Tratament albire dinti: 4 Metode de albire a dinţilor


4 metode de succes in albirea dinților

Scopul unui tratament stomatologic profesional și de calitate este obținerea unei danturi sănătoase și curate. Uneori, pacienții nu se mulțumesc doar cu atât, iar unii dintre ei apelează la tratamente de cosmetică dentară. Unul dintre cele mai solicitate tratamente de estetică dentară este cel de albire a dintilor. Acest tratament poate fi realizat atât prin proceduri simple făcute acasă dar și prin proceduri mai speciale care se fac doar în cabinet. Acestea sunt cinci metode pentru a aplica un tratament de albire a dinților.

tratament albire dinti

Tratament albire dinti: Alimentația

Ne place sau nu, totul poate fi vindecat printr-o alimentație corespunzătoare. Chiar și dinții pot fi mai albi dacă știm ce anume să mâncăm. Pe lista alimentelor cu proprietăți de albire a dinților se încadrează morcovii cu proprietatea lor abrazivă asupra dinților, merele, lactatele protejează dinții împotriva cariilor folosind conținutul bogat în proteine și acid lactic. Foarte eficient, dar nu folosită exagerat, poate fi benefică și o gumă de mestecat. Cu efectul său mecanic, poate ajuta la albirea dinților.

Evită băuturile sau alimentele care colorează dinţii

Foarte important atunci când ne dorim să avem grijă de dantura noastră. Nu trebuie să facem pași înapoi. Prin urmare alimentele cu efect de colorare a dinților doar îngreunează procesul de albire a dinților. Cafeaua, vinul roșu sau ceaiul negru sunt doar câteva exemple de băuturi cu acțiune de colorare a danturii. Foarte indicat ar fi să eliminăm şi fumatul din viața noastră.

Periajul dentar

Încă o variantă eficientă pentru a obține o dantură mai albă este folosirea unei paste de dinți cu efect de albire. Astfel, toate suprafețele vizibile din componența danturii tale vor căpăta un alb strălucitor fără a afecta smalțul dinților. La pasta de dinți trebuie adăugată și o tehnică de periaj corectă. Îți dorești ca depozitele de bacterii să fie îndepărtate cât mai eficient. Substanța activă din aceste paste de dinți cu efect de albire este peroxidul sub formă de particule fine.

Mergi la medicul stomatolog

Acest tratament de albire dinti este des întâlnit și eficient. La Green Dental ne lăudăm cu rezultate excelente și clienți foarte mulțumiți. Indiferent dacă te decizi să faci o schimbare în alimentație sau vrei să recurgi la tehnici de periaj diferite, noi recomandăm ca înainte de orice decizie să consulți un medic stomatolog. El îți va explica toate procedurile posibile, modurile sănătoase și eficiente prin care poți obține o dantură mai strălucitoare, iar tu vei fi liniștit pentru că ai primit un sfat de la un specialist.

Un medic stomatolog va începe prin a-ți analiza culoarea dinților, iar albirea acestora se va face conform unei chei de culori. Tu îți poți face o idee despre cum vor arăta dinții tăi după albire sau poți stabili împreună cu stomatologul gradul de albire pe care ți-l dorești.

Procedura de albire dentară se bazează tot pe substanța activă, peroxid. Aceasta poate fi aplicata însă în mai multe moduri. Pacientul poate face singur acest lucru de acasă, dar regulat trebuie făcută o vizită la cabinetul dentar pentru confecționarea unor gutiere de plastic care ajută la susținerea gelului.