frica de dentist

Frica de dentist: ce o declanșează și cum să o elimini permanent


Frica de dentist este o realitate pentru mulți pacienți care evită scaunul stomatologului cât mai mult timp cu putință. De cele mai multe ori, cauza provine din copilărie, dacă pacientul a suferit extracţii dureroase de exemplu. Astfel, traumele din copilărie în care mersul la dentist era asociat întotdeauna cu o durere, sau cu o pedeapsă; au reverberații în viața de adult. Numeroși adulți de azi admit că nu au mai călcat într-un cabinet dentar din copilărie din cauza fricii. O altă cauză ar putea fi lipsa de informare; întrucât pacienții își imaginează scenarii cu dureri insuportabile pentru afecțiuni chiar banale. În cel mai rău caz, durerile sunt chiar imposibil de evitat din cauza întârzierii de a se prezenta la dentist.

Aceasta este regula pe care specialiștii Green Dental București vor să o reitereze în articolul de astăzi: cu cât mai mult pacientul permite fricii să-l țină departe de dentist, cu atât mai greu va fi de soluționat problema.

frica de dentist

Top motive pentru frica de dentist

1. Teama de ace și înțepături
Cea mai mare frică a pacienților este teama de ace; mai ales în cazul anesteziilor care ar îndepărta o a doua teamă – cea de durere. În realitate, tehnologia Green Dental permite realizarea de proceduri minim invazive ce pot fi realizate și fără anestezie sau prin inhalosedare.

2. Teama de durere
Durerea este primul gând care apare în mintea pacientului când se așază pe scaunul stomatologului. Cu toate acestea, medicii Green Dental București reamintesc că durerea resimțită pe scaunul dentistului nu se compară nici ca intensitate, nici ca durată cu durerea dentară cauzată de carii, bacterii, abcese. În plus, asa cum am precizat mai sus, tehnologia modernă și experiența medicilor ne permit să realizăm tratamente cu un confort sporit pentru pacient.

3. Experiențe neplăcute din trecut
O amintire neplăcută de la dentist poate avea efecte permanente asupra danturii și poate ține un pacient departe de cabinet mulți ani. Cu toate acestea, este important de reținut că progresele tehnologice au simplificat atât procedurile medicale cât și timpul petrecut de pacient pe scaunul stomatologului.

4. Freza
Există pacienți care resimt o reticență sau chiar spaimă față de freza utilizată în tratamentele stomatologice. Zgomotul și vibrațiile frezei pot fi suficiente pentru a-l determina pe un pacient să sufere acasă decât să ceară sfatul medicului. Noi vă asigurăm că stomatologia modernă a adoptat freze mult mai silențioase, iar metodele prin care se îndepărtează anxietatea includ și sedarea conștientă.

5. Teama de tratamente invazive
Stomatologia reprezintă o ramură medicală invazivă; fapt dificil de acceptat de anumiți pacienți care nu se simt confortabili cu această invadare a spațiului personal. Cu toate acestea, vă asigurăm că specialiștii Green Dental operează într-un mod cât mai gentil și mai blând cu putință, prioritizând confortul pacientului.

Sfaturi pentru a depăși frica de dentist

Te sfătuim, în cazul în care vizita la dentist îți provoacă stări anxioase, să vii însoțit de o persoană apropiată care îți poate calma neliniștea. Pentru a te distrage de la tratament, poți chiar utiliza o pereche de căști și asculta muzică în timpul tratamentului pe scaunul stomatologic. Un alt sfat propice de urmat este să-ți administrezi un antiinflamator înainte de consult. Acesta va reduce disconfortul și umflarea tesuturilor. În plus, fiecare cabinet Green Dental este echipat cu TV pe tavan tocmai pentru a putea urmări canalele favorite.

Sperăm că acest articol a diminuat acea frica de dentist care te împiedică să efectuezi consultul de profilaxie și să primești tratamentul necesar la timpul potrivit. Îți garantăm că medicii Green Dental București îți vor explica cu profesionalism etapele tratamentului; îți vor cere permisiunea de a continua și vor face pauzele solicitate de fiecare dată. Convinge-te de cele antemenționate, programându-te chiar acum!

happy hour green dental