beneficii implant dentar green dental

7 beneficii incontestabile ale implantului dentar


Tratamentul cu implant dentar a cunoscut o creștere exponențială în ultimii ani, noile tehnologii oferind celor care optează pentru o astfel de soluție un nivel ridicat de eficiență, confort și accesibilitate.

Beneficiile implantului dentar, printre care se numără preluarea funcțiilor și caracteristicilor unui dinte natural sau durata de viață de peste 10 ani, au transformat acest tratament într-o soluție recomandată de medicii dentiști din toată lumea pentru pacienții cărora le lipsește unul sau mai mulți dinți.

implantul dentar

Iată care sunt principalele 7 beneficii ale implantului dentar:

1. Previne pierderea osoasă, îmbunătățind sănătatea dentară

Pierderea unuia sau mai multor dinți poate duce, în timp, la atrofierea naturală a osului alveolar. Unul dintre beneficiile implantului dentar este faptul că reprezintă singura opțiune de înlocuire a dinților care stopează procesul de atrofiere osoasă și retracția gingivală, prin osteointegrare.

Ultimele inovații în implantologie au contribuit la o osteointegrare rapidă a implantului în os, perioada necesară variind între 8-10 săptămâni și 7-9 luni de la intervenția chirurgicală, în funcție de tipul de implant folosit și de materialul genetic al pacientului.

Pentru că reprezintă o metodă eficientă de înlocuire a dinților lipsă, mult mai stabilă decât protezele dentare, implanturile dentare îmbunătățesc sănătatea orală, dar și starea generală de sănătate.

3. Aspect estetic plăcut

Unul dintre cele mai mari beneficii ale implantului dentar este că arată și se comportă ca un dinte natural. Conform Academiei Americane de Implantologie Dentară, implantul redă în proporție de peste 98% funcționalitatea și estetica unui dinte natural.

Asta înseamnă că un implant dentar îți oferă garanția unui zâmbet cu aspect natural, contribuind astfel la creșterea nivelului de încredere în sine.

Pentru rezultate cât mai bune, medicul implantolog și proteticianul vor colabora cu pacientul pentru a personaliza culoarea, forma și dimensiunea coroanei permanente, astfel încât să corespundă în cele mai mici detalii cu dinții naturali.

3. Îmbunătățește masticația

Un alt beneficiu al tratamentului cu implant dentar este îmbunătățirea masticației. Prin ancorarea implanturilor dentare în maxilar, pacientul scapă de grija că proteza dentară s-ar putea mișca, putând reveni la o alimentație normală și sănătoasă.

4. Corectează asimetriile feței

Potrivit specialiștilor, pierderea unuia sau mai multor dinți va influența în timp fizionomia unei persoane, făcând-o să pară mai în vârstă.

Corectarea asimetriilor feței, și implicit a fizionomiei, se numără printre beneficiile implantului, lucrarea finală putând avea efect de facelifting.

5. Rata ridicată de succes

Conform unor studii, rata de succes a tratamentului cu implant dentar se situează între 90 și 95%, pentru o perioadă de 10 ani, ceea ce îl transformă într-o soluție excelentă pe termen lung pentru a reda zâmbetul mult-dorit.

6. Durata de viață a implantului dentar

Printre beneficiile implantului dentar se numără și durata îndelungată de viață a acestuia, atribuită materialului din care este realizat și modului în care se integrează în os.

Rata de succes a implanturilor variază în funcție de mai mulți factori, însă, studiile de specialitate susțin că rata de supraviețuire este de până la 94% pe o perioadă de 10 ani și de 91% pe o perioadă de 15 ani.

7. Sunt ușor de îngrijit

Știm deja că există numeroși factori care pot influența rata de supraviețuire a unui implant dentar, însă, potrivit specialiștilor, cu o îngrijire dentară corespunzătoare, implanturile dentare pot rezista și până la 30-40 de ani.

Astfel, pentru a vă bucura o perioadă cât mai lungă de un zâmbet frumos și sănătos, medicii recomandă să vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi, să folosiți ața dentară și să aveți controale regulate la medicul stomatolog.

Dezvoltarea de noi tehnologii și proceduri în implantologie a jucat un rol important în sporirea beneficiilor implantului dentar, în ultimii ani, crescând adresabilitatea acestui tip de tratament. Medicii implantologi au putut astfel să recomande implantul dentar și pacienților severe atrofii osoase, dar și celor care suferă de diverse boli cronice.