Totul despre îndreptarea dinților


Îndreptarea dinților este un procedeu la care atât părinții, cât și adulții fără copii se gândesc aproape în orice moment al vieții, atunci când medicul ortodont le face această recomandare pentru a corecta funcțional și estetic dinții. Purtarea aparatului dentar nu este un demers 100% estetic, ci reprezintă o soluție medicală prin care se corectează anomalii la nivelul mușcăturii și al oaselor maxilare.

La ce vârstă se recomandă să purtăm un aparat ortodontic? Momentul ideal în care ar trebui să purtăm un aparat de corecție este în copilărie sau adolescență; deoarece creșterea osoasă încă nu s-a încheiat și se poate realiza mai ușor modelarea osoasă. Cu toate acestea, datorită tehnologiei care este acum disponibilă, aparatele ortodontice sunt foarte eficiente chiar și la vârsta adultă fiind capabile să rezolve afecțiuni precum: migrările dentare, spațierile sau înghesuirile dintre dinți, anomalii dento-maxilare și la nivelul mușcăturii.

indreptarea dintilor

Cât durează îndreptarea dinţilor?

În funcție de tipul de corecție ortodontică de care este nevoie, un tratament cu aparat dentar poate dura între 6 luni și 2 ani. Una dintre cele mai importante obligații pe care pacientul le are pe timpul tratamentului este igiena, care trebuie să fie mai drastică în această perioadă. Recomandăm pacienților noștri să se spele pe dinți după fiecare masă, iar mai mult decât atât, să se obișnuiască să utilizeze produse sau mijloace auxiliare pentru o și mai mare eficiență. Ața dentară, dușul bucal, dar și controalele lunare sau igienizările profesionale sunt proceduri care se recomandă. După ce aparatul dentar este înlăturat, pacientul va purta un aparat de contenție care îi va asigura menținerea rezultatelor obișnuite pe termen lung,

Tratament ortodontic cu aparat lingual Incognito

Acest tip de aparat ortodontic are la bază o tehnică linguală, lucru care denotă invizibilitatea aparatului pe dinți. Aparatul dentar lingual este realizat în baza unei tehnologii avansate care permite montarea brackeților pe partea nevăzută a dinților (partea anterioară) exercitând aceeași forță de corecție ca în cazul oricărui alt tip de aparat dentar. Un avantaj deosebit al aparatului dentar Incognito este faptul că el este 100% personalizat, pe baza amprentei dentare și, tocmai de aceea, durata tratamentului ortodontic devine mult mai scurtă, de regulă între 6 și 12 luni.

De ce să apelezi la un tratament cu un aparat dentar pentru îndreptarea dinților?

În momentul în care medicul ți-a oferit această soluție de tratament pentru îndreptarea dinților și ai decis urmarea acestuia, vei alege împreună cu medicul stomatolog modelul și tipul de aparat ortodontic. Din punct de vedere al aspectului estetic, un aparat dentar precum aparatul dentar invizibil Incognito este cea mai bună soluție, dacă îți dorești ca ceilalți să nu știe că porți aparat dentar, dar pot vedea rezultatele extraordinare de la o lună la alta.

Medicii de la Green Dental sunt specializați în tratamente dentare cu aparate ortodontice, atât clasice și discrete precum cel ceramic sau cu brackeți din safir, cât și cele linguale. Este important ca odată ales un aparat dentar lingual procedura să fie realizată de către un medic specialist în tehnica linguală pentru a asigura reușita tratamentului.

Precizia și modul în care aceste aparate ortodontice sunt realizate și montate se datorează tehnologiei de ultimă oră CAD/CAM, care este responsabilă atât de scanarea amprentei danturii cât și de realizarea brackets-ilor

Datorită acestor tehnologii aparatele linguale sunt personalizate pe baza amprentei dentare precizia de montare, dar și calitatea componentelor este foarte mare, iar șansele de atingere a obiectivelor pacientului sunt de 100%.

Care sunt avantajele purtării unui aparat dentar invizibil?

Un aparat ortodontic invizibil poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru cei care pun foarte mare accent pe aspectul estetic sau atunci când mediul social contează foarte mult pentru dezvoltarea atât personală, dar și financiară.

Cu ajutorul aparatului lingual Incognito se pot realiza cu succes tratamente ortodontice atât la pacienții tineri, cât și la cei cu vârstă înaintată.

Aparatul dentar invizibil este un produs discret care va îndrepta dinții într-un mod extrem de eficient, în timp ce pacientul își poate continua activitățile zilnice, fără disconfort estetic sau social. De obicei, artiștii, jurnaliștii sau persoanele care lucrează frecvent cu publicul sunt cele care optează pentru astfel de aparate dentare linguale.

Dacă îți dorești mai multe informații despre un tratament pentru îndreptarea dinților, dă click pe acest link și haide să discutăm despre rezolvarea problemelor tale.

aparat dentar transparent