Tratamente dentare acasă? Află părerile experților


Internetul, acest vortex de informații, ne-a făcut, neîndoielnic, foarte mult bine. Însă, neputând fi perfecțiunea întruchipată, acesta are și părțile sale negative. Printre părțile mai puțin frumoase ale mediului online, se numără propagarea rapidă a informațiilor false și credulitatea internauților. Nu este deloc dificil să dai naștere conspirațiilor pe internet. Ba o nouă teorie a vieții extraterestre, ba un nou ingredient minune, ba noi trenduri la care trebuie să ne adaptăm în noul an. Industria medicală este unul dintre domeniile care suferă de pe urma multitudinii de persoane neavizate sau de studii clinice fără fond din online. Din acest motiv, echipa Green Dental dorește să clarifice anumite mituri legate de stomatologie care popularizează paginile internetului.

stomatologie

Tratamente din stomatologie realizate acasa

Există o concepție greșită cu privire la faptul că medicii stomatologi, cu acces la materiale și substanțe chimice, sunt inamicii naturii și că pacienții pot găsi în natură ingrediente miraculoase care le vor albi dinţii sau vindeca leziunile dentare fără implicarea ajutorului medical. Medicii Green Dental nu discreditează rezultatele dovedite a unor ingrediente naturale în menținerea sănătății corpului, însă dorim să luați sfaturile pe care le găsiți pe internet cu precauție și să le cercetați. Însă, trebuie reținut faptul că un tratament personalizat propus de un medic specialist întotdeauna va fi superior unor tratamente prescrise virtual care au funcționat (în realitate sau nu) doar pentru anumite persoane. Accesul la tastatură și internet nu a făcut pe nimeni doctor.

Mitul albirii dentare în afara cabinetului de stomatologie

Un zâmbet impecabil este cel mai dezirabil rezultat, iar medicii stomatologi îți pot oferi acest rezultat utilizând tehnologii performante și cu efecte demonstrate. Există însă anumite mituri care câștigă popularitate printre utilizatorii internetului; dar care îți pot distruge aspectul dinților în loc să îl îmbunătățească.

  • Pastă de dinți homemade cu bicarbonat și suc de căpșuni sau lămâie

Această rețetă inundă internetul cu promisiuni nefondate. Problema cu această rețetă este că acidul căpșunilor sau al lămâii va contribui mai mult la eroziunea smalțului decât la albirea dinților.

  • Oțetul din cidru de mere folosit ca apă de gură

Oțetul este de asemenea un lichid acid, iar acesta are un nivel de pH dăunător danturii tale, întrucât acidul va dizolva atât petele de pe smalț cât și smalțul însuși

  • Pastă de dinți ce conține cărbuni

Nu există studii care să demonstreze efectele benefice ale acestui remediu homemade. Însă există dovezi conform cărora particulele de cărbuni din pasta de dinți îți pot irita gingiile; respectiv pot cauza probleme mai grave pe termen lung.

Eliminarea durerii cu leacuri naturale

Știm că ți-ai dori ca o simplă bucățică de usturoi, la îndemâna oricui; să te scape de durerea infernală pe care o simți. Însă nu există studii şi nici rezultate reale care să ateste utilitatea acestui leac. Singura certitudine este că îți va modifica respirația, nu durerea.

Același verdict este valabil în cazul aspirinei sfărâmate și aplicate direct pe dintele afectat sau pe gingii. Acest remediu îți va face mai mult rău decât bine, intrucat îți va răni interiorul cavităţii bucale. Dacă dorești să folosești un analgezic temporar până ajungi la programarea cu un specialist, recomandăm să ingerezi analgezicul și nu să il aplici topic.

Știm că nu putem pune capăt tuturor miturilor din sfera online, însă sperăm că acest articol a clarificat anumite calități miraculoase incorect atribuite remediilor naturale. Adesea, în încercarea de a soluționa o problemă de sănătate, o agravăm refuzând să consultăm un medic specialist. Pentru servicii de stomatologie București, echipa Green Dental, formată din medici profesioniști instruiți în utilizarea tehnologiilor avansate, te așteaptă în cabinet. Noi îți vom oferi tratamentul cel mai eficient, personalizat pe baza unui consult diligent.