îngrijire dentară, pe care pacienții o realizează acasă, dar și tratamentele din cabinetul stomatologic. De aceea, vizite bi-anuale sunt recomandate tuturor pacienților pentru întreținerea unui zâmbet atractiv și sănătos.

Clinica Green Dental oferă următoarele servicii de profilaxie dentara în Bucuresti: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare.

Iată care ar fi beneficiile tale daca alegi profilaxie dentara Bucuresti:

Eliminarea tartrului.

Depunerile de tartru pot determina probleme serioase dacă nu sunt tratate și eliminate la timp. Chiar și cea mai bună tehnică de curățare a dinților acasă este insuficientă pentru a scoate bacteriile și depozitele de tartru de sub gingii. Ochiul experimentat al unui medic stomatolog poate decide cel mai bun tratament pentru a îmbunătăți aspectul danturii tale.

Estetica dentară.

Nimic nu denotă încredere de sine și disponibilitate mai mult decât zâmbet larg. Însă tu ai zâmbi dacă ai știi că interlocutorul tău poate observa petele de nicotină, cafea, și conturul maroniu al dinților tăi? Cu un regim bine stabilit de îngrijire a dinților acasă dar și cu un periaj profesional + airflow, poți zâmbi cu toată căldura pe care vrei să o transmiți.

Improspătarea respirației.

Bolile parodontale sunt adesea semnalate de halitoză, adică respirație urât mirositoare. Halitoza este cauzată de combinația particulelor de mâncare rămase sub gingii cu posibile infecții gingivale și alte probleme parodontale. Eliminarea depunerilor de tartru și de placă bacteriană îmbunătățește in mod sesizabil respirația ta dar și încrederea ta în tine.

Probleme de sănătate identificate de stomatolog.

Multe probleme de sănătate dau primele semne de existență dentistului. Intrucat tratamentul de profilaxie dentara implică investigarea amănunțită a cavității bucale, dentistul poate suspecta boli precum cancerul oral sau parodontita.

Fii sigur că tratamentul de profilaxie dentara Bucuresti, realizat în cabinetul stomatologic, este primul pas ce trebuie realizat înaintea albirii dinților, lucrărilor protetice și altor tratamente, deoarece întreține și prelungește durata de viață a acestora. Cu riscul de a ne repeta, întărim faptul că vizita de 2 ori pe an la medicul stomatolog este obligatorie. Motive să mai aștepți nu ai, așa că fă-ți acum o programare la Clinica Green Dental și țintește către un zâmbet molipsitor care să te facă pe tine fericit și care să îi molipsească și pe cei din jur.