Tratament cu implant dentar – informații pentru pacient


În calitate de pacient, ai dreptul să știi când și de ce trebuie să apelezi la un tratament cu implant dentar. Procedurile devin din ce în ce mai eficiente; iar rezultatele sunt foarte mulțumitoare atunci când o problemă aparent gravă poate fi rezolvată foarte ușor cu un implant dentar în București.

tratament cu implant dentar

Ce înseamnă un tratament cu implant dentar?

Implantul dentar presupune o intervenție chirurgicală prin care, în arcada dentară se vor insera aceste rădăcini artificiale din titan, un material biocompatibil cu organismul. În timpul procedurii se va face anestezie locală; iar de obicei senzațiile de după intervenție sunt foarte asemănătoare cu cele care apar după o extracție obișnuită. Pacientul va primi informații și recomandări pentru perioada post-intervenție, dar și pentru un tratament specific. Astfel, medicul te va ajuta sa diminuezi cât mai mult disconfortul după implantul dentar.

Un implant dentar este o procedură prin care pacientul își recapătă aspectul estetic; dar și cel funcțional (acesta este termenul) al sistemului dentar în urma pierderii unuia sau mai multor dinți. De asemenea, este și singura metodă care poate înlocui rădăcina naturală a unui dinte lipsă. Un avantaj important, deoarece pacientul își recapătă funcționalitatea și estetica similare dinților naturali. Implantul dentar presupune înlocuirea rădăcinilor dinților cu o bază fixă. Un implant dentar se adaptează foarte ușor și eficient oricărui tip de sistem dentar, fiind realizat din materiale biocompatibile, osteointegrarea fiind, astfel, foarte naturală. Este o soluție eficientă atunci când pacientul a pierdut un dinte din diferite cauze. Tratamentul cu implanturi dentare are o rată de succes foarte ridicată datorită tehnologiilor și materialelor folosite în aceste proceduri.

Care sunt avantajele unui tratament cu implant dentar?

Principalul avantaj al unui implant dentar este că poți să îți recapeți aspectul dinților tale într-un mod sănătos, dar și calitativ din punct de vedere al durității și durabilității.
Implanturile dentare nu se diferențiază foarte mult de un dinte natural. Acest lucru fiind un avantaj care împreună cu o igienă corectă, îți pot garanta un implant care poate rezista timp îndelungat.
Datorită evoluției tehnologiei prin crearea unor sisteme fixe de implant dentar multiplu și existența unor tehnici digitale de ghidare a procesului de implantare, un implant dentar poate fi finalizat cu succes chiar și în 24 de ore.

Pacientul va simți rapid după intervenție cum dinții își recapătă funcția masticatorie normală. Echilibrul se va stabili foarte repede făcând din implantul dentar, un dinte nou perfect integrat pe arcada dentară

Când trebuie să recurgem la implanturi dentare și cum le menținem în stare optimă?

Implanturile dentare sunt recomandate de către medicii dentiști cu specialitate în implantologie dentară atunci când nu mai există nicio altă opțiune de tratament prin care se poate salva dintele natural sau atunci când dintele lipsește complet. Fie că este vorba despre lipsa dinților sau a cazurilor de deterioare avansate; (rădăcina sau structura dintelui sunt complet afectate), implanturile dentare sunt cea mai bună soluție prin care tu îți poți recăpăta încrederea în tine.

Cele mai frecvente cauze care duc la pierderea unui dinte sunt: cazurile de igienă insuficientă, fumatului excesiv sau bruxismul. Asumarea unui tratament cu implant dentar va aduce obligații legate de păstrarea unui stil de viață sănătos și de îngrijirea sistematică a danturii. Vârsta nu este un impediment pentru rata de succes a unui implant dentar, ci starea generală de sănătate a pacientului.

Ai nevoie de mai multe informații legate de un tratament cu implant dentar în București? Nu ezita să ne contactezi! Programează o întâlnire cu medicii noștri implantologi dacă îți dorești să afli toate detaliile unei astfel de intervenții.