extractii dentare

Extracții dentare – Despre procedura și recomandari post-extracție

Ultima modificare pe 11 iulie, 2022


Tratamentul cu extracții dentare este o procedură care presupune îndepărtarea unui rest radicular sau a unui dinte care a suferit o carie profundă și care nu mai poate fi salvat.

extractii dentare

Când este nevoie de extracție dentară?

Cea mai frecventă cauză în care medicul recomandă pacientului extracția dintelui este atunci când acesta este complet distrus de carie; și tratamentele conservative aplicate anterior nu au putut salva dintele. Astfel, pentru a evita extinderea infecției și la dinții vecini sănătoși. De asemenea, se pot extrage molarii de minte, dinții care au suferit o fractură la nivelul rădăcinii, dinții în faze avansate ale parodontozei, sau extracția în scop ortodontontic.

Ce se întâmplă când ești supus unei extracții dentare?

Până a ajunge pe scaunul medicului stomatolog, acesta îți va recomanda să efectuezi o radiografie dentară a zonei afectate pentru a putea vedea cu exactitate starea dintelui și a rădăcinii dentare. Pe baza acestor informații medicul va stabili strategie potrivită tratamentului.

Radiografia digitală este un instrument vital pentru că are rolul de a-i arăta medicului stomatolog: care este poziția dintelui față de ceilalți dinți, pentru a identifica tumori, chisturi sau infecții, dar și pentru a determina distanța față de nervul mandibular.

Foarte important este ca înainte de extracție să purtați o discuție cu medicul stomatolog în care să îi explicați dacă aveți antecedente medicale sau alergii la anumite medicamente, dacă sunteți o persoană anxioasă etc. Toate aceste informații va ajuta medicul să înțeleagă fricile și nevoile dvs. Și să realizeze un tratament confortabil pentru dvs.

Pentru extracția dentară, medicul va realiza o anestezie locală. Fiind o procedură simplă care nu presupune riscuri, nu este nevoie de un alt tip de anestezie.

Extracția dentară poate fi de trei tipuri:

  • Extracții dentare simple care sunt de obicei executate atunci când trebuie extras un dinte care poate fi văzut (dintele a erupt din gingie)
  • Extracția unui molar de minte (inclus, semi inclus sau erupt)
  • Extracții dentare chirurgicale care de cele mai multe ori se fac atunci când dintele este rupt de la nivelul gingiei. Pentru a extrage corect dintele, medicul va trebui ori să facă o incizie în jurul dintelui, ori să elimine o parte din osul în care stă dintele.

În timpul extracției se simte durere?

Cu o anestezie executată local în mod corect, tu nu vei simți absolut deloc durere, dar vei resimți o senzație de presiune la nivelul dintelui. Această presiune se datorează diferitelor tipuri de fibre nervoase care există în corpul nostru.

După extracția dentară trebuie respectate indicațiile medicului pentru a putea avea un proces de vindecare cât mai bun. Dacă este vorba despre medicație, medicul îți va recomanda tipul de medicament, durata tratamentului și dozajul corecte.

Dacă respecți ce spune medicul, nu vei întâmpina complicații.

Pentru mai multe informații legate de prețuri și locul unde ne puteți găsi dacă aveți nevoie de o extracție dentară, accesați acest link.

PROFITĂ DE OFERTA NOASTRĂ!

La clinica stomatologică Green Dental poți profita de o ofertă avantajoasă! Pentru ca ne dorim să îți oferim un serviciu complet, avem pentru tine cel mai bun pachet de tratament pentru Implant Dentar de la Bredent.
Pachetul nu îți oferă doar un preț avantajos, ci te ajută să obții un zâmbet perfect pentru a-ți crește încrederea în tine. În pachetul cu IMPLANT DENTAR BREDENT CU ÎNCĂRCARE RAPIDĂ, sunt incluse:

  • Bontul protetic
  • Planul de tratament
  • Tomografia computerizată
  • Extracția dentară
  • EXTRA – 80 euro reducere dacă alegi coroanele din Zirconiu

Mai multe informații poți găsi dacă accesezi acest link. Fă-ți acum o programare!

extractii dentare